BOLNA ISPOVIJEST

Hrvatski influencer podijelio potresnu priču o vršnjačkom nasilju: ‘Cijeli život ću pamtiti ta imena...‘

Marko Vuletić poručio je svojim pratiteljima da nisu sami i da nasilje nema veze sa žrtvom

Marko Vuletić

 Instagram/Marko Vuletic/

Tučnjava kišobranima, bacanje klupe, paljenje kose, smijanje dok ti to drugi sve rade... To je doživio hrvatski influencer Marko Vuletić (25) u djetinjstvu. Marko je o vršnjačkom nasilju otvoreno progovorio na svom TikToku kako bi pokazao svima koji kroz to prolaze da nije problem u njima i da „sve to prođe”, kaže Marko.

„Cijeli život ću pamtiti imena koja su me u djetinjstvu zlostavljala. Nisi samo ti prošao kroz to. Ja ću ti ispričati kako je to izgledalo kod mene”, započeo je Marko govoriti o svom iskustvu.

„Tukli su me kišobranima, bacali klupe na mene, i sad naćuli svoje uši... samo zato što sam nosio maslinasto zelene hlače. Ja sam cijelo odrastanje bio trn u oku nekome tko nije bio zadovoljan sa samim sobom i onda je to izlazilo preko mene u obliku agresije. I tad kad se to dešavalo, ja sam mislio da sam ja kriv. Zašto se ja jednostavno ne mogu uklopiti u sredinu? Zašto ja ne mogu biti kao svi drugi i igrati nogomet? Što je to u meni da ja to ne mogu napraviti?", kaže Marko o tome kako je tada razmišljao. Ipak, danas ima drugačiji stav.

"Ja danas pamtim tim ljudima imena. I onima koji su htjeli doći i zapaliti mi kosu, koji su se smijali da je netko bacao klupu na mene, a nisu ništa napravili. I sve to dolazi iz obitelji. Meni je jedino žao što ja te ljude nisam mogao pogledati u oči i reći im: ‘Žao mi je što nemaš ljubav koju sam ja imao‘. Ja imam toliko dobre roditelje koji su uvijek sa mnom razgovarali i vodili brigu da sam ja sretan i zadovoljan. I vjerujte, sve to prođe. Danas imam 25 godina, odrastao sam i na spomen tih ljudi meni samo bude žao. Kao mali zaključak, mislim da svi zajedno možemo puno više napraviti nego nekoga maltretirati”, rekao je Marko u videu.

„Shvatila sam da nasilje nikad nema veze s tobom. Nasilnik je onaj koji je nesiguran”, napisao je Marko taj citat glumice Shay Mitchell.

Markovi pratitelji zahvalni su mu što je o tome iskreno govorio.

„Hvala ti što o tome pričaš. Žao mi je što si to prolazio”, glasio je jedan od komentara podrške na videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:06