‘MINUS I PLUS‘

Iva Jerković i Igor Kovač glavne su zvijezde novog HTV-ovog sitcoma koji je krenuo sa sinimanjem

Priča je to o mlađem bračnom paru Luciji i Kruni koji su u brak uletjeli, a da se prije toga zapravo uopće nisu dobro upoznali
Minus i plus
 Dokolica

U zagrebačkom studiju Katran započelo je danas snimanje nove HRT-ove humoristične serije "Minus i plus", prema konceptu i scenariju Ognjena Sviličića. Za HRT ovu seriju od 12 epizoda snima kuća Maxima film, a režiju potpisuje Aldo Tardozzi. Izvršni producent je Hrvoje Habeković, producent Damir Terešak, a urednica serije na HRT-u je Zinka Kiseljak.

"Riječ je o klasičnom sitcomu prilagođenom našem mentalitetu. Ona naime crpi humor iz svakodnevnog života, to su situacije u kojima smo se svi našli i na neki način opisuje Hrvatsku. To je upravo vrsta humora kakav trebamo u ovim vremenima", najavljuje Ognjen Sviličić.

image
Dokolica

Inače, "Minus i plus" je priča o mlađem bračnom paru Luciji i Kruni koji su u brak uletjeli, a da se prije toga zapravo uopće nisu dobro upoznali. Razlike su itekako očite jer Lucija je razigrana Dalmatinka, televizijska voditeljica na lokalnoj televiziji, bezbrižna, vesela, povremeno lakomislena i površna, a Kruno ozbiljan i staložen odvjetnik iz Zagreba.

image
Dokolica

Uz to što su posve različiti po karakteru i mentalitetu, ne poznaju dobro obitelji onog drugog, a ni prijatelje ni prošlost druge strane. Serija tako donosi kako pokušavaju izaći na kraj sa svim stvarima koje ih smetaju jedno kod drugoga, od ophođenja s ljudima, različitim ukusima u hrani i odijevanju pa sve do obitelji koje su posve različite. Unatoč svemu, njihova je ljubav dovoljno jaka kako bi mogli prihvatiti različitosti.

image
Dokolica

Uz Luciju i Krunu, serija prati i odnose Kruninih roditelja, majke Emilije, po zanimanju glumice i oca Filipa, profesora filozofije, čiji je brak u mnogočemu nezreliji od Kruninog i Lucijinog. Luciji pak roditelji žive u Splitu i tipični su Dalmatinci, sa snažnom i dominantnom majkom Ivankom. Lucijin brat Jure vječni je student, s lakoćom upada u nevolje i zbog toga često traži pomoć sestre i šogora.

image
Dokolica

Prema riječima redatelja Alda Tardozzija, scenarij je vrlo zanimljiv, a posebno je zadovoljan ekipom, kako onom ispred, tako i onom iza kamere. Snimanje je planirano do lipnja, a gledatelji će seriju moći pratiti u jesenskoj shemi 2021/2022.

"Nadamo se kako će nas poslužiti sreća i najvažnije zdravlje, atmosfera je odlična", napomenuo je Tardozzi.

image
Dokolica

U glavnim su ulogama Iva Jerković, mlada glumica iz zagrebačkog HNK, koja je utjelovila Luciju, Igor Kovač je Kruno, Ksenija Pajić pojavljuje se kao Emilija, Damir Lončar kao Filip, Stipe Radoja kao Jure, Arijana Čulina kao Ivanka i Filip Radoš kao tata Vinko. U ostalim ulogama su Areta Ćurković, Irena Tereza Prpić, Domagoj Mrkonjić, Mladen Čutura, Nela Kocsis, Marko Petrić, Jelena Miholjević, Csilla Barath Bastaić, Ivana Gulin, Gloria Dubelj, Dušan Gojić, Marica Vidušić, Živko Anočić i drugi.

Kao najavna špica korištena je pjesma Tončija Huljića "Minus i plus" u glazbenoj obradi Mate Matišića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:29