MIRNA NAIIA MARIĆ

Hrvatska misica uoči svjetskog izbora: ‘Svaka djevojka želi krunu i jedna drugoj smo konkurencija‘

Izbor za Miss Universe 2020. održava se na Floridi, a vodit će ga Mario Lopez i nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo
 Miss Universe Hrvatske

Hrvatsku misicu Mirnu Naiiu Marić u nedjelju očekuje finalni izbor za Miss Universe 2020. Zbog globalne pandemije koronavirusa najprestižniji izbor ljepote u svijetu prolongiran je za šest mjeseci, a dugom očekivanju napokon je stigao kraj. Sedamdeset i pet ljepotica iz svih krajeva svijeta posljednjih tjedan dana borave na Floridi i ubrzano se spremaju za veliko finale.

- Pandemija je prouzročila teškoće u organizaciji izbora za Miss Universe 2020. Odmah pri dolasku svaka od finalistica morala je biti u cjelodnevnoj karanteni uz obavezan negativan PCR test pri dolasku i check-inu. Testirane su još jednom i mjeri im se temperatura svaki dan. Djevojke su pod nadzorom uz strogo poštivanje epidemioloških mjera. Nošenje maski je obavezno prilikom izlaska iz hotelske sobe, nema uobičajenog fotografiranja, selfiji u grupama nisu dopušteni - objašnjava Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske.

image
Miss Universe Hrvatske
image
Mirna Naiia Marić
Miss Universe Hrvatske

Mirna uživa u mnogobrojnim aktivnostima i željno iščekuje finale.

- Slobodnog vremena nemamo, od ranoga jutra smo na fitinzima, probe koreografija traju dugo, imamo i plesnu probu. Jako se veselim jer je s nama na pozornici i glazbenik Pitbull. S raznih cjelodnevnih snimanja idemo direktno u sobe. Dan je prekratak za sve obveze koje moramo ispuniti. Snimale smo službene fotografije s poznatim fotografom Fadilom Berishom. Uistinu je profesionalan i vrlo pristupačan za suradnju, a iskustvo sa seta ću pamtiti. Cimerica mi je s Malte i super se slažemo. Nemam favoritkinju, svaka djevojka želi krunu i jedna drugoj smo konkurencija - kaže Mirna.

Na Floridu je ponijela prekrasne koktel i večernje haljine dizajnerice Matije Vuice kao i nacionalni kostim u kojem će nastupiti u posebnom showu na pozornici. Intervjue su predstavnice svih zemalja odradile online putem Zooma stoga ih u petak očekuje samo preliminarno natjecanje kad će se predstaviti u večernjim haljinama i kupaćim kostimima.

image
Mirna Naiia Marić
Miss Universe Hrvatske

- Format natjecanja ponovno je promijenjen i nakon preliminarnog prednatjecanja znat će se kojih će 20 djevojaka biti prozvano u nedjelju na pozornici u Top 21. Odabire se i jedna finalistica putem online glasovanja na mobilnoj aplikaciji Miss Universe. Osobno mi je format prije nekoliko godina bio draži i puno pravedniji jer se odabiralo po 5 predstavnica sa svakog kontinenta i Europljanke su bile više promatrane, a samim time i ravnopravno zastupljene u Top 20 - ističe Ivana Delač.

Ovogodišnji izbor za Miss Universe 2020. održava se 69. put 16. svibnja u Hollywoodu na Floridi, voditi će ga Mario Lopez i nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo. Bivše misice Paulina Vega i Demi Leah Nel Peters pratit će događanja iz backstagea. Ocjenjivački sud ponovno je sastavljen od uspješnih poslovnih žena, a među njima su se našle i misice Zuleyka Rivera te Brook Lee.

image
Mirna Naiia Marić
Miss Universe Hrvatske
image
Miss Universe Hrvatske
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 08:11