GLUMCI SUPRUŽNICI

Jelena i Momčilo Otašević o obitelji i karijeri: ‘Poprilično je intenzivno, ali ne bismo to mijenjali nizašto‘

- Potrebno je puno žrtve i organizacijskih sposobnosti da bi se uskladilo troje djece i karijera, kaže Jelena Otašević Babić

Glumci i bračni par Jelena Otašević Babić i Momčilo Otašević
 

 Biljana Blivajs/Cropix

Zaposleni glumci i supružnici Jelena Otašević Babić i Momčilo Otašević, njihova obitelj s troje djece, uskrsne će praznike, nažalost, provesti odvojeno zbog radnih obveza. Jelena Otašević Babić zbog kazališnih termina mora ostati u Zagrebu, a starija kći Lota, iz njezina prvog braka, ima sportske obveze sredinom travnja, pa će tata Momčilo Otašević, kojeg aktualno gledamo u seriji “Kumovi” Nove TV, s mališanima Jakšom od godinu i po te Mašom koja je predškolske dobi otići na Cetinje. Ima pauzu u snimanju serije Nove TV, a baka i djed u Crnoj Gori željno iščekuju unuke.

Nakon pauze zbog trećeg majčinstva i rođenja sina Jakše Jelena Otašević Babić vratila se na posao ove zime, ulogom u predstavi “Genijalna prijateljica” prema romanu Elene Ferrante. Riječ je o predstavi od tri sata koju publika rado gleda nakon planetarne popularnosti anonimne spisateljice prema čijoj smo prozi gledali i TV seriju “Genijalna prijateljica”.

- Reakcije publike na predstavu su sjajne! Veliko je zadovoljstvo igrati pred punim gledalištem, posebno danas, jer je bilo trenutaka u ovom pandemijskom vremenu kad smo se pitali hoćemo li to ikad više doživjeti. Rad na predstavi bio je zahtjevan i izazovan, radili smo puno, ali konstruktivno! Predstavu je režirala mlada redateljica Marina Pejnović, kojoj sigurno nije bilo lako stati pred ansambl od trideset ljudi i iznijeti s nama ovako kompleksnu predstavu. Moram reći da je posao obavila izvrsno! Kod Marine nema praznog hoda, točno je znala što i kako želi, bio je veliki gušt raditi s njom i mislim da se i iz predstave vidi da smo joj dali maksimalno povjerenje i podršku - govori glumica o radu na “Genijalnoj prijateljici”.

Budući da je majka troje djece - Lota je u pubertetu, Maša u vrtiću, a Jakši je godinu i po - njezin glumački angažman rezerviran je uglavnom za rad u kazalištu jer je u ovom času djeca trebaju.

- Potrebno je puno žrtve i organizacijskih sposobnosti da bi se uskladilo troje djece i karijera. Najvažnije je znati svoje prioritete i da se ne može u svakom trenutku sve. Djeca rastu i neću im uvijek biti toliko potrebna, ali sad me zaista trebaju i želim biti tu za njih. Naravno, onda se moraš i nečega odreći, ali sam sigurna da ću se vratiti na set čim za to dođe vrijeme - govori Jelena Otašević Babić.

image

Jelena Otašević Babić i Momčilo Otašević

Biljana Blivajs/Cropix

Tinejdžerski pogled

Djeca, naravno, imaju svoje reakcije na životni poziv roditelja.

- Reagiraju različito, svatko iz svog ‘filma’. Jakša još ne registrira, Maša viče: ‘Evo tate, evo mame!’ i onda postavlja tisuću pitanja zašto, a Loti je, tipično pubertetski, sve što mi radimo glupo i dosadno, naročito moje frizure i odjeća u serijama - reći će glumica kojoj u svakodnevici s troje djece, dok Momčilo Otašević snima za Novu TV ili neki filmski projekt u regiji, ne pomaže nitko osim što jedna gospođa dolazi pričuvati djecu kada je odsutna zbog posla u kazalištu.

- Kuham, čistim, perem svakodnevno, ali smo dobro uhodan tim. Imamo našu tetu čuvalicu Unu, koja uskače dok sam na probama ili predstavi. Intenzivno mi je poprilično, ali to je roditeljstvo i ne bih ga mijenjala nizašto - svjedoči o sreći majčinstva.

