ZORAN PRIBIČEVIĆ

HRVATSKI GLUMAC ZAVRŠIT ĆE POTPUNO GOL 'Izvest ću jedan humanitarni striptiz za djecu oboljelu od malignih bolesti'

 Neja Markičević / CROPIX

Glumac Zoran Pribičević ovih se blagdana odlučio na sasvim neuobičajenu humanitarnu akciju imena “Skini se kad treba!”, i to na Instagramu. Akcija je zamišljena tako da će glumac u 16 dana, počevši od 9. prosinca pa sve do Badnjaka, na svom Instagram profilu zoran_pribicevic skidati jedan po jedan komad odjeće sa sebe i, naravno, u samom finalu završit će ni manje, ni više nego potpuno gol. Naravno, sve to u humanitarne svrhe, a 16 komada odjeće koje će sa Zorana nestajati iz dana u dan fotografijama će popratiti naša renomirana fotoreporterka Cropixa Neja Markičević.

Jakovljeva udruga

Naime, tvrtka ili brend koji ponude obući razgolićenog Zorana i donirati najveći iznos novca, uplatit će sredstva udruzi “Jak kao Jakov” iz Karlovca, koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti. U cijelu se priču može uključiti i više tvrtki ili osoba jer će se za dvije fotografije s najviše lajkova također donirati novac, i to po principu jedan lajk - jedna kuna.

- Prijašnjih godina uvijek sam pomagao i donirao anonimno, ali, evo, ove sam godine odlučio napraviti to javno, i to na jedan drugačiji i zanimljiv način. Uostalom, dosta polemike se nedavno vodilo oko skidanja i eksplicitnih fotografija određenih javnih osoba te njihova prozivanja, pa sam na neki način želio dati podršku svim pripadnicama ljepšeg spola i pokazati da golotinja itekako može biti lijepa, suptilna i privlačna - objašnjava Zoran Pribičević.

Osim toga, dodaje glumac, sve tvrtke u Hrvatskoj sad imaju šansu donirati sredstva udruzi koja to zaista zaslužuje i za koju je uistinu siguran da novac ide u prave ruke.

- Danas smo zaista bombardirani istim ili sličnim pričama: loša svakodnevna politika, pa o tome kako je i ove godine napadalo jako puno snijega, pa što sve radimo za blagdane, pa koliko trošimo za blagdane... Uvijek su to iste i slične priče pa sam, evo, odlučio probati napraviti nešto možda drugačije i zanimljivije - naglašava glumac.

Fotografije glumca tijekom 16 dana snimat će jedna od najboljih hrvatskih fotografkinja Neja Markičević.

- Neji se odmah svidjela ideja i mislim da je ona savršen izbor za ovakvo što. Pokazat ćemo kako mogu izgledati zabavne cool fotke i, naravno, jedan pravi umjetnički akt - priča Zoran.

Glumcu ovo nije prvi put da će pred objektivom završiti gol jer je nedavno to napravio u dugometražnom filmu Anđela Jurkasa “Fuck Off I love You”.

Skidanje sa stavom

- Bilo je to čudno iskustvo, ne previše ugodno. Nije lako kad je puno ljudi oko tebe, a ti si gol. Međutim, nisam se nikad skinuo na ovakav način i u humanitarne svrhe pa, iskreno, postoji mali strah, iako sam redovito u treningu - smije se Zoran, napominjući kako je na kraju jedino važno da se pomogne onima kojima je to zaista potrebno i da to jednostavno napraviš sa stavom.

Osim same akcije “Skini se kad treba!”, Zoran Pribičević je najavio i jedan prilično zanimljiv izazov. Na samom početku akcije, s istim datumom početka skidanja, izazvao je, između ostalih, Brunu Šimlešu i Borisa Rogoznicu da se baš poput njega skinu do kraja ako za to imaju hrabrosti. U svakom slučaju, osim samoga humanitarnog striptiza glumca velika srca, ostaje vidjeti hoće li se njegovu izazovu odazvati i donedavni kritičari obnaženih kolegica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:42