TURBULENTNO NA HRT-u

I akterica ‘pada‘ Uršule Tolj prešla na novi posao: Zbog svađe s Doris Pinčić više ne odijeva voditelje ‘Dobrog jutra‘?

Nataša Svekler je u siječnju ove godine postala nova stilistica emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska‘ i vodila je brigu o izgledu svih voditelja

Nataša Svekler i voditelji emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'

 Sandra Šimunović, Neja Markičević /HANZA MEDIA

Turbulentno je ovih dana na zagrebačkom Prisavlju. Nakon što je prošlog tjedna s mjesta urednice Dore i šefice hrvatske delegacije za Eurosong smijenjena Uršula Tolj, i to kako se po televizijskim hodnicima priča, jer je poslovnom karticom u Nizozemskoj za vrijeme trajanja Eurovizije napravila trošak od 326 eura, još prije iz emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' otišla je dugogodišnja kostimografkinja HRT-a Nataša Svekler, piše Slobodna Dalmacija.

Upravo se Svekler spominje kao jedan od razloga zbog kojih je 'pala' Tolj. Navodno ona kao glavna kostimografkinja HRT-a nije dala svoj blagoslov honorarnom angažmanu riječkom dizajneru Juraju Zigmanu koji je izradio kostim za eurovizijski nastup Albine Grčić i za kojeg još nije honoriran (televizija mu duguje 37 500 kuna).

Zbog njegovih se prošlotjednih riječi Jutarnjem listu kada je rekao kako "ne želi da se njegovo ime povlači po blatnoj kaljuži zbog jala HRT-ovih zlonamjernih garderobijerki koje se predstavljaju kao kostimografi", Svekler pronašla prozvanom, te je kako smo već pisali, odlučila da će protiv Zigmana podnijeti tužbu za klevetu.

Nataša je u siječnju ove godine postala nova stilistica emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' i vodila je brigu o izgledu svih voditelja, a njezin se angažman dogodio netom nakon što su gledatelji službenu Facebook stranicu 'Dobrog jutra' zasuli kritikama na račun lošeg stajlinga voditeljice Doris Pinčić.

- Bože sačuvaj ove Doris. Njene frizure i stajlinga. Ajme. Ne gledam 'Dobro jutro, Hrvatska' kad ona vodi, ali jutros sam pogledala minutu dok sam tražila druge programe. Doris, molim te promjeni i odjeću i frizuru. Tko te savjetuje za to? Loše. Inače sve ostalo super, samo su bili neki od komentara.

HRT je ubrzo odlučio svoju dugogodišnju kostimografkinju zadužiti da brine o odjeći voditelja 'Dobrog jutra' što se očito pokazalo dobrom odlukom jer je Pinčić uskoro počela dobivati same komplimente za stajling pred kamerama, a već prva suradnja sa Svekler urodila je plodom. Doris se pojavila u decentnoj crvenoj haljini, štiklama boje kože i s isfeniranim uvojcima i napokon je pobrala komplimente gledatelja.

- Da vidimo tko će sad Doris prigovarati za outfit i frizuru. Doris, prelijepa si, pisali su joj.

Svekler ju je u veljači odjenula i za Doru u Opatiji koju je Doris vodila s Jelenom Glišić, Barbarom Kolar i Danielom Trbović.

- Usprkos glupim i zlobnim komentarima, njih četiri savršeno su funkcionirale zajedno i imale nevjerojatno pozitivnu energiju tijekom zajedničkih druženja. Nisam željela na pozornici neke ambiciozne večernje haljine s krinolinama, jer sam smatrala da ni vremena nisu takva, već sam željela da se bliješte zbog crnila oko nas i da kroj bude moderan u skladu sa svjetskim trendovima, gdje je manje - više. Osim suludog komentara o remenčiću na cipeli, nisam naišla na negativne kritike. I opet ponavljam da su one na pozornici vodile program, a ne nosile haljine na modnoj pisti, rekla je Nataša u veljači ove godine za Gloriju.

Njezin angažman u jednom od najdugovječnijih projekata državne televizije potrajao je tek nešto više od devet mjeseci. Naime, kako smo doznali, Svekler voditelje emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' ne odijeva od prvog dana listopada. Iz više smo izvora na Prisavlju doznali kako se još od rujna priča da više nije u dobrim odnosima s Doris te da je sama željela otići iz emisije.

O njezinom odlasku i prelasku na druge projekte dobili smo i službenu potvrdu na HRT-u.

- Kolegica Nataša Svekler je od 1. listopada preuzela druge velike projekte Zabavnog programa, konkretno na 'A strani', te božićnom i novogodišnjem programu, a stajling voditelja 'Dobro jutro, Hrvatska' radi se u skladu s prethodno usvojenim moodboardom, neovisno o stilistu koji trenutno radi taj posao, odgovorili su nam u Komunikacijima HRT-a, ne želeći dodatno pojašnjavati zašto je kostimografkinja otišla i hoće li se vraćati.

Nataša je u siječnju 2015. punila novinske stupce i kad se za vrijeme snimanja 'Voicea' porječkala sa Jacquesom Houdekom. Tada je tražila da je se makne iz te emisije. S HRT-a su potvrdili da je došlo do sukoba, no u svom su ga priopćenju pokušali prikazati kao malo jaču trzavicu.

- Osobe koje su nazočile kreativnom razmimoilaženju oko ideja odijevanja za show, koje su žustro, energično i svaki sa svojim uvjerenjem razmjenjivali mentor showa Jacques Houdek i kostimografkinja HRT-a Nataša Svekler, kažu da osim verbalne komunikacije nije bilo ničeg drugog - nikakvog fizičkog obračuna, objasnili su tada.

Voditelje 'Dobrog jutra' u ovom trenutku odijeva kostimografkinja Vesna Šipušić Buljan, a u kolovozu ove godine Doris se na društvenim mrežama pohvalila jednostavnom plavom haljinom do koljena koju joj je za festival Šibenske šansone odabrala upravo Šipušić Buljan.

Unatoč tome što sada ne surađuje sa Svekler, voditeljicu gledatelji više ne kritiziraju za odijevanje, pa se može zaključiti kako je zadovoljna s radom nove-stare kostimografkinje Vesne, koja je već prije bila zadužena za stajlinge voditelja 'Dobrog jutra'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:25