ANTONIJA I BORKO

Ispovijest detektiva Masked Singera: ‘Antonija je pronicljiva, a ja imam um Hercule Poirota‘

Druga sezona hrvatske inačice upravo se priprem, a Studio otkriva na koji će način protagonisti funkcionirati i što se sve mijenja

Borko Perić i Antonija Blaće

 Goran Jakus/press/ RTL

Uskoro na RTL-ov program stiže nova sezona "Masked Singera", globalno uspješnog licencnog showa. RTL-ova produkcija u tu drugu sezonu ulazi s bitno drukčijom postavom. Tako je od četveročlanog panela detektiva zaduženog za nagađanje tko je ispod maske "preživio" samo Borko Perić. Poznatom glumcu pridruženi su Nives Celzijus, Saša Lozar i Antonija Blaće, koja je vodila startnu sezonu "Masked Singera". Voditeljska palica dodijeljena je Nikolini Pišek, za koju je ovo velik povratak na male ekrane u Hrvatskoj. Sam koncept ostaje nepromijenjen - gledatelji i panel detektiva upoznat će se s 12 maski tijekom showa uživo. Ispod maski koje je izradio dizajner Juraj Zigman su poznate osobe koje pred publikom i panelom detektiva pričaju izmijenjenim glasom, a kroz njihove pjevačke izvedbe i tragove prepoznavanja, panel detektiva trebao bi što prije pokušati razotkriti o kome je riječ. Gledatelji će tijekom showa uživo moći glasanjem odlučiti o ostanku omiljene maske u daljnjem natjecanju.

Ne otkrivaju datum

Kada druga sezona showa točno starta, na RTL-u ne žele otkriti, osim da je u pitanju proljeće, no za očekivati je da će to biti u narednim tjednima. Zigman je već prionuo na zahtjevnu izradu kostima, a novi detektivi su se upoznali.

image

Nikolina Pišek

Rtl/

I dok se čudimo što je među njima Antonija Blaće, točnije što ne vodi show, ona nam spremno uzvraća - "pa vi mi stvarno ne date da malo sjednem i odmorim se!"

- Shvatit ću to kao veliki kompliment i hvala vam na tome, pitanje je na mjestu i niste prvi koji su me to pitali. Jednostavno sam nakon tisuća i tisuća sati odrađenih emisija, od ‘Big Brothera‘ preko ‘Dođi, pogodi, osvoji!‘, ‘X Factora‘, ‘Gospodina Savršenog‘, produciranja i paralelnog vođenja, odlučila malo gospodski sjesti i probati nešto novo. Ovaj je panel idealan za mene ako već eksperimentiram s ovakvom ulogom. A ako je u pitanju sadržano i malo vaše brige - ne brinite se, brzo ćete me opet gledati. Televizija je to, treba malo uskomešati stvari - uz smijeh odgovara Blaće. No hoće li joj biti jednostavno prepustiti voditeljsku kontrolu drugoj osobi, kaže da ne zna jer je prvi put baš u takvoj situaciji.

‘Moja podrška‘

- Moja je podrška svakako tu, ali jedva čekam i vidjeti kako će mi studio izgledati iz sasvim drukčijeg rakursa, sigurno će mi biti neobično da ne budem ja ta koja će reći gledateljima: ‘Dobra večer, dragi gledatelji‘, ali namignut ćemo si mi, bez brige. Namjera mi je svakako opustiti se i uživati - govori Blaće.

image

Masked Singer

Rtl/

Njezin novi kolega Borko Perić nije siguran koja je tajna njegova uspjeha kada je riječ o "detektivskoj karijeri".

