BIVŠA HRT-OVKA

Iznenadni odlazak iskusne voditeljice s Nove TV: ‘Moj se put treba nastaviti negdje drugdje...‘

Novinarku smo prije dolaska u ‘Provjereno‘ gledali kao voditeljicu jutarnjih vijesti na HRT-u u sklopu emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska‘

Maja Tanasovski

 Marko Todorov/Cropix

Što se točno dogodilo i zašto je iskusna reporterka Maja Tanasovski nakon samo nekoliko mjeseci rada otišla iz emisije 'Provjereno' nije poznato.

Baš kao i s Ivanom Paraždiković, koja je početkom svibnja ove godine šokirala javnost odlaskom iz 'Provjerenog', gdje je dugi niz godina bila urednica i voditeljica, a o razlozima zašto je potpisala sporazumni raskid ugovora nikad nisu govorili ni ona ni Nova TV - tako je i u ovom slučaju, piše Slobodna Dalmacija.

S Nove TV danas su medijima tek kratko potvrdili, ne ulazeći u konkretne razloge, da Tanasovski više nije dio njihovog tima. Isto nam je kazala i novinarka koju smo prije dolaska u 'Provjereno' gledali kao voditeljicu jutarnjih vijesti na HRT-u u sklopu emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'.

- Istina. Nisam više dio tima 'Provjerenog' i otišla sam s Nove TV. Sporazumno smo se razišli. Moj put se treba nastaviti negdje drugdje. Zahvalna sam na prilici i ponosna na priče koje sam napravila. Iako kratko, zaista veliko životno iskustvo. Kolegama s Nove TV želim puno sreće u daljnjem radu, bilo je sve što nam je rekla.

Još u kolovozu Maja je ovako pričala o svom angažmanu na Novoj TV.

- Prema 'Provjerenom' imam osjećaj svojevrsnog strahopoštovanja. Ovo je emisija koja već 14 godina ima kredibilitet i postala je sinonim borbe za pravdu u društvu. Gledatelji se njezinim novinarima i dalje redovito obraćaju i vjeruju u njihovu pomoć kada ih svi ostali iznevjere. Na meni je velika odgovornost opravdati povjerenje koje mi je dato, a istovremeno sam uzbuđena radi novog početka i priča koje me čekaju. Očekujem da će nova sezona nastaviti sa svojom misijom još jače i hrabrije, izjavila je tada Maja.

Tim više čudi što je niti pola godine kasnije napustila 'Provjereno'.

Na HRT-u je provela šest godina radeći kao reporterka za Informativni program u emisijama 'Dnevnik', 'Hrvatska uživo', 'Studio 4', 'Regionalni Dnevnik', 'Prizma'..., a bila je urednica i voditeljica 'Zagrebačke panorame' te jutarnjih i večernjih Vijesti. Staložena, britka na jeziku i ugodne boje glasa, odmah je gledateljima zapela za oči i dobivala mnoge komplimente za svoj rad. Također je u Africi provela godinu i pol dana radeći kao slobodna novinarka za hrvatske tiskane medije.

Inače, u posljednje dvije godine iz 'Provjerenog' je također otišlo nekoliko novinara, među njima su Kristian Došen, Maruša Stamać, Kristina Čorak, a posljednji u nizu bili su Ivan Čorkalo i Martina Tenžera. Osim Maje Tanasovski, u emisiju je ove sezone došla još jedna novinarka s HRT-a, Barbara Majstorović Ivezić, koja i dalje ostaje dio tima. Urednik 'Provjerenog' je nakon odlaska Ivane Paradžiković postao Mato Barišić, a voditeljica Ema Branica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:29