MIA FRANIĆ, INTIMNO

Jedna od najljepših Hrvatica otkrila nam je tajnu fotografije sa Šukerom koja je zapalila internet

U ekskluzivnom intervjuu splitska manekenka ispričala nam je sve o ljubavi, razvodu, obitelji, karijeri i glazbenim planovima
 Boris Kovačev/Cropix

Atraktivna Splićanka 'uhvatila' Šukera. Zanosna manekenka ponovno ljubi. Sa Šukerom u loži bodrila vatrene. Mia Franić u Šukerovom zagrljaju.

Zbog jedne fotografije zapalio se internet, a jedna od najljepših Hrvatica ponovno se našla pod lupom javnosti.

Tko je Mia Franić? Čime se bavi? Što je radila dosad? S kim je bila? Je li doista nova Šukerova djevojka?

Mia Franić postala je top tema. Zato smo ju doveli u naš studio.

Pozirajući pred fotoobjektivom našeg Borisa Kovačeva, odgovarala je na sva naša pitanja. Počeli smo s najvrućim.

Objavila si fotografiju s Davorom Šukerom pa su svi zaključili da ste u vezi. O čemu se radi? Jeste li zajedno?

- Oduvijek podržavam Hrvatsku reprezentaciju, ne postoji nikakva dodatna priča iza naše slike. To je samo medijski senzacionalizam. Slika je uzeta s mog Instagram profila i od nje je napravljena priča - odgovara 27-godišnja Splićanka.

image
Mia Franić i Davor Šuker
Instagram

Onda, dakle, još uvijek tražiš ljubav? Ili si u vezi s nekim drugim?

- Moje je mišljenje da se ljubav ne može tražiti već dogoditi. Uživam u svojoj slobodi – jasna je Mia. Trenutačno uživa u samoći.

- Smatram da žena može biti sretna i sama ako joj to odgovara. Dame biraju i tu se ne treba miješati – smije se.

image
Boris Kovačev/Cropix

Lice Coca-Cole u Europi

Mia iza sebe ima već jedan brak. Dragan Jurilj (49), poduzetnik i nekadašnji olimpijac taekwondoa 2017. i 23 godine mlađa Splićanka izrekli su sudbonosno 'da' u dalekom Marakešu.

Samo godinu dana bili ste u braku s Draganom Juriljem. Je li to doista bila ljubav?

- To je bila ljubav inače sigurno ne bismo stupili u brak, bilo je dobrih i loših dana kao i u svakom odnosu, no razlike su ipak presudile i našem je braku došao kraj. Sporazumno smo se razveli te smo i danas u korektnim odnosima – priznaje. Razliku godinama ne vidi kao problem.

- Ne mogu izabrati koga će moje srce poželjeti. Nemam listu kriterija za odabir muškarca. Ljubav se može dogoditi ili ne dogoditi ali ne može se planirati, forsirati ili pak zaustaviti, barem je tako u mom slučaju, kad zavolim, zavolim. Jednostavno je.

Bi li se voljela ostvariti kao majka?

- Jednog dana da, ako se život tako posloži. Ne razmišljam pretjerano o budućnosti, nastojim se fokusirati na sadašnjost i izvući najbolje iz svakog novog dana i svojim trudom postići svoj maksimum – kaže Mia, u javnosti uvijek opisana kroz prizmu manekenke.

image
Boris Kovačev/Cropix

Ta je karijera sada iza nje, otkriva, ali veliki je dio njenog života i rado o tome govori.

- Bila sam još mala, istovremeno sam pohađala Školu likovnih umjetnosti u Splitu i odrađivala svoje prve modne angažmane u Hrvatskoj i susjednim zemaljama pod okriljem mog agenta, danas prijatelja Sayona Bangoure. Sjećam se koliko sam u tom periodu željno iščekivala prvu priliku da se okušam u nekoj inozemnoj modnoj metropoli. Imala sam veliku podršku, ali dva su uvjeta bila posebno važna mojim roditeljima i modnoj agenciji Midikenn - dobar uspjeh u školi i discipliniranost – prisjeća se Mia.

image
Privatna arhiva

Koji je angažman bio prijeloman?

