KUHAT ĆE S POZNATIMA

Ivan Pažanin otkriva sve o svojim poslovima: ‘Restoran, bar, TV show, samo jedno još nisam uspio...‘

U zabavnom gastro showu Nove TV svaki će se tjedan pet poznatih ličnosti natjecati za titulu najboljeg domaćina

Chef Ivan Pažanin

Naš poznati chef i omiljeno TV lice Ivan Pažanin uskoro će se naći u novoj televizijskoj ulozi, domaćina i voditelja nove i po mnogočemu jedinstvene kulinarske emisije Nove TV “Riba na torti”. U ovom zabavnom gastro showu svaki će se tjedan pet poznatih ličnosti natjecati za titulu najboljeg domaćina, a gledatelji će imati priliku zaviriti u domove svakoga od njih i vidjeti ih u potpuno drugačijem izdanju. Na kraju će tjedna kandidat s najboljim vještinama domaćina biti proglašen pobjednikom. Kako je najavio Pažanin, ocjenjuju se kulinarske, ali i domaćinske sposobnosti. Iako niti jedan natjecatelj nije profesionalni kuhar, morat će pripremiti nekoliko sljedova jela i blagovaonski stol, što rezultira brojnim zabavnim i smiješnim trenucima, a kroz razgovor i druženje uz trpezu otkrit će i neke nepoznate detalje iz privatnog života. Uz to, natjecatelji će imati i različite izazove koji će im zakomplicirati snalaženje u kuhinji.

Slijedi zabava

Pažaninova uloga u showu nije ona kulinarska.

- Ja sam voditelj i domaćin, a u glavnoj su ulozi javne osobe iz svih segmenata društva. Dosta je opušteno, stalno je zafrkancija. Pet kandidata tjedno kuha kod sebe doma, za sve ostale. Prije nego što odu doma dođu kod mene po namirnice, bude zafrkancije, dam im po neki savjet. Imamo neke igre u smislu zamjene menija ili dodatka neke namirnice. Naravno, nisu profesionalci, javne su osobe, ali je interesantno, kao i njihovi životi, kuhanje i ljubav prema tome, tako da slijedi dobra zabava. Ugodno s korisnim, jako simpatično - najavljuje chef.

Iako ne sudjeluje u samom kuhanju, natjecateljima rado udijeli pokoji kulinarski savjet.

- Tu i tamo smiju koristiti moju pomoć, ali pretežno su oni zaigrani. Puštamo ih same s njihovim menijima, neka se poigraju kako žele. Malo ih ja poguram s nekim informacijama, namirnicama, ubacim nešto u meni. Riječ je o lijepoj i opuštenoj igri gdje je hrana u pitanju, gastronomija, dobro druženje, za svakoga ponešto - priča Ivan.

Što se tiče otkrivanja imena nekih od poznatih sudionika, Pažanin je vrlo tajnovit.

- Najbolje da se gledatelji malo strpe, jako brzo kreće, ali mogu najaviti da će prvi tjedan biti itekako veseo. Face su dobre i svatko će naći svoga favorita - napominje slavni chef.

Susreti u smočnici

Sama emisija djelomično se snima i u prostoru Nove TV.

- Snima se u zgradi Nove TV i na terenu, u domovima sudionika. Ja ih dočekam u smočnici i oni odu kuhati. Ja nisam s njima dok kuhaju, nego samo na početku, kad se upoznaju. Tjednog pobjednika biraju međusobno, ocjenjuju jedan drugoga i onaj s najviše bodova pobjeđuje. Jako je interesantno - tvrdi.

Gledatelji, kaže, mogu očekivati razne duhovite, ali i napete situacije.

- Bit će vrlo opušteno. Svatko voli vidjeti javnu osobu ili nekog svog favorita u drugačijem, kućnom izdanju. Bit svega je da se pokaže njihovo drugo, pravo lice, a hrana je začin svega toga. Ljubavi bez hrane nema. Hrana je društvo, moment, život... To je dobra kombinacija. Uz hranu i u dobrom društvu otkriju se svakakve stvari, izleti svašta, tako da je mudro pogledati. Među nekim natjecateljima se i zaoštrilo, bilo je svega, treba to stvarno promatrati. Ima ljudi koji su to ozbiljno shvatili, kao i onih koji se zafrkavaju. Svi smo mi drugačiji, ali to i je ljepota svega - objašnjava.

Neki od natjecatelja pokazali su se i kao ozbiljni kulinarski znalci.

- Vidjet ćemo ljude za koje nismo očekivali da baš znaju kuhati, a stvarno su ozbiljni u tome. Hrana je čudo. Neki za koje se najmanje očekuje da znaju kuhati ispali su skoro pa profesionalci, a bilo je i onih za koje očekuješ puno, a na kraju im nešto pođe po zlu. No, nije im za zamjeriti. Mnogi od njih nemaju puno slobodnog vremena, ali su se usudili ući u show i dati nam svoje dragocjeno vrijeme. Volim naglasiti da je ljudima dosta uštogljenosti, vole da je sve opušteno, da je lijepo, da je zafrkancija. Televizija je show, a bez showa nema ništa, bez tog momenta. Vjerujem da će svi uživati - siguran je Pažanin.

