MOJ LJETNI PLAN

Izabel Kovačić: ‘Na plažu idem opremljena pelenama, kremama, bočicama i igračkama‘

Dok se suprug Mateo priprema za Španjolce na Euru, i Izabel ima pune ruke posla - blistala kao model u ljetnoj kolekciji svog brenda
Izabel Kovačić sa sinom Ivanom
 Instagram

Od prošlog ljeta život Izabel Kovačić, 28-godišnje poduzetnice, vlasnice brenda Lunilou i supruge nogometnog reprezentativca Matea Kovačića, uvelike se promijenio - postala je majka dječačića Ivana koji će uskoro, u srpnju, navršiti devet mjeseci.

Samo kupaći kostim i ručnik više joj nisu dovoljni za odlazak na plažu, sada mora biti kompletno opremljena.

Golema torba

- Srećom Lunilou ima i za to rješenje, našu smo torbu za plažu napravili tako da unutra stane sve i onda još malo više. A nama novopečenim mamama ovo 'još malo više' je od velike važnosti. Ja nisam tip koji pretjeruje, ali volim pri ruci imati sve potrebno, tako da su pelene, kremice, bočice i igračke neizostavni dio našeg asortimana za plažu - otkriva nam Izabel koja je toplinski val provela u Šibeniku, uživajući u jednom resortu s malenim Ivanom u pratnji prijateljice Ivone Zlatić i njezina sina.

image
Izabel Kovačić sa sinom Ivanom
Instagram

Sada, dok se njezin 27-godišnji suprug Mateo priprema za utakmicu protiv Španjolske u Kopenhagenu u osmini finala Europskog nogometnog prvenstva, i Izabel ima pune ruke posla. Naime, njezin brend Lunilou izbacio je novu ljetnu kolekciju Le soleil d'Istrie prvi put u cijelosti posvećenu ženama, a Jutarnji je prvi dobio uvid.

Održiva moda

- Jednostavno se nismo mogli zaustaviti kada smo krenuli. Moram priznati da, kad smo kreirali prve komade samo za žene, jako nam se svidjela ideja proširenja brenda, a i reakcije kupaca su nas ohrabrile da se uhvatimo ukoštac s tim izazovnim i za nas novim segmentom dizajna i poslovanja. I mi same često smo u potrazi za baš onim savršenim komadom odjeće koji će nam odgovarati dizajnom, ali i materijalom. Naime, i u ženskoj kolekciji ne odustajemo od 100 posto održivih materijala kao što je naš organski pamuk muslin kojem smo posvetile čitavu novu kolekciju - objašnjava nam mlada zagrebačka poduzetnica koja svoj brend od 2015. gradi zajedno sa starijom sestrom Ivanom Čirjak.

image
Sanja Jagatić

Ovaj put u ulozi modela našla se i sama Izabel. Kampanja se snimala u mjestu Kotli u Istri, a pred objektivom Sanje Jagatić uz Izabel je pozirala manekenka Karla Kirschner.

U novoj kolekciji mogu se naći haljine za plažu raznih duljina i krojeva, ali i one koje možete nositi cijeli dan uz kreativni odabir modnih dodataka, a isto vrijedi i za mekani kimono koji se može nositi kao zaseban komad, dok uz kombinaciju sa širokim hlačama stvara ozbiljniji outfit. Izabel nam je otkrila koje ona odjevne komade preferira ljeti.

- Ljeti volim biti opuštena u svakom pogledu, pa tako i kad je odjeća u pitanju. Volim nositi udobne i mekane komade koji su prozračni i lagani. Meni je definitivno it-komad ljeta muslin-komplet širokih hlača i kimona. Volim kada je odjeća prilagodljiva pa tako kimono mogu nositi kao haljinicu na putu s plaže, a u kombinaciji s hlačama imam savršeni večernji look za šetnju ili večeru u gradu - rekla je Izabel.

image
Sanja Jagatić

Ljeto s obitelji

Lunilou je poznat po održivim i modernim kreacijama za mališane, a upravo je maleni Ivan, sin Izabel i Matea, najstrpljiviji i najslađi model. Zanimalo nas je je li onda Lunilou i dalje primarno dječji brend?

