MAJA KEREŠ ZA JUTARNJI

HRVATICA 'SPASILA' TIMBERLAKEOV NASTUP NA SUPER BOWLU 'S Justinom sam plesala pred 100 milijuna ljudi! Osmijeh mi još ne silazi s lica...'

 
 REUTERS/Instagram

Super Bowl, finale nacionalne lige američkog nogometa, u SAD-u je najgledaniji televizijski događaj u cijeloj godini. U prosjeku ga uživo prati 100 milijuna gledatelja. Iako američki nogomet nije popularan u Hrvatskoj, bilo je onih koji su probdjeli noć, što zbog nogometnog dvoboja, što zbog poluvremena - najskupljih reklami i najiščekivanijeg glazbeno-scenskog spektakla.

Pop zvijezda Justin Timberlake bio je zadužen za ovogodišnji show u Minneapolisu, a njemu uz bok ove nedjelje zaplesala je i Riječanka Maja Kereš.

- Osjećaj je bio neopisiv, energija prije i tijekom nastupa bila je fenomenalna. Dugo smo se pripremali tako da je to za nas bila još jedna proba, samo uz malo više adrenalina i pred najbrojnijom publikom ikad dosad jer brojim i onu na stadionu, ali i televizijski prijenos - rekla nam je 30-godišnjakinja jutro nakon velikog nastupa i otkrila kakav je Justin Timberlake uživo.

- Sada mi se još sliježu dojmovi, ali mi se osmijeh ne skida s lica! On je fantastičan umjetnik, profesionalac, a prije svega čovjek - istaknula je naša plesačica s bogatom inozemnom karijerom.

Poznati je vole

Maja je, naime, jedna od rijetkih Hrvatica kojima je pošlo za rukom surađivati s najvećim svjetskim zvijezdama, među kojima su Fergie, Justin Bieber i Rob Thomas. A nakon što je plesnim umijećem zadivila mnoge zvijezde, ostvarila je svoj san i zaplesala uz Justina Timberlakea u poluvremenu Super Bowla.

Riječanka je nedavno snimila i spot s Justinom za njegov novi singl “Filthy”, a netom prije nastupa na Super Bowlu pohvalila se na Instagramu kako jedva čeka “nastupiti na najvećoj pozornici na svijetu”.

Seksepilna i talentirana Maja suosnivačica je plesnog centra K2K u Rijeci, no već neko vrijeme živi i radi u Los Angelesu. Plesni centar prije pet godina pokrenula je sa svojim partnericama i dugogodišnjim prijateljicama Kristinom Paunovski i Katarinom Jurić, koje su poluvrijeme gledale, kažu nam, gotovo bez treptanja, kako im ne bi nešto promaklo.

- Bile smo budne cijelu noć i uživo smo pratile Super Bowl i gostovanje kod Jimmyja Fallona. Neopisivo smo ponosne na nju, posebice kada znamo da se za to tjednima pripremala i da joj je suradnja s Justinom Timberlakeom jedan od najvećih snova i ciljeva koje si je zacrtala kada je otišla u SAD - otkrila nam je prijateljica Katarina Jurić, dodajući da Maja ljeti s dečkom dođe u Rijeku.

Maja je, naime, u vezi sa Zagrepčaninom Mislavom Mironovićem, koji je bio profesionalni biciklist za Red Bull. Titulu magistre povijesti umjetnosti i engleskog jezika i književnosti pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci zaradila je 2011. godine, bila je voditeljica plesne grupe Flame, radila je u riječkom Studio Centru Ivone Brnelić te u plesnom centru K2K, a nakon što je u Hrvatskoj plesala uz Severinu i brojne druge zvijezde, Riječanka je ostvarila svjetsku slavu.

Bolja od Justina

U New Yorku je potpisala ugovor s jednom od najboljih plesnih agencija u SAD-u - Clear Talent Group. Tako je zaplesala u atraktivnom spotu M.I.L.F. pjevačice Fergie, koji je postao viralan zbog svojih izazovnih scena koje prikazuju slavne majke današnjice - Kim Kardashian, Chrissy Teigen, Gemmu Ward i Ciaru kako se oskudno odjevene polijevaju mlijekom.

Uz Fergie, Maja se pojavila i u spotovima Keitha Urbana, Justina Biebera za pjesmu “Company” te videoklipu Roba Thomasa za pjesmu “Trust You”. U veljači prošle godine Maja je postala i prvom Hrvaticom koja je nastupila na dodjeli nagrada Grammy, a sada je zasjala i na Super Bowlu.

Što se baš i ne može reći za pop zvijezdu Timberlakea, čiji su 13-minutni nastup javnost, ali i struka ocijenili mlakim.

Doduše, teško se nositi s Lady Gagom koja je prošle godine letjela stadionom u Houstonu, no neke su stvari neoprostive. Timberlakeov nastup bio je plesni spektakl, ali vokalno slab, a gledatelji su se žalili i na loše ozvučenje zbog kojeg se Timberlakea ponekad jedva čulo.

Nastup je otvorio pjesmama s novog albuma “Man Of The Woods” odjeven u kožnu jaknu, maskirne hlače i majicu s printom jelena, a prema stageu je koračao uz svjetlost lasera i prateće plesače koji su ga snimali mobitelima. Na pozornicu se popeo uz taktove pjesme “Filthy” i nastavio pjesmom “Rock Your Body”, nakon čega su uslijedili popularniji hitovi “SexyBack”, “My Love” i “Cry Me A River”.

Prema mišljenju većine, najdirljiviji dio nastupa bio je Justinov hommage legendarnom Princeu, rodom iz Minneapolisa.

Naime, uz Princeov hologram Justin je za klavirom izveo njegovu pjesmu “I Would Die 4 U”, a kada je kamera zumirala stadion, preko njega je zasvijetlio legendarni ljubičasti Princeov “Love Symbol”.

Sjećanje na Janet

Nastup je ocijenjen kao neinventivan, odnosno kao nedovoljno veliki spektakl za Super Bowl i za pjevača kojem je ovo treći nastup na Super Bowlu. Timberlake je prvi put nastupio 2001. kao dio boy benda NSYNC, a posebno pamtimo kontroverzan nastup iz 2004. kada je slučajno otkinuo komad kostima Janet Jackson i tako joj otkrio grudi.

Srećom, ove godine nije bilo problema s kostimima, a oni koji nisu ocrnili Justina zaključili su da je nemoguće ugoditi svima, osim ako niste Prince ili Beyoncé.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 12:43