UŽURBANE PRIPREME

Hrvatska skočila na kladionicama za Eurosong, šef delegacije otkriva: ‘Oko jednog detalja još nismo donijeli odluku‘

Mia na eurovizijsku pozornicu izlazi s dva plesača i jednom plesačicom te dva prateća vokala

Mia Dimšić

 Privatni Album

Može li Mia Dimšić biti 'dark horse' Eurosonga? Pitaju se to mnogi eurovizijski obožavatelji koji su uočili kako je 29-godišnja Osječanka - jedina od četrdeset natjecatelja koliko ih u svibnju nastupa na ovom najpopularnijem glazbeno-televizijskom spektaklu - u proteklih tjedan dana poskočila za čak devet mjesta na kladionicama, istim onima na kojima je puna dva mjeseca držala 33. mjesto na začelju ljestvice i koje su joj prognozirale da će finale Eurosonga gledati iz publike.

Sada je stvar drugačija: nakon samo tri njezina nastupa uživo pred eurovizijskim fanovima u Velikoj Britaniji, Izraelu i Nizozemskoj, kladionice 'kažu' da Mia s 'Guilty Pleasure' ulazi u finale, nakon čega je, znaju svi ljubitelji Eurosonga, baš sve moguće.

Ova vijest razveselila je i našu predstavnicu i HTV-ov tim koji brusi posljednje detalje našeg skorašnjeg nastupa na Eurosongu. Već se zna kako uz Miu Dimšić u Torinu definitivno neće nastupiti rumunjski plesač Alex Olti s kojim smo je gledali na Dori. No, to ne znači da će ona 'Guilty Pleasure' izvesti sama na sceni.

- Mia na eurovizijsku pozornicu izlazi s dva plesača, jednom plesačicom i dva prateća vokala. Za potrebe Eurosonga u dogovoru s njenim timom odlučili smo skroz promijeniti njezin nastup s Dore - otkriva Tomislav Štengl, HRT-ov urednik i šef naše ovogodišnje eurovizijske delegacije od kojeg doznajemo da još uvijek nije odlučeno u kojoj će odjeći 10. svibnja u prvom eurovizijskom polufinalu nastupiti naša predstavnica.

- ELFS-i su napravili nekoliko prijedloga. Mogu vam otkriti da još razmatramo hoće li se Mia na pozornici arene u Torinu pojaviti u bijelom, crnom, crvenom ili ružičastom - kaže Štengl kojeg, naravno, veseli nagli skok pjesme 'Guilty Pleasure' na eurovizijskim kladionicama.

- Jasno, nitko od nas ne uzima to 'zdravo za gotovo'. Lijepo je da smo s 33. mjesta sada na 24. mjestu, što znači da je Mia na predeurovizijskim nastupima u Londonu, Tel Avivu i Amsterdamu svojom glazbenom emocijom uspjela očarati eurovizijske fanove. No, kladionice nam sigurno nisu glavni putokaz, nego tek jedan u nizu pokazatelja. Podsjetit ću samo kako su iste te kladionice našoj lanjskoj predstavnici Albini Grčić predviđale siguran ulazak u finale, što se, nažalost, na kraju nije dogodilo - oprezan je Štengl, koji najavljuje da za Miu i njezin tim odmah nakon Uskrsa kreću finalne probe nastupa, jer ona već početkom svibnja putuje za Torino.

Možda do tada, jer čeka je još i predeurovizijski nastup u Madridu, dodatno poskoči na eurovizijskim kladionicama koje, slažemo se sa Štenglom, nisu mjerodavne, ali su ujedno i dobar putokaz. Spomenimo stoga da su uz Mia u Izraelu na četverodnevnom događaju 'Israel Calling' (koji okuplja predstavnike Eurosonga) nastupali predstavnici dvadesetak zemalja koje se natječu na Eurosongu, između ostalog i Slovenci i Makedonci, koji se za razliku od naše Osječanke, nakon tih koncerata, nisu uspjeli pomaknuti s dna tablice, pa i dalje drže 38. i 39. mjesto kladionica. Srpska predstavnica Konstrakta nakon ovih nastupa poskočila je za jedno mjesto, no baš se nitko osim Mie Dimšić u proteklih tjedan dana nije popeo za čak devet mjesta na kladionicama na kojima i dalje vode Ukrajina, Italija i Švedska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:37