- Ne znam, vjerujem da bi to trebalo druge pitati. S jedne strane, svakako će mi nedostajati moji dragi prijatelji s kojima sam otkrivao maske u prvoj sezoni, ali istovremeno se veselim novim prijateljima koje sam upoznao prije snimanja nove sezone. Naravno da bih ja volio misliti kako sam se svidio gledateljima pa su me zato odlučili pozvati u novu sezonu. Što se tiče novih kolega, jako mi se sviđaju i čim smo se upoznali, bilo mi se lijepo družiti s njima, tako da vjerujem da će biti još bolje. Siguran sam da ćemo napraviti super atmosferu jer mi se svi čine baš jako zanimljivo. Otprije jedino poznajem Antoniju, jako je volim i cijenim - i kao prijateljicu i kao suradnicu. Na prvu mi se jako svidjela Nives Celzijus, bila je to stvarno ljubav na prvi pogled - otkriva Perić.

image

Borko Perić

Goran Jakus/press/ RTL

Prvi dojmovi su mu, zaključuje dijelom i u šali, da svaki od novih detektiva nosi nešto svoje. Za Antoniju će reći da je to pronicljivost, Nives spontanost, Saša svoj glas, a on svoj um.

- Poirotski je to um! Imam veliku startnu prednost s obzirom na to da sam prošle godine pogodio sve maske, da još jednom to naglasim. Ako to i nije možda bilo tako, ja ću i dalje tvrditi da jesam. Zato se nadam da će mi ove godine dati malo veći izazov - nastavlja u revijalnom tonu Perić.

Blaće ne doživljava kolege kao konkurenciju, a kako će joj ići pogađanje na temelju iskustva iz prve sezone, ne može pretpostaviti.

- Nisam bila baš neke sreće jer pola priloga i tragova nisam uspijevala vidjeti i borila sam se i rukama i nogama da ne čujem nikakve glasine, ne čitam društvene mreže i slušam razne sugestije. Ali sad je zadatak drukčiji, sad ću naoštriti sva čula za detektivsku ulogu. Nema šanse da mi promakne neki detalj! - progovara iz voditeljice njezin dalmatinski temperament.

"Masked Singer" hvali, kaže izvrstan joj je to projekt, zabavan i stvarno je uživala radeći ga prošle godine.

- Ovaj put idemo uživo, uz sudjelovanje gledatelja i nagrade, i to jako bogate za publiku, tako da očekujem da će biti još bolje. Kako se ono kaže, ‘bring it on‘, ja sam spremna. Već sad sumnjičavo listam časopise i gledam portale da se malo inspiriram tko bi mogao biti dio showa - najavljuje novitete Blaće.

Perić kao glumac dobro zna što znači imati teški ili neudobni kostim, raditi usred ljeta, a glumiti zimu i obrnuto. Bi li pristao na te patnje koje prolaze natjecatelji ovog showa, koji tako opterećeni moraju pjevati i plesati?

Klaustrofobičan

- Ne bih želio biti u tom kostimu, odnosno u njihovoj koži. Sviđa mi se moja pozicija detektiva, jednostavno, nisam taj tip koji bi mogao tako uspješno poput njih odraditi taj kostimirani dio. Možda sam malo klaustrofobičan. Jedino bi mi se svidjelo što bi mi bilo toplo pod maskom jer sam jako zimogrozan. Iako, solidno pjevam, što moram zahvaliti mom predivnom profesoru Stojanu Stojanovu Gančevu - otkriva Perić. S druge strane kaže da tijekom karijere nije u tom kostimografskom smislu imao nekakve posebno teške uloge.

image

Borko Perić

Goran Jakus/press/ RTL

- Sjećam se kad smo u Satiričkom kazalištu Kerempuh radili ‘Krletku‘ i bili transvestiti. To je bilo malo zahtjevno zato što smo se puno šminkali, morali smo se i depilirati i tako, pa je s te strane bilo izazovno. I puno smo plesali i hodali u štiklama, što je bilo prilično zahtjevno. Ali volim svoj posao i uživam u svakoj ulozi, što možete doći vidjeti u Satiričkom kazalištu Kerempuh, i mene i moje kolege - odgovara Perić.

Kad smo već kod toga, pitamo ih oboje što još rade ili što ih čeka na poslovnom planu osim "Masked Singera"?

