HIT RADIO IZ SPLITA

Jedan dan s finalistima Zlatnog Studija: Uz njih cijela Dalmacija živi, radi, slavi, zaljubljuje se i kuha

Radio Dalmacija zbog svoje popularnosti svake godine bude nominiran za Zlatni Studio za najbolju radijsku postaju

Edita Lučić Jelić

 Cropix

Ovogodišnji finalist Zlatnog studija za najbolju radijsku postaju ponovno je Radio Dalmacija, najslušanija radijska postaja od Prevlake i Dubrovnika do Zadra i Svetog Roka koja je nezaobilazni dio svakodnevnice Dalmatinaca. Uz njihov se program radi, vozi, kuha, druži, slavi, zaljubljuje i odljubljuje, ona je izvor informacija, zabave i uključena je u život svoje regije. Njihova je Edita Lučić Jelić dobitnica Zlatnog studija za najbolji radijski glas 2021. godine, a i ove godine među nominiranima bila je još jedna voditeljica, Petra Kapor Radman.

Za svoje favorite u finalu Zlatnog Studija možete glasati OVDJE!

Ova je splitska regionalna radijska postaja započela s emitiranjem 1995. godine, a osim što su prvi izbor slušatelja u Dalmaciji, treća su najslušanija radijska postaja u Hrvatskoj.

- Činjenica da smo nominirani svake godine izuzetna je čast i potvrda našeg rada i truda, budući da je radijska scena u zemlji izuzetno dinamična, a konkurencija je vrlo jaka. S našom Editom Lučić Jelić, nagrada je prvi puta stigla u Dalmaciju, a i ovogodišnji je ulazak finale dokaz da imamo vjerne slušatelje koji nas prate, podržavaju i navijaju za nas - kaže programska direktorica Radio Dalmacije Silvija Turić.

Ekipa Radio Dalmacije broji 50-ak ljudi i uspjeh je, prema Silvijinim riječima, rezultat timskog rada te su na svakog od članova tima izuzetno ponosni. Ovaj je radio u stalnoj potrazi za novim radijskim talentima.

- Naša vrata uvijek su otvorena kreativcima raznih profila i vještina, jer danas je radio puno više od pukog audiosadržaja – kaže Silvija Turić.

Ova se radijska postaja stalno usavršava i prilagođava novim tehnološkim i medijskim izazovima, tako da su lani počeli emitirati program s najmodernijeg digitalnog, tonskog DHD pulta najnovije generacije. Uspješno su se pozicionirali i na samom vrhu s rezultatima na društvenim mrežama, na kojima kreiraju sadržaje kojima se nadopunjuje radijski format. Program koji emitiraju rezultat je sinergije i entuzijazma ekipe kojoj je redakcija proširena obitelj, a posao ujedno i ljubav, što osjeća i publika u eteru, koja ih je i dovela do vrha slušanosti te ponovno do finala Zlatnog studija. Radio Dalmacija je, kako kažu, svojim slušateljicama i slušateljima i prijatelj i susjed, kao i pomoć u svakodnevnim situacijama, od izgubljenih stvari koje treba pronaći do pjesama s kojima ih treba oraspoložiti.

Podaci o slušanosti, osim što vesele, ujedno su i obaveza, s obzirom da, u ogromnom izboru koji je pred publikom, uvijek treba nuditi više, drugačije, i bolje.

- Moderna publika više cijeni svoje vrijeme i teže ćemo pridobiti i zadržati njihovu pažnju, ako joj ga uzalud trošimo. Publika brzo odlazi i traži nešto drugo, ako sadržaj ne ispunjava njihove zahtjeve. Velika je odgovornost biti prvi i biti dio života tolikog broja ljudi. Zato se svaki dan iznova dokazujemo, jer svaki dan je na neki način novi početak, a mi smo tu da ga našoj publici popravljamo, da ih zabavimo, razveselimo i pružimo im sve relevantne informacije – zaključuje programska direktorica.

image

Zlatni Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 09:12