ZVIJEZDE PJEVAJU

Ivan Pažanin nakon ispadanja iz showa: ‘Najveći izazov je bio pogoditi pravi ton. No nije sve samo u pjevanju‘

Odazvao sam se pozivu da uđem u ovaj spektakl jer sam želio izaći iz svoje komfor zone, kaže poznati splitski chef

Zsa Zsa i Ivan Pažanin

 Dario Njavro Za Hrt/Dario Njavro Za Hrt

Pred samo finale 12. sezone, HTV-ov show ‘Zvijezde pjevaju‘ sinoć su napustili poznati splitski chef Ivan Pažanin i njegova mentorica Zsa Zsa.

- Jesam li se nadao da ću doći ovako daleko u showu ‘Zvijezde pjevaju‘? Ma kakvi, nikako se nisam tome nadao! Nisam se zapravo ničemu ni nadao. Ja sam ovdje jednostavno doša‘ da se dobro zabavim i da osjetim nešto drugačije, nešto što je meni dotad bila totalna nepoznanica. I stvarno sam jako sretan što je publika prepoznala moju opuštenost, i uživanje u dobrom showu. Nije sve samo u pjevanju - kroz smijeh govori Ivan Pažanin koji uz Zsa Zsu svojim nastupima iz subote u subotu navlačio osmijeh na lica publike.

image

Ivan Pažanin, Davor Jurkotić i Gina Damjanović u duelu

Dario Njavro Za Hrt/Dario Njavro Za Hrt

Iznimka nisu bili ni članovi žirija, koji također nisu mogli odoljeti simpatičnom splitskom kuharu i njegovoj predanoj mentorici.

- Stari, ti za mikrofonom kolješ, ubijaš - poručio je nakon jednog od nastupa Pažaninu član žirija Marko Tolja.

- Bolje bi bilo da ste umjesto stihova ‘sklopi oči‘ otpjevali ‘poklopi uši‘ - rekao je chefu Battifiaca, dok je Danijela Martinović dala možda najtočniju dijagnozu, kazavši plavokosom paru:

- Svaki vaš nastup je Nova godina!

A upravo tako, kao na dočeku Nove godine, opušteno i veselo, svakog su se vikenda osjećali Ivan i Zsa Zsa. Što je uopće presudilo da prihvate poziv da se natječu u ovom showu?

- Mislim da su mnogi od nas doslovno odrastali uz ‘Zvijezde pjevaju‘, a prilika da u takvom kultnom spektaklu budeš mentor prije svega je jako laskava, pa nije bilo puno promišljanja nakon poziva. To je show u kakvom je jednom pjevaču ugodno i prirodno, tako da sam se istodobno showu i veselila i imala tremu radi svega što me čeka. Baš volim ekipu koja radi na ovom projektu, na svim pozicijama, i iza kamera i ispred njih - ističe Zsa Zsa.

- Ja sam se odazvao pozivu da uđem u ovaj spektakl jer sam želio izaći iz svoje komfor zone. Za mene je ovo bila jedna ‘lipa‘ promjena, ali i jedan ‘san‘ koji sam sada ostvario: da ‘provam‘ naučit‘ pjevati i da sve to doživim uživo, uz sjajnu mentoricu i sjajan bend. Poseban je to osjećaj! - kaže Ivan, koji je odrastao na raznovrsnoj glazbi. Ipak, dalmatinska ‘pisma‘ zapisana mu je, veli, u krvi.

image

Zsa Zsa i Ivan Pažanin

Dario Njavro Za Hrt/Dario Njavro Za Hrt

Njegova učiteljica rasla je uz R&B, pop, soul...

- Jako volim Chrisa Browna, Rihannu, Ushera, Ne-Yoa, Destiny‘s Child, Adele, Christinu Aguileru... Ali, obožavam i dalmatinske klape, Dalmaciju i svu tu emociju. U mojoj obitelji svi vole tu glazbu, imam i šogora iz Šibenika koji me proteklih godina dobro pripremio na ovu suradnju - govori Zsa Zsa, koju pitamo što je najvažnije od svog učenika naučila tijekom showa.

- Naučila sam da se prije svake ozbiljne probe prvo treba dobro ‘najist‘, pa onda nakon toga popiti kavu, a onda možemo malo vježbati, ali paziti ipak da pritom ne ogladnimo - jer to bi bila jako opaka situacija koja priziva nepotrebnu nervozu - kroz smijeh kaže Zsa Zsa, od koje je i Ivan mnogo toga naučio:

- Naučio sam kako treba pravilno disati. Naučio sam i da pjevati nije tek tako lako, da za to trebaju i odricanje i veliki talent - priznaje Ivan, koji je proteklih tjedana, otkriva, pio više čaja nego inače.

- Ne radi dobrog glasa, nego zato jer sam se čuvao prehlade koja bi mogla naštetiti mom dobrom glasu - govori splitski chef, kojeg pitamo što mu je bio najveći izazov u showu ‘Zvijezde pjevaju‘

image

Zsa Zsa, Ivan Pažanin, Davor Jurkotić i Gina Damjanović u duelu

Dario Njavro Za Hrt/Dario Njavro Za Hrt

- Najveći izazov je bio pogoditi pravi ton - iskreno govori Ivan, kojem je to sjajno uspjelo u izvedbi pjesme ‘Dvije zvjezdice‘, kada je majstorski otpjevao svoju dionicu na čemu su mu uz njegovu mentoricu čestitali i ostali natjecatelji, kao i sva tri člana žirija.

- Trema je tu često napravila svoje, a Ivan spada u skupinu ljudi koji su stvarno puno bolje pjevali na probama nego tijekom televizijskih nastupa. Jesam li se namučila s njime? Ni najmanje, pa ja sam stvarno uživala proteklih tjedana! Ivan i ja prije ovog showa se nismo poznavali, ali kad smo se upoznali ‘kliknuli‘ smo na prvu. Danas imam osjećaj kao da se znamo sto godina. Nisu nas mogli bolje spojiti i stvarno sam uživala u cijelom ovom procesu - naglašava Zsa Zsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:30