- Rekla bih da je moj prvi ozbiljniji poslovni angažman bio snimanje kampanje za Saponiju, za omekšivač rublja Ornel. Radilo se o reklamnoj video kampanji koja se tri godine emitirala na nacionalnim televizijama više zemalja. To mi je jedan od najdražih poslova, kampanja se snimala u Pragu i za dva dana smo uspjeli snimiti sav potreban materijal – ispričala je. A onda je stigla i kampanja koja ju je najviše proslavila.

- Već s 15 godina sam prvi put otputovala u Milano gdje sam još dugo poslije ostala živjeti. U početku sam putovala u pratnji jednog od roditelja, a kasnije kada sam se već uhodala ostala sam živjeti u stanu s drugim modelima. Svoju sreću u modnom svijetu tražila sam i u drugim svjetskim metropolama. U austrijskom Linzu sam snimala europsku kampanju za Coca-Colu koja je trajala četiri godine i imala sam veliku tremu zbog veličine brenda koji me je angažirao, no ipak sam svoj posao uspjela odraditi maksimalno profesionalno. Snimati slike za divovske billboarde bilo je potpuno novo i nevjerojatno iskustvo za mene. Sjećam se da sam bila toliko uzbuđena. Kasnije sam postala i zaštitno lice Coca-Cole za ljetnu europsku kampanju – ponosno će Mia.

Poduzetnička obitelj

- Dok sam radila u inozemstvu dani su mi uvijek bili poprilično popunjeni i bez puno slobodnog vremena, rijetki su bili ti trenutci kada sam se mogla opustiti i uživati u stvarima koje volim. Vodila sam računa da svaki dan spavam najmanje 8 sati, da uvijek imam lijepu frizuru, uredno manikirane nokte, na kastinzima sam se uvijek trudila biti reprezentativna jer poanta je zablistati i uvjeriti kasting menadžere da ste baš vi ta djevojka koju oni traže.

Manekenstvo je pozitivno utjecalo na mene jer me jako rano naučilo odgovornosti i radnim navikama. Ustajala sam se svako jutro u šest i odlazila na najmanje pet castinga svaki dan. Poprilično izazovno je bilo logistički isplanirati rute za odlazak s jednog kastinga na drugi jer sam trebala kombinirati više vrsta prijevoza, recimo metro, bus i taxi, koji je tada bio preveliki luksuz pa sam ga koristila samo u iznimnim situacijama, a u neke četvrti poput Potra Genova u Milanu, nije se moglo niti pristupiti osim dugim pješačenjem. Uvijek bi navečer izdvojila najmanje sat vremena za isplanirati cijeli sutrašnji dan – govori Mia koja u slobodno vrijeme piše pjesme, a i samo slušanje glazbe ju, kaže, opušta.

image
Privatna arhiva

A kako si uopće dospjela u svijet mode, je li te modni agent zamijetio na cesti?

- Moja modna priča započela je u dobi od 14 godina, gdje me vlasnik modne agencije Midikenn Hamed Bangoura zamijetio na jednom modnom eventu na kojem su moji roditelji mama Gordana i tata Boris, inače poduzetnici u svijetu mode, bili izlagači. Iako sam tada već pohađala glazbenu školu i nastupala na dječjim festivalima, poziv da dođem u Zagreb u modnu agenciju me oduševio pa sam nagovorila roditelje da me puste da se okušam u modnom svijetu, dok je istovremeno ljubav prema glazbi tinjala u meni i sada sam se napokon odlučila okušati i u tom svijetu. Jer, baš kao što mi je jednom prilikom rekla profesorica klavira, gospođa Ljubica Rudolfi - glazba te zarazi i teško ćeš joj odoljeti – govori Mia koja je završila glazbenu školu ''Josip Hatze'' u Splitu i uživa svirati djela L.W. Beethovena i Chopina.

image
Mia Franić s obitelji
Instagram

Titula najljepše

Dakle, želiš nam reći da ćemo uskoro o tebi pisati kao o pjevačici? O čemu se radi?

- Zasad vam mogu otkriti samo da je pjesma spremna! Moj tim i ja naporno smo radili i zbilja vodili računa o svakom detalju. Pronašli smo smjer koji odgovara mom senzibilitetu i jako sam zadovoljna te pjesmu jedva čekam predstaviti javnosti – otkriva Mia kojoj je u novom karijernom zamahu najvažnija podrška obitelji, posebice sedam godina mlađe sestre Ene, najoštrije kritičarke.

