KAKAV SPEKTAKL

Imamo fotografije i video! Pogledajte u čemu je Mišo Kovač došao na Poljud

Mišo je u popularnoj Žabi 1971. godine preživio prometnu nesreću nakon koje je pustio brkove

Mišo Kovač stigao je na Poljud

 Frane Vulas/

Mišo Kovač stigao je na Poljud gdje će u društvu Hajdukovih legendi iz VIP lože pratiti sportski spektakl u finalu Kupa između Hajduka i Rijeke. Legenda je na nogometnu feštu došao u društvu supruge Lidije i svojih prijatelja i to u sivom DS-u odnosno Žabi, automobilu popularnom sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Ovaj automobil u povijesti su vozili francuski predsjednici, obožavala ga je Brigitte Bardot, a jedan od prvih primjeraka u Hrvatskoj je vozio upravo Mišo, koji je baš u Žabi 1971. godine preživio prometnu nesreću nakon koje je pustio brkove.

image

Mišina 'žaba'

Jutarnji list

Nesreća iz koje je Mišo jedva izvukao živu glavu dogodila se u rujnu 1971. godine kada je pjevač na putu iz Splita u Poreč u pokušaju da izbjegne kolonu prvo pokušao zakočiti, a potom je, kako ne bi udario u automobile što su stajali pred njim, prešao na drugu stranu ceste i sudario se s vozilom što se iza zavoja pojavilo sa suprotne strane.

image

Mate Mišo Kovač prije odlaska na finale Kupa

Privatni Album/
image

Mate Mišo Kovač prije odlaska na finale Kupa

Privatni Album/

- Bio sam odmah svjestan situacije u kojoj se nalazim. Povratka nije bilo. Ostao sam priseban, udahnuo duboko zrak u pluća i čvrsto se uhvatio za volan. Zatim je uslijedio strahovit udarac i ja se više ničega ne sjećam. Došao sam k sebi tek u zadarskoj bolnici - ispričao je tada novinarima Mišo, koji je danas presretan što na Poljud dolazi u automobilu sličnom onom što ga je godinama vozio i volio, a koji su njegovi prijatelji pronašli kod jednog splitskog ljubitelja oldtimera.

image

Mišina 'žaba'

Jutarnji list

Veliki Hajdukov navijač, Mišo, upravo je u Žabi, kaže, godinama dolazio na Hajdukove utakmice, kako one što su se igrale na Poljudu, tako i one odigrane na kultnom Starom placu, gdje Mišo, nakon tri godine koncertne pauze, slijedeće nedjelje 5. lipnja nastupa pred više od 20.000 ljudi. Legenda je spremna za stadionski koncert za koji je ostalo još nešto malo karata, a svojim obožavateljima poručuje:

- Napravit ćemo lom! - kaže Mišo.

image

Mate Mišo Kovač prije odlaska na finale Kupa

Privatni Album/

No, što čovjek koji samo jednim potezom ruke može publiku na stadionu podići da skupa s njim zapjevaju misli o večerašnjem derbiju? Boji li se reprize navijačkih nereda?

- Slušaj, na mojim koncertima skupa pjevaju ljudi koji navijaju za različite nogometne klubove i nikad nitko nije gurnuo, a kamoli se potukao s nekim drugim. Nikada! Tako treba biti i danas! - poručuje Mišo koji će večeras, naravno, navijati za Hajduk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:12