POSLJEDICE KORONE

Ispovijest Alena Vitasovića nakon snimke pada na pozornici: ‘Odmah je protumačeno da je pijanstvo, ali nije...‘

U zimu je zbog korone bio i hospitaliziran, a imao je bronhitis te upalu pluća

Alen Vitasović

 Ivana Nobilo/Cropix

"Te večeri sam sjedeći na stolici zbog bolova u nogama otpjevao dva sata programa. Sjedim zbog posljedica teškog oblika korone koju sam imao još u siječnju. Znači, sedam mjeseci je prošlo i još osjećam teške posljedice. Zbog dugog ležanja imam distrofiju mišića i teško hodam. U jednom trenutku sam se prenaglo digao, htio pozdraviti jednu osobu u publici, i iznenada mi je noga popustila i pao sam na koljena", ispričao nam je Alen Vitasović (54), razočaran nakon što je u medijima izašla snimka njegovog pada u Barbanu u sklopu Trke na prstenac.

Mnogi su protumačili nezgodu kao posljedicu konzumacije alkohola, a to je jako daleko od istine.

"Netko je to snimio i poslao u redakciju Glasa Istre, koji su to objavili bez da mene pitaju što se stvarno dogodilo. Veoma tužno i jadno. Normalno, sve je protumačeno da sam pao zbog pijanstva, što apsolutno nije točno. Nažalost, imam tu stigmu. Tražit ću od njih javnu ispriku", kaže nam i dodaje da s alkoholom dugo nema problema.

"Borim se, nije to jednostavno. Liječeni sam alkoholičar i držim kontrolu nad tim. A i ne smijem piti zbog drugih zdravstvenih razloga", naglašava pjevač, koji nikad nije skrivao svoju borbu. Priznao je i sam da mu je 90 posto zla u životu napravio alkohol, ali zato je odlučan da mu se ne vrati.

Teško hoda i umori se već nakon 20 metara. Fizički je, kaže, u redu, osim tih problema s nogama. "Pjevam bez problema, glas me dobro služi jer ne bih mogao u jednom komadu pjevati dva sata."

U zimu je zbog korone bio i hospitaliziran, a imao je bronhitis te upalu pluća. Situacija je bila toliko kritična da jedno vrijeme nije mogao samostalno disati niti hodati.

"Bez zraka sam ostao, sestre i doktori su me oživljavali. Nešto mi se u mozgu dogodilo, neki klik – e nećeš, majku ti tvoju, ovako kao neko jadno pseto umrijeti, nećeš i digao sam se", ispričao je.

Posljednje dvije godine, koje se nije moglo nastupati zbog pandemije, psihički je teško podnio jer je cijeli život na pozornici i to je velik dio njegova života. No, kaže, preživio je i to je sada iza njega.

"Ove godine su krenuli nastupi i redovito pjevam, većinom vikendom", kaže nam Alen, koji se svakom novom nastupu jako veseli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:49