DIZAJNER U ŠOKU

Ivici Skoki hakiran Facebook profil: ‘Imao sam više od 100.000 pratitelja, pozlilo mi je kada sam shvatio...‘

Profil koji je hakiran, rekli su mu iz Facebooka, ne može vratiti, nego samo otvoriti novi na toj društvenoj mreži

Modni dizajner Ivica Skoko

 Marko Miscevic/Cropix

Jedan od naših najpoznatijih modnih dizajnera, Ivica Skoko, proživljava pravu dramu - njegov profil na Facebooku je hakiran. Na tom profilu, koji je otvoren prije 17 godina, Skoko ima više od 100.000 pratitelja. Činjenica da je netko razorio njegovu vezu s ljudima koji vole i godinama prate njegov rad, jako mu je bolna.

- Iskreno, pozlilo mi je kada smo shvatili što se dogodilo. Sve te uspomene koje ne mogu vratiti barem ne onako kako je bilo, ne mogu rekonstruirati profil. Sve te fotografije, video-snimke s revija i događanja, predstavljanje kolekcija, komunikacija s prijateljima, pratiteljima... Ja sam preko komentara i objava bio povezan s tim ljudima. I naravno s mojim klijenticama od kojih mnoge koriste baš Facebook i javljaju mi se kada nešto žele. Osjećam se grozno - kaže dizajner i dodaje kako su ga u posljednjih nekoliko dana zvale mnoge klijentice i pitale zašto nitko ne odgovara na poruke koje šalju na profilu.

Profil koji je hakiran, rekli su mu iz Facebooka, ne može vratiti, nego samo otvoriti novi na toj društvenoj mreži. Konzultirao se i s policijom, a u ponedjeljak će otići dati i izjavu.

- Dali su mi naputke, savjete što da radim i kako se u budućnosti zaštititi - kaže.

Hakeri su, inače, preko njegove adrese na Gmailu, koja je povezana s profilom i koristi se isključivo za njega "radili neke stvari".

- Kada budemo znali više detalja moći ću govoriti o tome, savjetovali su mi da zasad ne idem u detalje - objašnjava Skoko.

Kaže da se doista osjeća kao žrtva, izgubio je nešto što mu je bilo iznimno bitno na emotivnoj, ne samo poslovnoj razini.

- Moj Facebook profil je bio poput nekog portala, nismo kupovali pratitelje i pumpali brojke, nego je njihov broj rastao s godinama. Znam da će se mnogi vratiti, ne bojim se ja toga, nego je uništeno nešto lijepo - govori dizajner koji ove godine slavi 25 godina rada.

On i njegov tim intenzivno rade na tome da problem riješe, a pratitelje upućuje na svoj profil na Instagramu. Gorčine koju osjeća, kaže, teško će se riješiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:01