NINA KRALJIĆ

Intimni intervju s Ninom Kraljić: 'Glazba mi je poput djeteta'

Dvije je godine pohađala Muzičku akademiju  od koje je odustala zbog ‘unutarnjih razloga’
 Instagram

Mislim da sam kao curica prvo propjevala, a tek onda počela pričati - govori Nina Kraljić koja se pjevanjem bavi odmalena. Njezin prvi značajniji nastup bio je još u “Turbo Limach Showu”, a kasnije je sudjelovala u nekim drugim amaterskim natjecanjima. Dvije je godine pohađala Muzičku akademiju, no ipak je odlučila promijeniti smjer te je upisala kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Željela bi biti mentorica

- Odustala sam od akademije iz nekih unutarnjih glazbenih razloga i odlučila se baviti nečim drugim i malo proširiti vidike pa sam tako upisala kroatistiku. No, s obzirom na to da su se i moji roditelji u međuvremenu preselili u Zagreb, odlučila sam se za zagrebački studij. Iako mi je kroatistika dobro išla, upisat ću Ekonomski fakultet, nešto vezano uz poduzetništvo jer mi otvara veće mogućnosti. Ako se jednog dana prestanem baviti pjevanjem, voljela bih nekome pomoći, biti mentorica. To mi je skuplja varijanta jer bih upisala izvanredni studij, ali bih se mogla posvetiti i glazbi - rekla je Nina za Story u ožujku.

Lani, prilikom audicije za HRT-ov show “The Voice”, istaknula je da je zanima mistična, filmska glazba.

Voli eksperimentirati

- Obožavateljica sam Hansa Zimmera i Ofre Haze. Volim razne kombinacije stilova - rekla je Nina koja je svojedobno nastupala u mjuziklu “Footloose”. - Neprocjenjivo je kad kombiniraš ples, glumu i pjevanje jer se oslobodiš nekih strahova - navela je 24-godišnja djevojka iz Lipovljana koja se bavi i sinkronizacijom crtića za koje pjeva songove.

- To mi je jedan od najdražih poslova na svijetu. Čovjek treba biti zahvalan što radi nešto toliko lijepo. Nije posao nešto što me kreativno sputava, već sasvim suprotno. Posao me izražava kao umjetnika - smatra Nina koju na Eurosongu gledamo s novom, bijelom bojom kose.

- Volim eksperimentirati s kosom i to radim od svoje 14. Imala sam već ljubičastu boju kose, potom zelenu, plavu... Neko vrijeme kosa mi je stezala do struka, a zbog čestih promjena, nosila sam i nadimak Ara - priča pjevačica koju je tv publika zapazila još 2009. godine u “Supertalentu” Nove TV, u kojem je došla do samog finala. Unatoč tom uspjehu, ona nije bila zadovoljna nastupima u tom showu jer tada, kaže, nije pjevala pjesme koje ona dubinski osjeća.

- Mislim da sam u ‘The Voiceu’, zahvaljujući mom fenomenalnom mentoru, uspjela ostati svoja. A to se itekako vidi, pogotovo ako je o glazbi riječ. Jer glazba je za mene čista emocija, poput malog djeteta - rekla je dobitnica Porina u kategoriji za najboljeg mladog izvođača.

- Protekla godina za mene je bila godina uspjeha. Nakon pobjede u ‘The Voiceu’, objavila sam svoj prvi singl ‘Zaljuljali smo svijet’, dobila tri nominacije za Porin, a nakon toga uslijedio je poziv da predstavljam svoju zemlju na Eurosongu. Sve to za mene doista je velika čast - ističe Nina za koju u Švedskoj navijaju baka i mama koje su u ponedjeljak došle kako bi je podržale uoči prvog eurovizijskog polufinala.

Želi mijenjati emocije

Upravo je od bake Nina naslijedila i lijep glas. U njenoj obitelji pjevala je još i Ninina teta, a i dio obitelji koji živi u Slovačkoj bavi se glazbom. - Kao djevojčica znala sam roditeljima govoriti da ću biti pjevačica i pjesmom mijenjati ljudske emocije. U početku su mislili da je to dječji hir, ali, kasnije, kada su shvatili da mislim ozbiljno, stali su uz mene i podržali me - kaže pjevačica koju će u subotu u finalu podržati cijela Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 07:46