VELIKI FAN DORE

Jarak za Jutarnji: ‘Let 3 nije vulgaran i neprimjeren, kod njih mi smeta nešto sasvim drugo!‘

‘Smeta me i što se kod Cetinskog priča o njegovoj kosi i stavovima, a nitko ne spominje kako je pjevao‘

Andrija Jarak

 Damjan Tadic/Cropix

"Cetinski prekucao igricu. Nakon dva sata distonavanja, kreveljenja i (u nekim slučajevima) pravljenja budale od sebe, izađe čovjek i održi školu pjevanja.

P.S. Naravno da će pobijediti oni "najotkačeniji" koji se zadnjih deset, petnaest godina ne mogu sastati s pjesmom. Ali kao fora su, pa eto...", napisao je novinar Andrija Jarak na svom privatnom Facebook profilu i izazvao lavinu reakcija.

U zadnjem dijelu objave referirao se na Let 3, koji je i prema glasovima publike, ali i žirija osvojio ulaznicu za Liverpool i ovogodišnji Eurosong, koji se održava u svibnju.

Od Jarka smo zatražili da prokomentira svoju objavu.

Zašto ste se odlučili za ovakav komentar na društvenoj mreži?

Kao prvo riječ je o privatnom profilu i izrazio sam svoje mišljenje. Živimo u slobodnom svijetu i smatram da svi imamo pravo na mišljenje, a pri tome da nikoga ne vrijeđamo. Valjda ne trebam posebnu dozvolu za komentar na Facebooku?

Što ste konkretno htjeli reći objavom?

Na komentar me nagnao nastup Tonija Cetinskog. Kada je izašao na pozornicu, pomeo je sve izvođače, i doslovno, kako sam i napisao, održao malu školu pjevanja. Sada se priča o njegovom presađivanju kose, njegovim izjavama i stavovima mimo onoga što radi, a to je izvrsno pjevanje i scenski nastupi.

Ipak, na kraju ste se dotakli Leta 3, u ne baš pozitivnom kontekstu. Smatrate li performans vulgarnim, neprimjerenim za odlazak na europsko natjecanje?

Ne. Niti je vulgarno niti neprimjereno. Samo je već viđeno. Prije dvije godine Italija, zatim Ukrajina. Jednostavno ne smatram da mogu napraviti uspjeh na Eurosongu jer je ovo već passe i bilo kakvo ponavljanje, a ovo to jest, nema velikih izgleda.

Dakle, da nije ponavljanje imali biste drugačije mišljenje?

Moguće.

Inače gledate Doru i Eurosong?

Da, to je nešto što se ne propušta. Djeca vole gledati i svake godine izazove rasprave na ovaj ili onaj način. Svi komentiraju na društvenim mrežama tako da me začudilo zašto su se zakačili na moj komentar, koji se prvenstveno odnosio na Cetinskog.

Kakav je opći dojam sinoćnje Dore?

Nisam baš zadovoljan. Jedino tko mi se svidio bili su Detour i Splittersi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. srpanj 2024 14:04