DVA NAJVEĆA DRUŠTVENA KRITIČARA

Isti smisao za humor: Kultur Shock i Edo Maajka objavili pjesmu naziva sloboda

 Promo

Daje se na znanje da su na 1. Maj, dan koji slavi radničku klasu, dva najveća društvena kritičara, bend Kultur Shock i najpoznatiji balkanski reper Edo Maajka, objavili pjesmu i videospot simboličnog naslova 'Sloboda'.

Briga za budućnost omladine upravo je razlog zbog kojeg se ovaj dvojac uhvatio u koštac sa svakodnevnim društveno-socijalnim anomalijama.

- Situacija je kod nas loša od kako su skinuli Antu Markovića, 1998.godine. Ja apsolutno vjerujem u našu malu raju. Oni su pametniji od nas. Pjesma 'Sloboda' govori o tome, 'Ne slušaj vođe iz sjene, nikog, pa ni mene'. Kako reče drug Tito: 'Narodi koji imaju ovakvu omladinu ne treba da brinu za svoju budućnost' - izjavio je Srđan Jevđević, frontmen benda Kultur Shock.

'Priče dva gurua', naziv je kratkog zajedničkog EP-a snimljenog na dva različita kraja svijeta, proglas je da se probudi omladina istoka i zapada, zajedno, ujedinjeno protiv istih problema i zajedničkog neprijatelja - neznanja. Sudar titana desio se potpuno prirodno i spontano, kroz empatiju za nepravdu, probleme kao i isti smisao za humor.

- Ja sam fan Kultur Shocka od kad znam za njih, sreli smo se na par festivala i kliknuli na prvu, bilo je samo pitanje vremena kad ćemo uraditi nešto skupa. Kostur pjesme uradili smo kod zajedničkog prijatelja Igora u Zagrebu, ja sam vokale snimio u Tel Avivu i slao Gini i ekipi, oni su uradili odlične aranžmane, tako da je interkontinentalna suradnja uspjela totalno - rekao je Edo Maajka.

- Mi se slažemo ne zato što se obojica bavimo muzikom, nego zato što se razumijemo. Da sam ja vodoinstalater, a Edo električar, opet bi došlo do neke saradnje između nas, zato što smo odgojeni u istom duhu. Za nas je istomišeljništvo važnije od muzičkog stila – od toga šta je danas moderno, koliko će se para zaraditi, šta će raja reći itd. Edo Maajka i Kultur Shock, potpuno neovisno jedni od drugih imaju isti princip svirke; jednostavno pišemo i sviramo svaku pjesmu ko’ da nam je posljednja - dodao je Srđan Jevđević, frontmen benda Kultur Shock.

Pjesma je snimljena na nekoliko lokacija, studio Soundhouse (Seattle), studio Kaboom (Tel Aviv). Mastering potpisuje Chris Hanzsek, miks Jack Endino, a pjesmu su producirali Val i Gino. Grafički dizajn radio je Tico Tikulin, a video snimao Dima Levenchuk. Priče dva gurua nisu ispričane do kraja, nastavljaju se 'Stazama Manjine' već 5. svibnja.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr. Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2022 16:05