UDARNIČKA GODINA

IBRICA JUSIĆ I PAS DOBIVAJU DRUŠTVO Roger Glover iz Deep Purplea pristao zasvirati s legendarnim šansonijerom na dubrovačkim skalinama

Ibrica Jusić i Roger Glover

Sto sam se puta do sada već uvjerio da baš nikad ne treba reći da se nešto nikada neće dogoditi, a posljednji put shvatio sam to nakon što sam se nedavno u Švicarskoj družio s Rogerom Gloverom, basistom, autorom pjesama i producentom.

Poziv kolegi

S čuvenim glazbenikom iz sastava Deep Purple razgovarao sam i o našoj budućoj mogućoj muzičkoj suradnji, kaže Ibrica Jusić, kojega je s legendarnim muzičarem upoznao Ibričin nećak Vanja, s kojim Ibrica već neko vrijeme surađuje. - Vanja i sam ima svoj bend, a ja sam na njihovu koncertu u Švicarskoj nastupao kao posebni gost. Nemalo sam se iznenadio kada mi je u back-stageu nakon nastupa prišao Glover, rekavši mi da je sa zadovoljstvom preslušao moj aktualni album. Naime, moj nećak Gloveru je prije našeg upoznavanja poklonio moj album ‘Harlekino’ - kaže Ibrica, koji susret s članom skupine Deep Purple opisuje kao iznimno ugodan.

- Svi pravi glazbenici govore jedinstveni jezik i odlično se razumiju bez obzira na to koji glazbeni žanr preferiraju. Iznimka nije ni Glover, koji je pohvalio produkciju ‘Harlekina’ za koju je zaslužan Elvis Stanić, kao i moj vokal, te ugođaj i atmosferu koju taj album pruža. Iskoristio sam priliku da svojem novom poznaniku predložim da na ljeto dođe u Hrvatsku i vidi sve ljepote naše zemlje, a pozvao sam ga i da me posjeti u Dubrovniku, na mojim skalinama, na koje ću ove godine sjesti i zasvirati pedeset i četvrti put zaredom.

Cijela ta priča bila mu je jako interesantna. Ja bih volio da se naše druženje nastavi u Dubrovniku, a mogu reći da je za mene velika stvar što sam imao prilike upoznati tako iznimnog čovjeka i glazbenika - kaže Ibrica, kojem će možda ovog ljeta na njegovim čuvenim tradicionalnim koncertima koje održava na dubrovačkim skalinama, uz Jusićeva psa Bonda, pridružiti i Roger Glover. - Bond je već naučen na moje koncerte, mirno sjedi dok ja pjevam, za razliku od mog drugog ljubimca, mačka Kikija, koji spava doma ili u hotelu tijekom mog koncerta. Mačke su takve, puno prevrtljivije od pasa, ali unatoč tome Kiki se odmah sprijateljio s mojim Bondom - govori Ibrica, pred kojim je uistinu udarnička godina.

Jesenska turneja

- Najesen krećem na turneju po našim kazalištima, a 11. studenog nastupit ću u zagrebačkom HNK. Čekaju me i koncerti u Opatiji, Varaždinu, Osijeku, Splitu... Bit će posla, veselim se - kaže glazbenik, koji će 2018. pamtiti i kao godinu u kojoj je prvi put postao djed.

- Moj sin Kristijan i snaha Ana za koji će tjedan postati mama i tata, a ja ću biti najsretniji dida na svitu. Mladi su mi odali da ću dobiti unuka. Neka malog Jusića, dobrodošao nam je! Iskreno, bilo mi je nevažno hoće li biti unuk ili unučica, važno mi je samo da sve bude u redu - govori Ibrica, koji će nastojati da svog unuka pretjerano ne razmazi.

- Ali ću ga zato naganjati da se bavi sportom, a dozvole li njegovi roditelji, kad malo stasa, poklonit ću mu mačku ili psa jer mislim da je važno da djeca odmalena zavole životinje, ali uz uvjet da se o njima i brinu. Bit će mi drago ako mali Jusić od mene i svog tate pokupi glazbeni gen, pa da možemo zajedno zapjevati utroje - kaže Ibrica Jusić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:55