DEVET PJESAMA

Je Veux objavila debitanski album! Premijerno vam donosimo njezin odličan, novi singl ‘Lovable‘

Album ‘I Glow‘ dnevnik je svega onoga o čemu sam razmišljala, što sam željela, sanjala i s čime sam se borila, kaže Željka Veverec
Je Veux
 Vanja Vucinic

Je Veux, solo projekt iza kojega stoji Željka Veverec, upravo je objavila album prvijenac “I Glow” koji predstavlja novim singlom i spotom “Lovable”. Dugoočekivani debitantski album skup je glazbenog odrastanja i prikupljanja iskustva, a nastajao je od 2017. godine naovamo. Album “I Glow” zatvara krug cijele godine u kojem je Je Veux, uz najnoviji, objavila i tri odlično prihvaćena singla koji su našli svoje mjesto u radijskom eteru i pozicionirali je kao jednu od najzanimljivijih autorica na ovim područjima.

- Album “I Glow” dnevnik je svega onoga o čemu sam razmišljala, što sam željela, živjela, sanjala i s čime sam se borila. Album ima devet pjesama, a to je broj koji prati moj životni put i uvijek se provlači kroz sve što živim i radim. Tesla je smatrao da je broj devet ključ svemira, pa možda i ovih devet pjesama otključa neka vrata iza kojih se kriju novi svjetovi, ljudi, osjećaji, baš onako kako to glazba i radi - poručuje Je Veux.

“The First Song (1998.)” koja otvara album prva je pjesma koju je Željka napisala na gitari 1998. Sad je dobila potpuni aranžman uz klavir i elektroniku koju potpisuje Toni Starešinić, što, kako kaže Je Veux, opisuje put i susret s čovjekom koji će utjecati na njezino glazbeno stvaralaštvo. Najavni singl albuma “Girlfriend” govori o prijateljskim odnosima, dok je “Dance To Forget” posveta glazbenim idolima, glazbi i ljubavi prema plesu. Pjesma “Beautiful” govori o tome što znači biti živ, dok “Enough” progovara o odnosu dvoje ljubavnika koji iscrpljuje. Pjesma “I Glow” ironična je hip-hop stvar o svima nama koji se ogoljavamo pred drugima, ali često sumnjamo koliko smo dobri i kako se nositi s pritiskom. Pjesma “Strange Love Affair” govori o neobičnoj vezi sa strahom, dok je posljednju pjesmu na albumu “Song To My Wounded Self” Je Veux napisala samoj sebi koja je ranjena.

S upravo objavljenog albuma kao novi singl izdvojena je “Lovable” koju pratiu videospot. Nastala u maniri plesnih elektro soul ritmova, naoko neopterećujuća, plesna stvar ponavlja ustaljene obrasce svijeta u kojemu netko drugi čini nas onime što jesmo.

- Drago mi je da sam na album uspjela staviti dosta plesnih stvari, pa tako i “Lovable” na koju sama rado plešem. Dok sam je pisala, zamišljala sam jednu od onih umjetnih inteligencija lutka - robota koje stoje u kutu sobe daleke 2520. godine i odjednom se diže i krene pjevati paradoksalno ponavljajući “Make me lovable, lovabale...”. Kao što to često činimo i sami, zaboravljajući da nas nitko ne može učiniti takvima, jer ljubav se obično rodi usprkos svim onim nesavršenostima u nama ili baš zbog njih. Teško je reći, jer je još uvijek najveći misterij - izjavila je povodom premijere Je Veux.

I ovoga puta spot je radio Dalibor Barić s kojim Je Veux surađuje od samog početka. Zadužen je za režiju, modeliranje i animaciju dok izradu likova i dodatno modeliranje potpisuje Kristina Mijić. Ovoga puta sve je napravljeno 3D animacijom, a kako kaže Barić, vizuali spota prate pjesmu u cyberpunk stilu putovanjem virtualnim svjetovima i zamišljenim identitetima gdje stvarnost nestaje pred osobnim unutarnjim.

Uz Željku Veverec, kao autoricu i pjevačicu, koja se prihvatila i gitare, na albumu je i njezina iskušana ekipa - Toni Starešinić na klavijaturama, Đuro Dobranić za bubnjevima i Igor Dorotić na trubi. Od glazbenih gostiju pridužili su joj se Matej Milošev na violončelu, Dean Melki na violini, Hrvoje Nikšić koji potpisuje efekte dok je za dodatnu elektroniku i efekte zaslužan Janko Novoselić. Album je sniman u Monitor studiju Allana Schmitbauera, Kramasonik studiju Hrvoja Nikšića i Lemon studiu Srđana Sekulovića Skansija. Master albuma napravio je Petar Dundov, za mix je zaslužan Janko Novoselić, koji zajedno s Tonijem Starešinićem potpisuje produkciju albuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:20