LEGENDARNI TONČI

Huljić: ‘Život na staroj slavi mi je nezamisliv. Što god želim uraditi, pitam se bi li Isus to učinio‘

Emisija je na rasporedu 30. rujna u 21.05 sati. Huljić će među ostalim govoriti o tome zašto više ne nastupa, o djetinjstvu, vjeri...

Tonči Huljić
 

 Josko Supic/Cropix

Poznati hrvatski glazbenik Tonči Huljić prvi je gost nove glazbene emisije ‘Nota Bene’ Laudato TV-a.

Huljić će među ostalim govoriti o tome zašto više ne nastupa, o svom djetinjstvu, temi vjere te mnogo toga.

- Ja sam kompozitor. Nove generacije to ne znaju, ali imam sreću da me nove generacije vole, kaže Huljić.

- Kada mi netko kaže na cesti ‘Eno ga, onaj pjevač…’. Zato sam odlučio da ne nastupam uživo. Radim Madre Badessu, to je nešto što je moju karijeru usmjerilo u ozbiljnije vode i otkrilo pravoga mene, objasnio je poznati skladatelj.

A što se tiče njegova djetinjstva, obrazovanja i glazbenog puta, Huljić je objasnio kako se čovjek mora roditi sa socijalnom inteligencijom.

- Da biste došli do nje morate imati nešto širu naobrazbu nego što je pruža današnje školovanje. To počinje od kućnog odgoja i više škola paralelno. Ja sam išao i u tri škole istovremeno u srednjoj, prisjeća se Huljić koji smatra da danas nema mnogo ljudi starijih od 60 godina koji su još uvijek aktualni i pišu pjesme, već žive na staroj slavi. Njemu je to, naime, nezamislivo.

Huljić je također otkrio zašto je od preko 1000 pjesama samo njih 20-ak postalo hit, dok su ostale ‘rado slušane pjesme’, što se dogodilo da je u jednom trenutku htio odustati od glazbe, koja je veza s Bee Geesima te zašto danas pjeva u falsetu.

Također će se okušati u kvizu znanja o činjenicama iz vlastite karijere, otvoreno će razgovarati o vjeri te ispričati kako su vrijeme pandemije i poticaj karizmatika Josipa Lončara utjecali na stvaranje Mise Mediterana.

- Što god želim uraditi, pitam se bi li Isus to učinio, objašnjava Huljić.

- Vjera je odricanje i na to se treba odlučiti, iskreno govori skladatelj koji će također govoriti o svojoj tek rođenoj unuci.

- Kao djed gledam da imam dovoljno vremena da svaki slobodan trenutak idem tamo gledati kako je sve više razmažena i slatka i zahtjevna, a nema još ni koji mjesec, govori Huljić u emisiji koja je na rasporedu 30. rujna u 21.05 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:09