HUMANITARNA AKCIJA

I bend Silente skuplja novac za uređenje Snoezelene sobe: ‘Odmah smo prihvatili poziv!‘

Online koncert predstavlja izazov i novu stepenicu u karijeri, ali potrudit ćemo se napraviti dobru atmosferu, poručuju iz benda
Silente bend
 Mario Pavlovic

Bend Silente održat će prvi dubrovački online koncert u utorak 20 sati u Kazalištu Marina Držića. Riječ je o donacijskom koncertu u organizaciji Rotary kluba Dubrovnik i Rotary Satellite kluba Dubrovnik Jug, a održava se u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala. Prihod od koncerta namijenjen je za opremanje Snoezelen sobe za djecu s teškoćama u razvoju.

Zbog epidemiološke situacije, koncert se isključivo prenosi online, a ulaznice po cijeni od 100 kuna za vrhunski koncert uživo u vašem domu i dalje su dostupne na www.ulaznice.hr Snoezelen soba oblik je multisenzornog prostora koji korisnicima pruža sigurno okruženje te ih potiče na interakciju s okolinom. Može ih se pronaći u domovima za starije i nemoćne, centrima za rehabilitaciju i različitim ustanovama koje pružaju usluge odgoja i obrazovanja ili socijalne skrbi za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama.

Svrha donacijskog koncerta i akcije Silente - Online za pravu stvar je pomoći opremanju jedne takve Snoezelen sobe u Osnovnoj školi Lapad koja će pomoći najmlađim i najosjetljivijim sugrađanima. Ovo će ujedno biti prva takva soba u Dubrovniku, projekt njezina opremanja iznosi 140.000 kuna, a dosad je prikupljeno 80.000 kuna donacija.

- Odmah smo prihvatili poziv dubrovačkih rotarijanaca jer smo prepoznali dobar cilj. Online koncert, naravno, za nas predstavlja izazov i novu stepenicu u karijeri, ali potrudit ćemo se napraviti dobru atmosferu. Svirat ćemo naše najveće hitove, ali i nešto što naši fanovi nisu čuli dosad - rekla je Doris Kosović iz benda Silente.

Osim kupnjom ulaznica za online koncert uživo, akciji se moguće priključiti i izravnom uplatom donacija na:

Rotary Club Dubrovnik, OIB 67179744758, IBAN HR6224070001169001130, Za Snoezelen sobu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:23