REDATELJ MILADINOV

‘Jao, ne smijem ni sam sebi izgovoriti koliko materijala imamo za tri i pol minute finala...‘

Kako se montira Lakestock,otvorni je broj prijenosa nagrade Zlatni Studio koja će se emitirati ove subote na Prvom programu HTV-a
Ivan Miladinov
 CROPIX

Do četvrtog Zlatnog Studija preostalo je samo nekoliko dana. I dok se dogovaraju posljednji detalji same svečane dodjele najveće medijske nagrade, redatelj Ivan Miladinov prionuo je montaži glazbenog broja koji će otvoriti show program zakazan za subotu, 20. veljače, s izravnim prijenosom iz studija "Anton Marti" na Prvom programu HTV-a, s početkom u 20 sati.

image
CROPIX

Ogroman posao

Taj otvorni broj bit će spot za pjesmu (Za ljubav) "Treba imat dušu" Brune Langera i njegova Atomskog skloništa, koji je sniman 6. veljače na zagrebačkom jezeru Bundek.

image
Ivan Miladinov i Melita Palčić u režiji
Privatna arhiva

Projekt je zbog brojnosti okupljenih glazbenika nazvan Lakestock, aludirajući tako na legendarni Woodstock. Točnije, u njemu je sudjelovalo 50 bubnjara, 50 gitarista, 50 basista i 50 vokala, sve u glazbenoj produkciji Ante Gele i pod redateljskom palicom Ivana Miladinova, na kojem je sada ogroman posao da od kadrova snimljenih s 12 kamera u sistemu, dvije izvan njega te najsuvremenijeg drona, koji je pratio taj spektakl iz zraka, stvori cjelinu.

image
CROPIX

Zahtjevan projekt

- Prvi i najvažniji je dobar duh koji je obuzeo sve koji su se na bilo koji način dotakli našeg Lakestocka. Svi su bili prepuni dobre energije, od prve ideje do samog snimanja, a tako i u postprodukciji. Takav skup vrsnih glazbenika na jednom mjestu, na čelu s nepoznatim i manje poznatim licima, koja i jesu glavne zvijezde na jezeru, kod svih suradnika, a i slučajnih gledatelja, izaziva nepodijeljeni respekt, a i zanimanje. O montaži vam neću govoriti, jer sam prekjučer došao s Dore, Zlatni Studio je u subotu, a ne smijem ni sam sebi izgovoriti koliko materijala imamo za tri i pol minute finala. No sretni smo i bit će super. Hvala svima koji su došli svirati i pjevati, onima koji su to pripremili, snimili i montirali, kao i onima koji su učinili mogućim da se to dogodi.
Hvala i Anti Geli, koji se toga sjetio onda kada nije izgledalo moguće - kazao je jučer Ivan Miladinov.

image
CROPIX

Spot je snimljen po strogim propisima koje je odredio Zavod za javno zdravstvo, što nije bilo ni najmanje jednostavno, a setu se pridružio i Bruno Langer, čiji je dolazak izazvao pravo oduševljenje među kolegama.

image
Zlatni Studio
Jutarnji List
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:47