Važno je uživati

Posebni izazovi dodatno će začiniti “Ribu na torti”, ali i pokazati koliko je tko od sudionika snalažljiv u kuhinji.

- Svaki tjedan imat ćemo novi izazov. Znam dodati ili oduzeti neku namirnicu iz menija, pa se moraju snaći. Zamijenit ćemo i neko jelo, bit će svega. Potrudili smo se da imaju malih šokova i da se probaju snaći, da nije samo da skuhaju i to je to. Lijepo smo se zaigrali. Kod sudionika svašta igra ulogu, pa i to kakav je domaćin, a gledatelji će naći svog favorita. Svi su oni umjetnici na svoj način, a i kulinarstvo je umjetnost. A bit će i neuspjelih jela, što ne znači puno ako je čovjek šarmantan, simpatičan, televizičan, pa će hrana pasti u drugi plan - govori chef.

Show traje osam tjedana, pa će se tako izmijeniti i 40 poznatih osoba.

- Jako je puno poznatih i baš će biti veselo. Dolaze nam natjecatelji iz svih sfera društva, bio je to spoj nespojivog i svaka čast ljudima na organizaciji. Treba pohvaliti cijeli tim jer to je dosta teško izrealizirati. Zahvalio bih i svim kandidatima koji su odvojili svoje vrijeme jer svi su oni u poslu, tako da se stvarno isplati pogledati show. Sve je to bilo s ljubavlju i svi su to prihvatili objeručke. Trebalo je skupiti sve te ljude, od kojih je svatko sudjelovao pet dana. To nije mala stvar, ali uspjeli su, i producenti i svi koji rade na tom showu, i svaka im čast. Siguran sam da će show imati svoju publiku jer je zbilja opušteno, odmara živce - zahvalan je Pažanin.

Konačnog pobjednika čitavog showa ipak se neće birati.

- Vidjet ćemo kad za to dođe vrijeme, možda drugu sezonu - smatra chef.

Novi televizijski angažman Pažanina jako veseli.

- Novi televizijski angažman nije mi ni najmanje teško pao, ja sam već dugo u tome i uživam u svakom segmentu svog poslovanja, tako da je televizija u igri dok god imam svoju publiku i dok sam interesantan ljudima, a i dalje mi je lijepo, zašto ne. Treba uživati u svakom trenutku poslovanja i izvući najbolje od svega. Ja sam takav čovjek, zaista uživam u svemu i sve što radim, radim sa srcem. I zato sam tu gdje jesam, barem ja tako mislim - otkriva.

A ne nedostaje mu posla ni izvan televizijske sfere.

- Kad nisam na televiziji, veseo sam i dalje, tu su kuhanje i restorančić, bar, i uvijek težim novom projektu i veseli me svaki novi projekt. Uvijek sam u nekom muvingu. Kod mene je uvijek veselo, ja sam čovjek koji živi 300 na sat i to mi odgovara. A tu je i more obavezno - ispričao je.

Vlastiti projekt

Nakon što se okušao u pjevanju u showu “Zvijezde pjevaju”, ipak će se, kaže, i dalje držati kuhače, no nema ništa protiv toga da se povremeno okuša u potpuno nepoznatim vodama.

- Bit će tu i tamo koji izlet u pjevanje, ali dosta je. Ja sam svoje izlete napravio. No, bilo je jako simpatično. Najbolje je kad čovjek pomakne svoje granice i izađe iz svog okvira, onda se stvarno oslobodi svega. A da bi izašao iz svog okvira, moraš imati nešto iza sebe i samopouzdanje da budeš sto posto opušten. Nekoliko sam puta rekao u intervjuu, da me tko pitao prije nekoliko godina, nema šanse da bih izašao iz svoje zone komfora, iz svog života. Ali kad izađeš i kad si spreman izaći, to je najbolja stvar na svijetu. Onda si doživio svoj vrhunac, u smislu opuštanja i samopouzdanja, u smislu karaktera i osobnosti. Tada je uspjeh zagarantiran i ja se super tako osjećam. Sve je došlo na vrijeme, kako je trebalo doći, sve je moralo proći kako je prošlo i odličan je osjećaj kada uživaš u svemu što radiš - ističe.

Priželjkuje i vlastiti kulinarski show gdje bi gledateljima predočio svoje bogato znanje i svoje vizije kuhanja.

- Naravno, to je uvijek u projektu i nekom zamišljenom scenariju i kad-tad će doći. Ali ne treba se žuriti, nego napraviti kako ti vrijeme donese. Uza sve imam i svoj privatni posao, treba to sve iskombinirati. Nije nigdje priša i svaki me projekt veseli. Doći ću na svoje i bit će to super - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:58