NIKOLINA MINOVSKA

Jedna od najljepših Hrvatica i majka dvoje djece o borbi protiv opake bolesti: ‘Otišla sam na redovni pregled...‘

Istaknula je koliko su joj redoviti pregledi važni, a pogotovo zato što je na jednom takvom otkrila da ima tumor

Nikolina Minovska

 Instagram/Nikolina Minovska

Jedna od najljepših Hrvatica, manekenka Nikolina Minovska za Story je progovorila o malignom tumoru kože koji joj je bio prethodno dijagnosticiran, važnosti redovitih pregleda te o obiteljskom životu. Nikolina se u rujnu 2016. udala za vlasnika Cammea, Vladimira Minovskog, s kojim ima dva sina.

- Redoviti pregledi su mi iznimno važni i neophodni za održavanje zdravlja, čak bih rekla da su i neka vrsta iskazivanja ljubavi prema sebi i svom tijelu. Majka mi je usadila naviku samopregleda, kao i redovitog nanošenja SPF-a jer štetne zrake dopiru do kože i tijekom oblačnih dana, a ne samo ljeti kada vrijeme provodimo sunčajući se, započela je manekenka koja je, kako kaže, nedavno bila na pregledu madeža na koji odlazi jednom godišnje.

- Upravo sam na takvom jednom pregledu, nakon što sam primijetila promjene na koži, otkrila da imam maligni tumor kože – bazocelularni karcinom kože. Kirurški je uklonjeno zahvaćeno područje i okolna koža. Skrenula bih pozornost na važnost redovitih pregleda i samopregleda, istaknula je Nikolina koja puno pažnje pridaje njezi kože te tako svakodnevno nanosi kremu sa SPF-om, neovisno o godišnjem dobu.

Nikolina, koja ima dvoje djece, progovorila je o tome kako uspijeva zadržati ovako nevjerojatnu figuru. Aktivna je, redovito vježba, pravilno i uravnoteženo se hrani te pije puno vode.

- No uz sve nabrojano, još je važniji pozitivan stav prema svim promjenama koje su se dogodile u proteklih šest godina i obogatile mi život, kao i prihvatiti i voljeti svoje tijelo koje je toliko čudesno da je na svijet donijelo dva nova života, ispričala je te se dotaknula i pronalaska balansa između majčinstva, karijere i vremena za sebe.

- Moderna žena pred sobom ima veliki izazov – uskladiti majčinstvo i karijeru te uz to pronaći vrijeme za sebe. Jednako kao što u kalendar unosim svakodnevne obaveze, jednako tako stavim podsjetnik za vrijeme posvećeno sebi – jer bitno je osvijestiti da nam je “vrijeme za sebe” potrebno, kao i važnost ljubavi prema sebi. Te svoje rituale smatram od iznimne važnosti kako bih mogla dobro funkcionirati u danu. Također da bih se mogla brinuti o drugima, moram se najprije pobrinuti za sebe, objasnila je za Story.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 17:22