UREĐENJE DOMA

Jacques Houdek preuredio kuću i otkrio djelić svog luksuznog interijera: ‘Prezadovoljan sam i spreman za Uskrs!‘

Odlučio je postaviti keramiku na pod cijelog prizemlja i restaurirati starinsku komodu

Jacques Houdek

 Instagram/Jacques Houdek/

U brojnim domovima trenutačno traju pripreme za nadolazeći Uskrs, a glazbenik Jacques Houdek podijelio je dijelić svog doma i prepričao kako teku pripreme za blagdane u njegovom domu.

image

Jacques Houdek

Darko Tomas/Cropix

- Preuređenje i proljetna generalka prizemlja - gotovi! Prezadovoljni smo, zahvalni i spremni za Uskrs - započeo je poznati pjevač objavu na svom Facebook profilu.

Naime, ovog je proljeća Houdek odlučio postaviti keramiku na pod cijelog prizemlja i restaurirati starinsku komodu, odnosno, vitrinu. Dok je određene antikvitete restaurirao uz pomoć profesionalaca i svojih prijatelja, starinski stolić za kavu koji je pripadao njegovom djedu i baki restaurirao je sam.

image

Stan Jacquesa Houdeka

Facebook/privatna Arhiva/
image

Stan Jacquesa Houdeka

Facebook/privatna Arhiva/

- Budući da imamo četiri ljubimca, odlučili smo se za keramiku kao podnu oblogu cijelog prizemlja (ona se samo tu i tamo malo pretvara da je parket), a time smo ipak zadržali neku toplinu u prostoru. Blagovaonski stol i stolice su antikni, stari preko 120 godina, izrađeni u Beču. Hvala Gabi, koja ih je temeljito restaurirala, pa sam ih ja “finiširao”, no ne bih to mogao bez nje! Jednako tako, dio ovog istog antiknog kompleta koji smo resturirali je i naša komoda - vitrina, na kojoj zahvaljujemo našoj dragoj Tihani, koja nam je poklonila ovaj nevjerojatno lijepi namještaj, koji je nekada pripadao njenoj baki - napisao je Houdek u nastavku objave.

- Stolić za kavu sam obnovio sam, a pripadao je baki i didi… Pamtim ga još iz djetinjstva, bio nam je neizostavan “rekvizit” u igri, dok sam u Slavoniji kod njih provodio najljepša ljeta…Za cijelo preuređenje korištene su Annie Sloan boje, voskovi, kistovi i sav ostali pribor, pa od sveg srca zahvaljujem fenomenalnoj Nikolini i njenom doista jedinstvenom dućanu Decolores - napisao je pjevač.

image

Stan Jacquesa Houdeka

Facebook/privatna Arhiva/

- I zidovi, i namještaj - sve je bojano bojama Annie Sloan (kids i pets friendly, ne sadrže nikakve štetne spojeve i savršen su izbor za svaki dom). Svaki ozbiljniji DIY-er zna o čemu govorim, a svi koji niste isprobali, javite se u Decolores! Na kraju, hvala našoj dizajnerici Ivani Krstinić na funkcionalno i estetski sjajno osmišljenoj kuhinji po mjeri, samo za nas. Hvala Armalu na podršci. I na kraju - hvala nama samima, haha, kaj smo još jedan ovakav proces izdržali! - poručio je Houdek i naglasio da je uživa u svemu i da je njemu i njegovoj obitelji "prekrasno jer je to njihovo i jer je to dom". Za kraj, zamolio je pratitelje da mu kažu što misle o njegovim restauratorskim pothvatima te im zaželio da uživaju u Cvjetnici.

Brojni su njegovi pratitelji izrazili mišljenje u komentarima, a jedna je korisnica Facebooka istaknula da "tako izgleda dom".

- Prekrasno i s ukusom - istaknula je druga komentatorica.

- Znam da nije bilo lako upustiti se i odraditi ovako nešto, ali isplatilo se, krajnji rezultat je fenomenalan - glasi još jedan od komplimenata na pjevačev rad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:31