- Trenutačno radim na predstavi ‘Kralj Ubu‘ u koprodukciji Satiričkog kazališta Kerempuh i kazališta Gavella i stvarno uživam u tome. Jako se veselim suradnji s mojim predivnim kolegama iz Gavelle i Kerempuha i sada je u subotu, 25. veljače, premijera. Dođite na bilo koju predstavu u Kerempuh s obzirom na to da Gavella još nema svoju kuću jer ju je potres uništio. Netom prije toga napravili smo i predstavu u Kerempuhu ‘Tko tu koga?‘. A kad je o filmovima riječ, trenutačno ne snimam ništa, sve sam završio i čekam da izađe ‘Dnevnik Pauline P.‘ i ‘Smrt djevojčice za žigicama‘. Veselim se vidjeti kako su napravljeni i kako će ih publika prihvatiti. Uživao sam raditi na oba projekta s dva odlična redatelja; ‘Smrt djevojčice sa žigicama‘ režirao je Goran Kulenović, a ‘Dnevnik Pauline P.‘ Neven Hitrec - kaže Perić. Potom ga čeka predstava s Filipom Detelićem - "Direkt u glavu". Zajedno potpisuju i režiju, prema tekstu Igora Weidlicha, a u produkciji B GLAD Produkcije i već 1. ožujka izlaze s predstavom. Naravno, i dalje igra predstave u Kerempuhu, a trenutno je u razgovorima i s producentom i prijateljem Jozom Patljakom oko nekih projekata koje bi možda mogli filmski ostvariti pa kad mu završi ova gužva, više će se posvetiti tome.

image

Antonija Blaće

Goran Jakus/press/ RTL

- A ja? Ja sam bila jako vrijedna pretprošle, prošle i ove godine i snimila toliko materijala da nakon ‘Masked Singera‘ mogu spavati dvije godine i otići na odmor da se nikome i ne javim ni gdje sam niti što radim. Ipak očekujem da će me ovaj projekt, s obzirom na to da sam u potpuno drukčijoj ulozi, više opustiti nego umoriti. Inače od poslovnih projekata razvijam jedan svoj autorski, reći ću hibridni projekt, ali to ću javiti kad budem pri kraju s njim - uzvraća Blaće kojoj će inače iduće godine biti 20 godina od njezina prvog pojavljivanja na televiziji. Bilo je to u ulozi kandidatkinje prvog "Big Brothera", nakon čega joj je pružena prilika da se natjecateljica brzopoteznog jezika okuša i kao voditeljica. I tako gotovo 20 godina poslije...

Sve te godine

- Kada zbrojim sve te godine, nije mi jasno ni koje je stoljeće, ni koliko ja imam godina, ni kako je već toliko prošlo. Zapravo se, evo baš sada kad razgovaramo, osjećam nekako najugodnije u svojoj koži, s jako puno iskustva, ali i puno toga što mogu još dati i pridonijeti. Mogla sam sigurno drukčije upravljati svojom karijerom, možda neke stvari preskočiti, više sebe zaštititi, ali opet ne bih danas bila tu gdje jesam, a jako mi se sviđa gdje sam, a imam i puno planova. Voljela bih, recimo, raditi kao konzultant za live prijenose događaja na televiziji jer, bez lažne skromnosti, mislim da mogu reći kako malo tko ima toliko liveova u nogama, produkcijskog i voditeljskog iskustva odjednom, a u tom području baš vidim da bih puno mogla pridonijeti. Ne govorim samo o live emisijama nego o doslovno prenošenju događaja. Ima tu još puno neistraženih područja koja želim raditi. I voditi, naravno, da ne mislite da taj dio stavljam sa strane. To je moj forte, neodvojivi dio mene. Sretna sam jako i zahvalna na neki način kako su mi se stvari otvarale, kako sam se dušom i tijelom bacala u projekte, gorjela za svaki, radila, brusila se i stvarno puno naučila. Sada kad samu sebe slušam, uviđam da ću morati napraviti veliku proslavu za 20. obljetnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:49