PRATITELJI OSUDILI

Hrvatska influencerica na udaru: ‘Muškarac mora biti financijski jači, nitko ne ide po tvoja tri eura na računu‘

‘Muškarac mora biti financijski jači od mene ili mora barem biti sposoban, da je na istoj razini kao ja‘, kazala je

Influencerica Mirta Miler

 Vanesa Pandzic/Cropix

Tik Tokerica i beauty influencerica Mimiermakeup, Mirta Miler, naišla je na lavinu negativnih reakcija već nakon prve epizode svog podcasta "Memecast". Influencerica je ugostila svoju kolegicu Unu Kablar, poznatiju kao Uki Q, s kojom je razgovarala o svemu pa tako i o tome mora li muškarac financijski biti jači od žene. Obje djevojke složile su se da, što se njih tiče - mora.

Pratitelji se nisu baš složili s djevojkama, a cijeli je slučaj oštro osudila i stranica na društvenim mrežama "Seksizam naš svagdašnji" s koje su apelirala da influencerica promisli o sadržaju koji plasira svojoj publici.

"Radi svog velikog utjecaja i ogromnog dosega ima i veću odgovornost te njene riječi imaju time i puno veću težinu. Promocija stereotipnih, tradicionalnih, patrijarhalnih i mizoginih stavova za rezultat će imati žene koje će pristajati snižavati svoju vrijednost i smatrati da time čine dobro osobi koju vole. Trebamo razbijati te nametnute rodne kutije koje muškarcima brane plakanje, nameće nerealna očekivanja i uz koje bildaju frustracije koje finalno završavaju nasiljem", objasnili su u opisu objave gdje govore o toksičnom maskulinitetu.

Videozapisi razgovora s Uki Q više se ne mogu naći na Instagram profilu podcasta, sada su tamo dostupni isječci iz nove epizode podcasta u kojoj je gostovala Vesna Đogani, a Miler se ponovno osvrnula na temu financijske stabilnosti muškarca te na to kako su je, zbog njezina stava, nazvali sponzorušom.

"Muškarac mora biti financijski jači od mene ili mora barem biti sposoban, da je na istoj razini kao ja. Onda su oni kao: ‘Sponzoruša‘. Broj jedan, imaš tri eura na računu, nitko ne ide po tvojih tri eura. Znači, smiri se. Tvoj stari Fiat i ti ste sigurni", kazala je Miler u podcast, a Đogani je to povezala s Balkanskim mentalitetom.

"Generalno, taj balkanski mentalitet je nezgodan jer se ne žele boriti. Automatski smo mi sponzoruše i mi smo krive", dodala je Đogani. Iako je Miler pokušala objasniti svoj stav, pratitelji ju i dalje napadaju i ne slažu se s njom.

"Ja sam baš jako razočarana ovime. Nemam riječi. Bila sam ponosna na Mirtu što ima tako veliku platformu i naša je, i onda vidim ova s****. Kako vas nije sram djevojke?", upitala ih je razočarana pratiteljica na Instagramu.

"Reci mi da si sponzoruša, bez da mi kažeš da si sponzoruša", "Skroz pogrešno mišljenje. Ti i on zajedno trebate izgraditi vašu financijsku stabilnost. Trebaš biti tu za njega kad je na nuli, isto kao i on za tebe", neki su od komentara na TikToku.

@memecast_podcast NOVA EPIZODA JE IZASLA! BRZO SVI NA MEMECAST KANAL?☺️ #mimiermakeup #memecast #vesnadjogani #djogani ♬ original sound - Memecast
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:48