FILIP RUDAN

‘Iznimno sam zahvalan na svemu što mi se dogodilo ove godine. U 2023. planiram predstaviti nešto novo‘

Njegove pjesme vole i izvan granica Hrvatske, dobiva nagrade, a komentatorima na društvenim mrežama nikad dosta njegove glazbe

Filip Rudan

 Cropix/

- Počašćen sam što sam nominiran za ovu prestižnu medijsku nagradu, a sretan sam i zbog nominacija svojih kolega u istoj kategoriji - komentira Filip Rudan nominaciju za nagradu Zlatni Studio u kategoriji Novo lice u glazbi. Razloga za njegov ulazak u odabrano društvo bilo je mnogo jer je iza Filipa doista sjajna godina.

Dobio je Porina za najboljeg novog izvođača, nakon čega je uslijedio uspješan singl "Razine", a zatim i aktualni "Girl With The Brown Puppet". Pjevao je u Areni Zagreb i pulskoj Areni, gdje se kolegama glazbenicima pridružio na koncertima održanima u čast Akiju Rahimovskom. Također, sa svojim bendom odradio je niz koncerata širom zemlje.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Mogu reći da mi je ova godina bila uspješna. Iznimno sam zahvalan na svemu što mi se dogodilo, kao i na svakoj prilici koja mi se otvorila već na počecima glazbene karijere - kaže Filip, koji publiku u Hrvatskoj, ali i izvan granica naše zemlje oduševljava svojim autorskim pjesmama.

Nedavno objavljena "Girl With The Brown Puppet" naišla je i na sjajne reakcije kritike. Na YouTubeu mu komentatori poručuju da ostane svoj, da je pjesma savršena, da ga zasigurno čeka velika karijera...

image

Filip Rudan u spotu ‘Girl with brown puppet‘

Benjamin Strike/

- Jako sam zadovoljan jer je pjesma malo drugačija od drugih. Stvarno sam sretan na podršci i pozitivnim reakcijama jer mi fanovi i njihov feedback najviše znače! - kaže.

Kada govorimo o njegovim počecima, Filipa je šira javnost upoznala kao drugoplasiranog finalista treće sezone showa "The Voice Hrvatska". Na pitanje bi li, iz današnje perspektive, mladim ljudima koji misle da imaju glas i "ono nešto" preporučio da se prijave u talent show, Rudan bez oklijevanja kaže - da.

- Bilo je to jako dobro iskustvo. Preporučio bih ga svakome tko se misli u budućnosti ozbiljnije baviti glazbom, a poručio bih i, naravno, da se treba ‘trgati‘, boriti za sebe i jednostavno - treba ti značiti to što radiš - kaže.

image

Filip Rudan na koncertu Parnog valjka i prijatelja ‘Dovoljno je reci...Aki‘ u Puli

Goran Sebelic/Cropix

Inače, njegov duel s Albinom Grčić u "The Voiceu" s pjesmom "Lovely" Billie Eilish i Khalida ima više od 66 milijuna pregleda na YouTubeu i još uvijek je jedan od onih videa iz tog talent showa s oznakom "obavezno gledati".

Rudan je, uz glazbu, i student, studira sociologiju. No, zasad uspijeva organizirati sve svoje obaveze.

- Trudim se u svemu. Ponekad zna biti teško uskladiti sve jer dan ima samo 24 sata. Ipak, sve se može kad se hoće - govori.

image

Filip Rudan

Vedran Peteh/Cropix

U burnom prosincu imao je niz nastupa s bendom i tako će biti do kraja godine, a njegova je najveća želja da i u 2023. godini ima puno koncerata. Uz to, radi na albumu.

- Plan je predstaviti ga sljedeće godine - kaže mladi glazbenik i dodaje: - A velika bi mi želja bila imati koncert u Tvornici Kulture.

image
Jutarnji.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:00