ODLAZI U AVANTURU

ISKUSNI REPORTER HRT-a DONIO RADIKALNU ODLUKU: Dao otkaz i s obitelji se seli na Island

 
 Tomislav Krišto / CROPIX

Ne mogu ni potvrditi ni opovrgnuti informaciju da idem na Island. A što se zime tiče, hladnoće me nikad nije bilo strah - kaže Vjeran Mišurac koji je spreman za novu životnu avanturu.

I to ne bilo kakvu. Vrsni televizijski novinar i vođa nezaboravnog benda Zinedine Zidane koji se proslavio hitom ‘Pantagana’, odlazi, kažu nam njegovi prijatelji, na Island. Ovog puta ne kako bi snimio neku novu reportažu o kojoj će se potom danima pričati. Vjeran u zemlju snijega, leda i toplih izvora kreće da bi tamo - ostao.

Koliko su mu namjere ozbiljne pokazuje i to što je svojim kolegama i prijateljima na HRT-u, gdje je godinama radio, u utorak navečer rekao ‘zbogom’ na ‘oproštaljki’ upriličenoj u redakciji Vanjske politike.

Ide u bolji život

- Rekao nam je da ide u bolji život - kroz smijeh kažu Vjeranovi kolege, kojima će duhoviti, zanimljivi novinar, ne kriju, jako nedostajati.

- Da je njegov, kako ga je zvao, ‘stariji brat’, Joško Martinović živ, sigurno bi za koji mjesec krenuo za Vjeranom na Island, pa bi priču o čovjeku koji s četrdeset i pet godina odlazi u nepoznato objavio u ‘Globalnom sijelu’, nezaboravnoj emisiji u kojoj su radili i Vjeran i Joško - kažu nam Vjeranovi prijatelji s HRT-a.

Do samog Vjerana jučer je bilo gotovo nemoguće doći. Na HRT-u se razdužio, više ne koristi svoj stari poslovni e-mail niti telefon, a u novi život kreće od danas, kako je to u srijedu pojasnio na društvenim mrežama:

- Svima koji me ne mogu dobiti na mobitel daje se na znanje - to je HRT-ov mobitel, što znači da on ostaje, iako ja prestajem biti, HRT-ovo vlasništvo. Ako ga zovete, a cilj vam je dobiti mene, dobit ćete k.... od ovce. Elem, sutra mi stiže novi mobitel s novom karticom, novim brojem i novim životom - napisao je Mišurac na svom Facebook profilu. Obožavatelji su mu već počeli slati poruke podrške, zanima ih je li uoči puta na Island kupio termo gaće, brinu se hoće li mu biti hladno...

Duje Klarić / CROPIX

Rođeni avanturist

Doista, što je Dalmatinca, rođenog Splićanina - osim vječnog ‘splitskog stanja uma’ - nagnalo da krene put sjevera?

- Vjeran je vječno spreman za akciju, rođeni je avanturist i počeo je razmišljati o tome da promijeni poslovnu sredinu. A on kad mijenja, mijenja radikalno, pa je skupa s poslom odlučio promijeniti i zemlju boravka - kažu nam prijatelji televizijskog reportera čiju smo reportažu iz Irske nedavno mogli gledati u emisiji ‘Puls’. Ljudima koji su iz Hrvatske odselili u Dublin Mišurac je prije tri tjedna postavljao ona ista pitanja na koja je, vjerojatno, i sam tražio odgovore.

- Zapitao se: kako živjeti normalno kad ovdje ionako ne mogu ništa promijeniti? Kako preživjeti? Za neke je odgovor, nažalost, bio - karta u jednom smjeru. Trajno ili privremeno. Jesu li oni koji su otišli pogriješili ili im se isplatilo? Žive li sada u obećanoj zemlji i po čemu se ta zemlja razlikuje od Hrvatske? Teku li ondje stvarno med i mlijeko? - priča nam kolegica televizijskog reportera koji, kako doznajemo, put Islanda kreće za koji tjedan.

Posao za tri dana

- Island je odabrao jer se tamo posao u prosjeku čeka najviše tri dana. Razmišljao je i o nekim toplijim destinacijama, ali je shvatio da, barem što se zaposlenja tiče, ima istine u poslovici ‘što južnije, to tužnije’. On nema straha od nove sredine, ne boji se posla, pristat će raditi sve što mu se ponudi.

Koliko znam, plan je da on prvi krene, a kad se snađe pridružit će mu se supruga Marijana i osmogodišnji sin Ognjen - kažu nam Vjeranovi prijatelji sa zagrebačkog Prisavlja, koje nimalo ne brine kako će se ovo nemirno ‘dijete juga’ naviknuti na snijeg i led.

- On se na snijeg odavno u Zagrebu naviknuo. Snijeg je, za razliku od većine Dalmatinaca, jako zavolio, a prije petnaestak godina otkrio je snowboard i postao veliki obožavatelj tog sporta - govore nam prijatelji Vjerana Mišurca, čovjeka čijim će odlaskom tv publika doista mnogo izgubiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. prosinac 2022 14:55