NOVI HIT

IZVOĐAČ NAJEMITIRANIJE PJESME NA HRVATSKIM RADIJSKIM POSTAJAMA 'Moja je nit vodilja: Srce se daje, dok traje - traje. Glazbu radimo iskreno iz duše'

Na listi najemitiranijih skladbi u tekućoj godini je “Ne postojim kad nisi tu” Jure Brkljače, a slijede Mia Dimšić i Marko Tolja s duetom “Sva blaga ovog svijeta”, Tony Cetinski i “Čekam te”
 Duje Klarić / CROPIX

Kada sam zajedno sa svojim dragim autorima Tončijem i Vjekoslavom Huljić počeo raditi na pjesmi ‘Voli me’, složili smo se da imamo dvije opcije. Prva je razbijati glavu kako nadmašiti uspjeh skladbi ‘Ako te pitaju’ i ‘Moje zlato’, a druga je opcija bila jednostavno uživati u trenutku i uživati u onome što momentalno radimo.

Jedan stih iz pjesme ‘Voli me’ glasi’: ‘Srce se daje, dok traje traje’. Točka. Upravo to je naša vodilja, a naša vodilja će biti i ostati baš ta rečenica. Radimo pjesme punim srcem i najveća je nagrada kada to prepozna publika, koja je, naravno, prepoznala tu pjesmu, i kada to prepoznaju radijski urednici bez kojih apsolutno ne bi bilo dometa bilo koje pjesme na bilo kojoj radijskoj postaji.

I zato, hvala svima - kaže Petar Grašo čija je skladba “Voli me” - koju je splitski glazbenik napisao s Vjekoslavom i Tončijem Huljićem, a koja je bila i špica RTL-ove serije “Pogrešan čovjek”- u 2019. godini najemitiranija na našim radijskim postajama. “Voli me” s 56.905 emitiranja u tekućoj godini drži vrh ljestvice na kojoj bi svaki glazbenik želio biti.

Na Dori

Na drugome mjestu najemitiranijih skladbi u tekućoj godini je “Ne postojim kad nisi tu” prokušanog glazbenog znalca Miroslava Rusa u izvedbi Jure Brkljače. Rus i Jure su se, podsjetimo, ovom pjesmom natjecali na Dori gdje su završili kao petoplasirani, no rezultati njihove suradnje u punom su se sjaju pokazali osam mjeseci kasnije jer je, prema podacima, ova pjesma u 2019. godini na radijskim postajama bila puštena 37.923 puta.

- Osjećam ponos kada čujem da je ‘Ne postojim kad nisi tu’ svrstana među najemitiranije pjesme. Miroslav Rus je pronašao note u kojima se mogu najbolje izraziti, a ovo priznanje daje nam obojici vjetar u leđa za nastavak u istom smjeru. Nadam se da će i naša nova pjesma ‘Lipa’ potvrditi ovaj uspjeh - rekao nam je Jure Brkljača.

Treće mjesto na ljestvici pripada Marku Tolji i Miji Dimšić za njihov duet “Sva blaga ovog svijeta” koji su premijerno izveli na Splitskom festivalu gdje su osvojili treće mjesto prema glasovima publike.

- Od početka karijere razmišljam o duetu i od prvog dana sam svoj prvi duet čula kao muško-ženski. Odlučila sam si uzeti vremena, prvo se pažljivo izgraditi u solo izdanju i onda čekati pravu pjesmu i pravu priliku. S Markom sam provela puno vremena na zajedničkim glazbenim druženjima i onda sam, uz očitu činjenicu da on ima prekrasan vokal, vidjela da bi to i na osobnoj razini dobro funkcioniralo, da imamo ista viđenja i stavove o glazbi.

Uz to, između nas nije velika razlika u godinama pa prolazimo kroz slične stvari, iako je Marko na sceni mnogo iskusniji od mene. Ali, konačnu potvrdu sam dobila kad je pristao otpjevati pjesmu i došao u studio da je isprobamo. Kad smo zapjevali zajedno, osjećaj je bio odličan, a uvijek se njime najviše vodim i tek onda razmišljam o poslovnim aspektima odluka - rekla je Mia Dimšić o pjesmi “Sva blaga ovog svijeta” koja je emitirana 35.073 puta.

Prigrlili

Na četvrtome je mjestu Tony Cetinski čija je pjesma “Čekam te” u eteru bila 34.335 puta.

- Prvenstveno mi je jako drago što su pjesme s novog albuma najemitiranije u domovima ljudi i što su ih tako lijepo prigrlili te se glasno pjevaju na koncertima. Nikada mi nisu važna rangiranja i top-liste, ali naravno da mi je drago toliko godina biti prisutan i emitiran. I ovom prigodom, hvala publici i urednicima na podršci - istaknuo je Tony Cetinski.

Na petome je mjestu Damir Kedžo s “Vidi se izdaleka”, a slijede ga Franka Batelić i “Ljubav, ništa više”, Saša Lozar i “Budi”, Antonela Doko sa “Sve osim nas”.. Prema podacima za 2019. , najpopularniji izvođači na Deezeru, web usluzi za streaming glazbenih sadržaja u tekućoj su godini: Petar Grašo, Jelena Rozga, Damir Kedžo, Domenica Žuvela, Mia Dimšić, Marko Kutlić i Jure Brkljača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:02