SPORT NA TV-U

HTV osigurao prava na Ligu prvaka sve do 2027. godine

Posebna je zanimljivost da će od 2024. Liga prvaka biti u novom proširenom formatu od 36 klubova

Emisija za Ligu prvaka

 Hrt

Najelitnije nogometno klupsko natjecanje Liga prvaka, sigurno je to sada, moći će se pratiti na HTV-u najmanje do 2027. Naime, kako su izvjestili s naše javne radiotelevizije, s UEFA-om su postigli sporazum o pravima na prikazivanje utakmica Lige prvaka na hrvatskom tržištu u razdoblju od 2024. do 2027.

Kako ističu, posebna je zanimljivost da će od 2024. Liga prvaka biti u novom proširenom formatu od 36 klubova, a u prvom dijelu sezone igrat će se ligaški sustav natjecanja.

"Povećanjem broja klubova povećavaju se i šanse hrvatskih predstavnika da postanu stalni sudionici Lige prvaka, a najviše će profitirati sami gledatelji jer se broj utakmica tijekom sezone povećava za čak pedeset posto.

Klubovi će u prvome dijelu natjecanja imati zajamčeno osam, umjesto dosadašnjih šest susreta, a svaki od tih osam dvoboja će igrati s različitim protivnikom, za razliku od dosadašnja tri protivnika s kojima se igra na domaćem terenu i u gostima", navodi HRT u svom priopćenju.

Pored toga, zanimljvost je i tzv. "Tjedan Lige prvaka" kojim će se obilježiti početak svake nove sezone, pa će se utakmice prvoga kola igrati utorkom, srijedom i četvrtkom te će gledatlji HRT-a u Ligi prvaka moći uživati dva dana u tjednu – srijedom i četvrtkom navečer. Pored izravnog prijenosa, kao i do sada, Sportska redakcija HTV-a pobrinut će se za puno stručnih analiza u posebnoj emisiji uoči i nakon susreta, a koje će sadržavati i sažetake ostalih utakmica te pregled svih golova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 21:44