JELENA PERČIN ISKRENO

Hrvatska glumica otvorila dušu: ‘Nakon priznanja o razvodu nije mi pao kamen sa srca. Neka kamenja ostaju zauvijek...‘

‘Naravno da vjerujem u ljubav. Ima beskrajno puno nijansi ljubavi osim one partnerske‘, iskrena je glumica

Jelena Perčin

 Emica Elvedji/CROPIX

Jelena Perčin (41) televizijskoj je publici najpoznatija po ulogama Ane Fijan u prvoj hrvatskoj sapunici “Zabranjena ljubav”, koja se na RTL-u emitirala od 2004. do 2008., a gledali smo je i u serijama “Dobre namjere”, “Hitna 94”, “Najbolje godine”, “Zora dubrovačka”, “Kud puklo da puklo”...

Ova rođena Dubrovčanka paralelno s TV karijerom gradila je i onu kazališnu. Trenutno je članica ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, gdje joj je jedna od najzapaženijih uloga koju je odigrala uloga Indire/Elize u predstavi “Žena” redatelja Paola Magellija. Od prošle subote gledamo je i u subotnjem showu HRT-a “Zvijezde pjevaju”.

image

Jelena Perčin

Marko Todorov/CROPIX

- Ona je jedna od onih koju želite imati uz sebe kad se želite boriti jer njezin optimizam uvijek pobjeđuje - ovim je riječima u uvodnom prilogu popularnog showa nahvalio glumicu njezin mentor Bojan Jambrošić.

A je li glumica odmah prihvatila poziv produkcije ili se ipak malo nećkala?

- Poziv sam dobila čini mi se u siječnju i malo sam razmatrala ponudu jer nisam pjevačica i nemam baš ni pjevačkog iskustva, ali na kraju je prevladala znatiželja i pristala sam - kaže glumica za Slobodnu Dalmaciju.

Radost, trema i znatiželja

Priznaje da je u prvoj emisiji bilo treme, no one pozitivne, koja će je u idućim izdanjima subotnjeg showa HRT-a samo potaknuti da bude još bolja i da svoj maksimum.

U slobodno vrijeme, kad nije na kazališnim daskama ili pred svjetlima reflektora u studiju na Prisavlju, voli se opuštati uz različitu vrstu glazbe, ovisno o raspoloženju, a neki od pjevača koji su konstantni na njezinoj playlisti su Nick Cave, David Bowie, Etta James i Nina Simone.

- Kako bih ocijenila svoje pjevanje? Uh, ne znam, neka to profesionalci učine. Sigurno nisam vrhunska pjevačica, nemam ni te pretenzije, a ovo sve doživljavam kao show, ne kao natjecanje u pjevanju. Jer za natjecanje nemam kvalifikacije, tako da sam u ‘Zvijezde pjevaju‘ došla s ponešto radosti, treme i znatiželje - iskreno će Jelena.

image

Jelena Perčin i Bojan Jambrošić

Dario Njavro Za HRT

Odrasla je i školovala se u Konavlima, a kad je imala 16 godina, s obitelji se preselila u Zagreb, gdje je pohađala jezičnu gimnaziju i bila članica dramske grupe. Na prijemni ispit za glumu na Akademiji dramskih umjetnosti, koju je upisala 2000. godine, otišla je na nagovor srednjoškolske profesorice iz hrvatskog jezika. Čak je zbog tate umalo postala pravnica jer je upisala i Pravni fakultet te dobila i stipendiju za studij prava u Heidelbergu, ali ljubav prema glumi ipak je prevladala.

- Nisam mislila da ću se time baviti. U glumi sam uistinu završila sasvim slučajno, nepredviđeno i spontano - prisjeća se.

Uz roditelje, velika životna potpora su joj i dva mlađa brata, jedan je od nje mlađi deset, a drugi čak 20 godine.

- Jako smo bliski! Obožavam svoju braću u svim našim različitostima. Navijaju za mene u showu, baš kao i cijela obitelj - govori glumica, kojoj jako nedostaje Dalmacija i jednog dana opet svoj život zamišlja uz more.

- Kad sam tek došla u Zagreb, bilo mi je najteže naviknuti se na promet, posebno na tramvaje i to da je stalno neka stiska s vremenom. Nedostaju mi mirisi Mediterana, more, čempresi i otvoreni horizonti. Stalno i zauvijek. Maštam da ću se nekad opet vratiti u Dalmaciju. Prvo kad dođem tamo upijam mirise jer imam istančano osjetilo njuha - govori.

Vjera u ljubav

Jelena iza sebe ima brak sa zagrebačkim ugostiteljem Kristijanom Babićem za kojeg se udala 2008. i s kojim je dobila kćer Lotu. Za drugog supruga, devet godina mlađega glumca Momčila Otaševića, vjenčala se u tajnosti 2018., a intimna ceremonija održala se u njegovoj rodnoj Crnoj Gori. Iste godine dobili su kćerkicu Mašu te krajem studenoga 2020. sina Jakšu. Jelena i Momčilo zbližili su se na setu serije “Zora dubrovačka”, a prijateljstvo je preraslo u ljubav, kad su zajedno snimali još jednu popularnu seriju “Kud puklo da puklo”.

image

Jelena Perčin i Momčilo Otašević

Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

Je li glumica stroga ili popustljiva mama?

- Oboje, ovisno o situaciji, nastojim držati jasne granice i biti dosljedna - kaže za Slobodnu Dalmaciju.

Početkom godine glumica je potvrdila šuškanja da se razvodi od Momčila, što je mnoge iznenadilo jer su se doimali sretnim i skladnim parom. Rekla je kako je to za nju grozan događaj i grozno životno razdoblje, zbog čega se znala osjećati anksiozno jer je osoba koja voli stvari imati pod kontrolom.

- Moram priznati, smeta mi zanimanje za moj privatni život. Ne volim se izlagati, ne volim govoriti o svojoj obitelji, čak to smatram neukusnim i stoga se trudim zaštititi privatnost maksimalno koliko mogu - ističe.

Kako se upravo našla na svojevrsnoj životnoj prekretnici, netko bi mogao pomisliti da joj je sad nakon priznanja o razvodu na neki način pao kamen sa srca. Međutim, nije tako.

- Nije. Neka kamenja ostaju zauvijek - priznaje Jelena.

Pitamo je i u kakvom je odnosu ostala s Momčilom.

- Odnos nam je pristojan. Imamo dvoje zajedničke djece i samo su oni prioritet.

U ljubav, kaže, nije prestala vjerovati.

- Naravno da vjerujem u ljubav. Ima beskrajno puno nijansi ljubavi osim one partnerske - u poetskom stilu zaključuje glumica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 00:57