- Fokus našeg brenda je isključivo održivost u modi. Je li to dječja moda, ženska ili muška, manje je bitno. Nama je važno da ostajemo vjerni našim prvim idejama i vizijama, a to je eco friendly princip koji je dobar za vas, ali i za svijet oko vas - objašnjava Izabel, koja je lani u listopadu, nekoliko tjedana prije poroda, u Ilici na kućnom broju 26, otvorila Lunilou showroom.

image
Sanja Jagatić

Što sljedeće priprema Lunilou? Planirate li još proširiti ponudu, možda kreirati i cijelu kolekciju za muškarce ili nešto drugo?

- Trenutno smo u procesu završavanja nove kolekcije kupaćih kostima od recikliranog polyamida i, iskreno, jedva čekam da to podijelimo sa svima vama. Posebno smo ponosne i seka i ja kada uspijemo sve svoje ideje i Lunilou vizije pretočiti u savršen proizvod za koji znam da će se svidjeti našim kupcima. Tako da vrlo brzo očekujte divnu morsku kolekciju. Što se tiče kolekcije za muškarce, naravno da smo razmišljale i o tome, no morate shvatiti da naš princip slow fashiona iziskuje dosta istraživanja i planiranja, tako da, naravno da imamo u planu i to, ali sve u svoje vrijeme - rekla nam je Izabel. Otkrila nam je i gdje planira provesti ovo ljeto.

image
Izabel Kovačić u novoj kampanji svog brenda Lunilou
Sanja Jagatić

- Ljeto uvijek provodim na našoj obali jer je to rijetka prilika kad je cijela obitelj na okupu. Iskreno, meni je ljeto uvijek poluradno jer smo tada i sestra i ja na jednom mjestu i svaki razgovor se vrti uglavnom oko posla. Iako to može izgledati zamorno nekome sa strane, mi jedva čekamo da budemo zajedno pa da sve ideje i planove prođemo uživo, a ne preko videopoziva - priznaje. Nadamo se da će se stići baviti poslom uz mališane, jer je Izabelina sestra Ivana, koja već ima dvije djevojčice, rodila dječaka Roka samo dva mjeseca nakon nje.

Zdravija opcija

- Dugo smo smišljale kolekciju koja je po prvi puta u cijelosti posvećena ženama. Nismo planirale da ova kolekciju uopće bude sastavljena od toliko komada, no jednom kada smo krenule nismo mogle prestati. Već godinama prikupljamo tihe želje naših klijentica koje nam svako ljeto šalju poruke kako moramo osmisliti ljetne stylinge samo za njih pa smo ih, eto, ove godine poslušale i napravile nešto što će im se, nadamo se, jako svidjeti - objašnjava Izabel detalje o kolekcji Le soleil d'Istrie što u doslovnom prijevodi znači - Istarsko sunce. Upravo je to element kojim su se djevojke vodile kada su radile na svakom komadu odjeće koju su i snimale na očaravajućim lokacijama u Istri.

image
Izabel i Mateo Kovačić sa sinom
Instagram

- Uz odjeću u ovu kolekciju smo ubacili i naš bestseller, beach bag. Torbu smo obnovili za ljetnu sezonu novom bojom logotipa, a nadamo se kako će se kao i uvijek do sada rasprodati u rekordnom roku. U kolekciji je i šešir koji uz zaštitu od sunca nevjerojatno dobro pristaje uz baš svaki ljetni outfit - dodala je Ivana Čirjak, suvlasnica branda i Izabelina sestra.

Ove sestre vjeruju kako je odjeća od organskog pamuka zdravija opcija za planet jer je proizvedena bez štetnih kemikalija. Potrebno je manje vode za proizvodnju organskog pamuka u usporedbi s konvencionalnim, k tome se i ne tretira otrovnim kemijskim pesticidima ili oštrim kemijskim sredstvima za čišćenje ni tretmanima tkanina kojima može biti izložena konvencionalna odjeća. Lunilou odjeća posjeduje i Global Organic Textile Standard certifikat GOTS.

image
Mateo Kovačić sa sinom
Instagram

- Taj certifikat dokazuje vrhunsku kvalitetu naših kolekcija koje su sve izrađene od 100 posto organski dobivenog pamuka - dodala je Ivana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:13