SNAŠAO SE

Jacques Houdek na turneji u Kini: ‘Da nisam naučio baratati štapićima, ostao bih gladan, to ne bi bilo dobro‘

Kineska publika očekivala je operne arije, napolitanske kancone i legendarne svjetske hitove, no uz njih, Jacques im je priuštio i poneku hrvatsku pjesmu

Jacques Houdek

 INSTAGRAM

Jacques Houdek prije Uskrsa imao je koncerte u Kini na kojima je, kako kaže, veličanstveno prihvaćen.

"Klasika je tu nekako najviše na cijeni i budući da sam ja posljednjih godina potpuno uronio u taj klasični svijet, kroz rad s mojim profama, nekako se kroz tu priču otvorila i ova priča. Moj violinist Antun Stašić najviše je kumovao, Marjan Krajna, oni su već imali prilike tamo gostovati prije pandemije. Publika nas je prihvatila veličanstveno, fenomenalno. Njima smo mi, Europa, Italija, taj Mediteran, ta neka toplina koju oni u tom kontekstu nemaju", pojasnio je za IN magazin.

Kineska publika očekivala je operne arije, napolitanske kancone i legendarne svjetske hitove, a Jacques im je priuštio i poneku hrvatsku pjesmu.

Zbog ovih nastupa gotovo da je proputovao sve pokrajine Kine i osjetio brojne čari jedne od najmnogoljudnijih država svijeta.

"Shamen, Dalion, Šivaziuang, haha, i još jedna koju sigurno ne znam, a o i ove sam sigurno krivo rekao. U tih nekoliko gradova prošli smo sve klime moguće, od tropske, vlage 90%, gdje sam ja naravno bio oduševljen tim jer tko ne bi, do strašne hladnoće, pa opet nazad u neku klimu umjerenu", izjavio je.

Oduševio ga je odnos Kineza prema prirodi, a nije mu se svidjelo što je dva tjedna bio odsječen od ostatka svijeta.

"Nismo mogli normalno komunicirati, niti koristiti naše mreže. Mene fascinira ta njihova odlučnost da budu svoji, da ne puštaju zapad u svoje", zaključio je pjevač.

Hrana je ono gdje, bez obzira na sve, ipak nije riskirao.

"Ja sam se morao naučiti baratati štapićima, inače bih ostao gladan, to ne bi bilo dobro, živčan i gladan pjevač, to ne ide skupa", otkrio je.

Kaže da nije znao da je on u Kini Bog bogatstva, God off fortune. Naime, neodoljivo podsjeća na tog čovječuljka iz njihove legende.

"Na svakom kutku sam izazivao ogromnu pozornost, gdje god bi prošli, jer sam im neobičan i simpatičan pa bi se i slikali sa mnom na ulici", ispričao je Jacques.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:39