POSVETA OLIVERU

Izložba u Veloj Luci prikazuje legendu u intimnim trenucima te u čudesnim kadrovima s koncerata

Izložba ‘Oliver u objektivu Livija Andrijića‘ od jučer se može pogledati u Veloj Luci na Korčuli u Centru za kulturu
Oliver Dragojević
 Livio Andrijić

Kad si s nekim prijatelj, onda ne razmišljaš o tome da bi se trebao s njim fotografirati. Ako se slučajno toga i sjetiš, onda pomisliš: 'Ima vremena, već ćemo se naći i fotografirati se'. A onda se ispostavi da vremena nije bilo dovoljno, da mnogi vaši zajednički trenuci nisu ostali zabilježeni na fotografijama, ali zato vječno žive u srcu - kaže Livio Andrijić, voditelj foto agencije Cropix čija se izložba 'Oliver u objektivu Livija Andrijića' od jučer može pogledati u Veloj Luci na Korčuli u Centru za kulturu, a 27. srpnja će biti svečano otvorena.

image
Livio Andrijić

Pomno odabrane

No, 35 fotografija prerano otišlog glazbenika, koje je Livio teško i pomno odabrao, mještani i turisti moći će razgledati od danas pa sve do 30. rujna. To bi se dopalo Oliveru, on je bio takav, jednostavan i neposredan, a takav je i njegov prijatelj Livio, koji ni sam ne zna koliko je fotografija Olivera Dragojevića snimio tijekom njihova tridesetogodišnjeg prijateljstva, ali zna da doma ima samo dvije njihove zajedničke fotografije.

Oliver i Livio imali su tu neku 'tananu nit' koja ih je vezala. Tamo gdje bi Oliver za druge fotografe istaknuo veliko 'stop', Livio bi uvijek imao prolaz.

Dugogodišnji prijatelji

image
Livio Andrijić

Pa su tako i nastale Oliverove fotografije u privatnim trenucima, u društvu supruge Vesne, na brodu, sa sinovima, unucima, s prijateljima na kartanju... Naravno, tu su i senzacionalne slike s Oliverovih koncerata na kojima se uvijek podrazumijevalo da Livio ima prolaz u backstage.

- Teško mi je reći u kojem smo trenutku postali prijatelji. Ali znam da je imao povjerenja u mene - skromno kaže Livio, kojeg je jednom, na zadatku, fotografirao i sam Oliver, i to u trenutku dok je nakratko umoran zaspao na Oliverovom gumenjaku. Probudio ga je nasmijani Oliver koji je u rukama držao Livijev foto-aparat i uzvikivao: 'Evo ti ga! Vidi kako si ispao!'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:36