UPIS U ŠKOLU

Ivani Paradžiković odgovorili profesori: ‘Vapaj će, nažalost, ostati samo mrtvo slovo na papiru‘

Među komentarima na objavu Ivane Paradžiković bilo je onih koji i sami rade u školstvu
 Goran Mehkek/CROPIX/Instagram

Nakon što je jučer TV voditeljica Ivana Paradžiković otkrila kako njezin sin Hugo nije uspio upisati željenu gimnaziju zbog određenih kriterija, javili su se brojni obožavatelji popularne voditeljice i podržali je.

Među komentarima bilo je i onih koji i sami rade u školstvu te podržavaju sve što je Ivana Paradžiković napisala.

"Draga Ivana, slažem se sa svakom izgovorenom riječju, svakim zarezom. Budući da dolazim iz profesorske struke, itekako mogu svjedočiti, tj. potvrditi ovdje navedene činjenice. Gnjev zbog navedenih razloga je itekako opravdan. Vapaj će nažalost ostati samo mrtvo slovo na papiru. Vama i sinu sretno daljnje školovanje. Sve to dođe na svoje. Kad - tad", napisala je jedna pratiteljica u komentaru na Instagramu.

image
Screenshot Instagram

Da ni učiteljima i profesorima nije lako, potvrdila je druga pratiteljica. "Moja mama radi kao učiteljica i nije se jednom dogodilo da su ju došli u školu napadati i prijetiti tužbom jer je nekom poznatom tatinom ili maminom sinu/kćeri dala nisku ocjenu i to u nižim razredima. Doslovno pod prijetnjom otkaza je morala ispravljati ocjene. U moje vrijeme, pred 20 godina, 5.0 je imala osoba koja je sjedila dan i noć i učila. Ja nisam bila ta jer, eto, ne zanima me jednako matematika i geografija. U moje vrijeme 5.0 je bilo rijetkost, 4.8 realnost. Da samo uvedu malu maturu, pola danas upisanih s 5.0 vrlo vjerojatno ne bi bilo danas upisano. Meni je mama oduvijek govorila, nitko te neće na razgovoru za posao pitati za ocjene, nitko te neće pitati s koliko si položio maturu, bit će važan samo papir pa iako pisalo na njemu 2. Mojoj ujni i ta dva papira, dvije diplome ne znače ništa jer preko 20 godina ne može naći posao u struci i vrlo vjerojatno ni neće jer joj tata nije manga pa eto radi na pumpi i, zamisli, tamo ju nitko ne pita imaš li jednu ili dvije diplome", napisala je pratiteljica.

Sin Ivane Paradžiković na kraju je upisao privatnu školu za koju voditeljica tvrdi da je sjajan odabir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:57