HRABAR MODNI ODABIR

Jarni o sakou koji je užario internet: ‘Meni je sve to skupa smiješno, reći ću vam gdje sam ga kupio‘

Ekskluzivno za Jutarnji bivši nogometaš otkrio je i čiji potpis stoji na sakou koji je postao top tema na internetu.
Robert Jarni, schreenshot

Upečatljivi bijeli sako s plavim prugama kojeg je tijekom prijenosa kvalifikacijske utakmice između naše nogometne reprezentacije i Rusije u studiju Nove TV nosio bivši uspješni nogometaš i trener Robert Jarni, u sjenu je bacio ne samo događanja na terenu, već i svaki komentar, pa i sam rezultat. Jarni je doslovno užario internet, pa su već i tijekom samog prijenosa sa svih strana pljuštali komentari, doduše većinom ne baš afirmativni kad je u pitanju itekako hrabar modni odabir bivšeg hrvatskog reprezentativca i legendarnog lijevog beka poznatog po iznimnoj brzini.

Ekskluzivno za Jutarnji Robert Jarni otkrio je i čiji potpis stoji na sakou koji je postao top tema na internetu.

- Nemam komentara, meni je to sve skupa smiješno. O ukusima se ne raspravlja, pa ne bih previše ni ja o tome govorio. Ali vrlo rado ću reći o kojoj se marki radi. To je Gianfranco Ferre. Kupio sam ga prije par godina u Italiji, u Torinu. Ukusi su različiti. Svatko odjeću gleda svojim očima i interpretira to kako hoće, pa nisam ni ja u tome iznimka. To je vrlo jednostavno - odmah nam je na početku razgovora otkrio bivši nogometaš. Inače, trenutno se sako kojeg je Jarni u najmanju ruku proslavio može naći po cijeni od otprilike 1500 kuna.

Jarnijev odabir dodatno je gledateljima upao u oči jer su pokraj njega u studiju sjedili i komentirali utakmicu uz još dvojicu bivših nogometaša Aljošu Vojnovića i Milana Stjelju koji su za tu priliku odabrali neupadljive boje odijela - sivu i tamnoplavu. No toliki broj komentara iznenadio je i samog Roberta Jarnija.

- Baš me jako iznenadio toliki interes i toliki broj komentara na moj modni odabir. Nije mi bilo ni na kraj pameti kad sam se oblačio da će to ljudima biti tako upečatljivo. Meni je sako sasvim ok, dapače odličan mi je i zato sam ga obukao. Ljetni je, malo mornarski, a ljudima je, pretpostavljam bio neobičan jer ima te pruge po sebi, ali dobro - pomirljiv je bivši nogometaš.

Padali su tu komentari i kako Jarni izgleda poput Bubimira, lika Srećka Šojića iz filma "Tesna koža", glavne postave filma "Tko je ovdje lud?" ili pak kanadskog sportskog novinara osebujnog modnog izričaja Dona Cherryja, no na to se ovaj simpatični nogometaš ni najmanje nije uvrijedio.

- Ni najmanje me nisu povrijedili komentari. Ma kakvi, nemam ja problema s tim stvarima. Nije da Ferrea preferiram kao modnu marku, no bio mi je sako lijep i kupio sam ga i to je to - kratko kaže Jarni.

Samu utakmicu, jednu od presudnih za našu reprezentaciju za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, u telefonskom razgovoru nije imalo previše smisla ni spominjati.

- Utakmicu sam iskomentirao dok je trajala, no očito su svi više gledali moj sako nego slušali što sam pričao, no nema veze - smije se Jarni.

I dok će se još neko vrijeme zasigurno više komentirati njegov outfit od trenerske karijere ili pak Jarnijevih postignuća u prošlosti, bivši nogometaš u svom Splitu iščekuje novi angažman.

image
Sako Ferrea koji se prodaje na internetu

- Doma sam, u Splitu, tražim uvijek neki trenerski posao, međutim zbog ove korone sve se poremetilo i dosta je to sad teško. Uvijek ima nešto, stvari se miču, no nikako da se konkretizira, no bit će i toga. Za razliku od moje nogometne karijere, ovaj trenerski dio je nešto sasvim drugačije, nema tu posebnih preferencija, no sigurno je da tražim klub koji je stabilan, budući da sad ima dosta tih financijskih problema u svim klubovima. Zato priželjkujem financijski stabilan klub, da se mogu igrači normalno platiti i da se može normalno raditi jer kad igrači ne primaju plaću, a svi imaju, više manje, obitelji onda je to problem. Teško ih je držati pod kontrolom, nervozni su i slično - otkriva Jarni, dodajući kako se ovog ljeta uspio dobro odmoriti.

O svojim uspjesima iz igračkih dana ne razmišlja previše, usmjeren je na budućnost.

- Nisam nikad previše razmišljao o tome što su bili moji najveći uspjesi, imao sam sreću pa sam bio u Hajduku, gdje su me naučili biti maksimalno profesionalan i odraditi svoj dio najbolje što se može. Tako sam uvijek radio i ponašao se i tako će uvijek i biti - kaže Jarni.

Uz nogomet, Robertu Jarniju velika je ljubav, otkriva, i tenis kojeg redovito igra.

- Tenis mi je izuzetno drag, no nisam u tome nimalo profesionalno, niti planiram raditi nešto u tom sportu. To je samo za gušt. Ponekad su tu neki turniri, a i preko tenisa sam upoznao jako puno predivnih ljudi i puno toga sam naučio od njih. Ima tu raznih profesija, doktora, profesora, svega. Zaista mi je odlično. Uz sport me vesele i brojne druge stvari. Varira to od dana do dana. Obitelj mi je super, svi su dobro, nema nikakvih problema, lijepo nam je - naglasio je.

A što se tiče modnih odabira u budućnosti, Jarni će se, kako kaže, i dalje odijevati onako kako voli.

- Stvarno ne znam zašto se o tome toliko priča. Svatko nosi ono što voli i što misli da je lijepo. Ovaj sako je meni bio sasvim u redu i s tim nemam nikakvih problema, pa neću ni ubuduće - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 13:54