- Dolazim iz poduzetničke obitelji koja ohrabruje i uvijek podržava svaki moj poslovni pothvat. Nerijetko tražim njihove savjete jer volim čuti njihovo mišljenje. Ja sam se naučila uvijek nešto raditi. Dok sam se bavila s manekenstvom gotovo svako ljeto sam sezonski radila u galeriji umjetnina u čemu sam zbilja uživala s obzirom na to da volim umjetnost. U jednoj fazi sam skoro odustala od bavljenja manekenstvom jer me je zanimao modni dizajn i u tom periodu sam radila kreacije koje su čak i zaživjele i ugledale svjetlo dana u jednom splitskoj trgovini – govori Mia koja u svako doba dana, kaže, uživa slušati pjesme Lane del Rey.

image
Boris Kovačev/Cropix

I sama se, priznaje, vidi u poduzetništvu u bliskoj budućnosti, zato je i upisala studij ekonomije.

- Sve je počelo pozivom organizatorice konferencije “Zelene tehnologije, potrošačko društvo i održivi razvoj”, izv. prof. dr. sc. Marije Boban da na znanstveno-stručnom skupu Nikola Tesla održim izlaganje na temu razvoja zelenih tehnologija i obnovljivih izvora energije. Sudionici skupa su bili s Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, iz Hrvatske akademske zajednice te Veleučilišta ''Nikola Tesla'' u Gospiću, koje je ujedno bilo i organizator. Toliko mi se svidjelo da sam nakon konferencije odlučila upisati Veleučilište ''Nikola Tesla'' u Gospiću i sada sam na drugoj godini studija ekonomije, a posebno me interesira sektor obnovljivih izvora energije – objašnjava Splićanka koja često boravi u Zagrebu.

- Kada dođem u Zagreb imam svoj ritual. Obavezno sa svojim prijateljicama odem na Cvjetni trg na čaj i kolač – smije se. Mia je vrlo razgovorljiva i društvena, stoga su izlasci obavezni, a noćne izlazke su zamijenile večere s prijateljicama u Splitu u Antique Bar & Sushi na Rivi ili pak u zagrebačkom Barbieri's u Kaptol centru.

image
Instagram

Titulu “najljepše Hrvatice”, prisjeća se, dobila je prije desetak godina u Globusovu izboru za najljepšu Hrvaticu.

- Naravno da je kompliment uvijek lijepo čuti. Smatram da je Hrvatska država koja je prepuna lijepih žena i da su naši muškarci pravi sretnici po tom pitanju – smije se Mia koja rado uputi kompliment drugoj ženi.

- Smatram da se žene međusobno trebaju podržavati i da još uvijek postoje mnoga pitanja u društvu na kojima se treba raditi da bi žene mogle iskoristiti svoj puni potencijal – dodaje Mia koja njeguje elegantan, ženstveni stil.

image
Boris Kovačev/Cropix

Tajna brzog mršavljenja

- Volim na sebi lijepu šminku, urednu frizuru, relativno dugačku kosu i nokte, elegantnu odjeću i visoke potpetice. Jednako se lijepo i udobno osjećam i u sportskom outfitu kojeg biram za šetnju u prirodi sa psima i sport, kao i u kućnim izdanjima, papučama i comfy trenirki ili spavačici za dan u krevetu ili na kauču uz omiljene serije, glazbu i čips ili neku drugu cheat namirnicu – priznaje Mia koja je, priznaje, potajni kolekcionar parfema i nikada ne izlazi iz kuće bez bočice jer se voli špricati mirisom više puta tijekom dana.

Otkrila nam je i tajnu svoje vitke figure.

image
Privatna arhiva

- Redovito vježbam, a u potpunosti sam prestala konzumirati kavu prije pola godine, pokušavam se što više hidratizirati. Nastojim konzumirati što više povrća i voća, što manje ugljikohidrata, a moja tajna ekspresno brzog mršavljenja je - zeleni čaj! Znam popiti 2-3 šalice hladnog zelenog čaja dnevno, zbilja djeluje. No, kada dođe cheat day čini mi se da poništim sve rezultate postignute dosljednošću i karakterom u jako kratkom roku – smije se lijepa Splićanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:36