Momčilo Otašević, crnogorski Hamlet, na hrvatskim je kazališnim pozornicama lani debitirao ulogom u predstavi “Tesla - prilagođavanje anđela”, koja je posvećena genijalnom znanstveniku iz Smiljana. U predstavi igra s kolegom iz serija Vladimirom Posavcem Tušekom, a čak su imali izvedbu i na Krki, na platou na Skradinskom buku, na “dalmatinskoj Niagari”. Dvije rijeke veže podatak da je prva hidroelektrana na Krki puštena u pogon 28. kolovoza 1895., samo dva dana nakon što je na Niagarinim slapovima proradila, prema patentima Nikole Tesle, prva hidroelektrana u svijetu.

Uživa u ulozi Janka

Nažalost, Momčilo Otašević još uvijek nije zaposlen u hrvatskom kazalištu, barem na povremenim angažmanima, premda je to zaslužio. Nakon serija “Zora dubrovačka”, “Kud puklo da puklo”, “Na granici”, “Čista ljubav”, “Drugo ime ljubavi” i “Dar mar” na Novoj gledatelji ga prate u seriji “Kumovi”, u kojoj, za razliku od uloga u drugim serijama, igra momka sa zlatnom žlicom, maminog i tatinog sina.

- Uživam u ulozi Janka. Uvijek se trudim napraviti nešto novo i drugačije u odnosu na svoje prethodne uloge. Tako je bilo i ovaj put. Za razliku od svih uloga do sada na Novoj TV, ovaj lik je neodgovoran, brz, lakomislen, nekad i naivan, u suštini dobar dečko, ali ima nekih bubica u glavi koje ga proganjaju. Izdvojio bih u timu serije sve mlađe kolege i kolegice jer su zaista sjajni ljudi, glumci i osobe. Vrijedni, radni, raspoloženi, kulturni i odgojeni, talentirani... Nevjerojatni su. Ana Uršula Najev, Nika Barišić, Mirna Mihelčić, Domagoj Ivanković, Lovre Kondža, Konstantin Haag i Jagoda Kumrić - ističe Momčilo Otašević, prisutan i dalje na crnogorskim kazališnim daskama, kao i u regionalnoj kinematografiji.

Film “Poslije zime”, u kojem glumi, prikazan je na prestižnoj europskoj filmskoj smotri u Karlovim Varyma te je imao nedavno premijeru u Zagrebu.

- U filmu “Poslije zime” se radi o prijateljstvu. O odnosima jedne grupe prijatelja koji igrom slučaja žive širom Balkana i sastaju se i rastaju kad život i okolnosti to dopuste. Radio sam ga sa svojim prijateljima, Anom, Majom, Ivonom, Petrom i Ivanom. Mislim da je velika privilegija, prije svega, baviti se glumom, pa onda moći i živjeti od toga. Potom sa svojim prijateljima snimati film o prijateljstvu. Nevjerojatna je to privilegija - kaže Momčilo Otašević.

image

Kumovi

Nova TV

Predstava o Tesli

Trebao je igrati u novom filmu Slobodana Šijana “Budi Bog s nama”, u filmu redatelja legendarnih hitova kao što su “Tko to tamo peva”, “Maratonci trče počasni krug” i “Davitelj protiv davitelja”. No, nažalost, zbog problema s usklađivanjem termina, nije mogao prihvatiti ponudu i umjesto njega u filmu će se pojaviti glumac Marko Todorović, zajedno s Goranom Bogdanom, Bojanom Navojcem, Milošem Bikovićem i Sergejom Trifunovićem. U svibnju na sceni Velika Gorica, nakon izvedbi koje su bile lani u zagrebačkom KIC-u, igra opet predstava, “Tesla - prilagođavanje anđela” u produkciji Kazališta Ka’Bina.

Naročito voli tu predstavu toliku aktualnu u današnjoj globalnoj krizi klimatskih promjena te cijena energenata, u svijetu koji se nije okrenuo, kad je trebao Teslinim izumima. Momčilo Otašević mišljenja je kako nam je Tesla davno ponudio da proizvodimo automobile na električnu energiju, koji su sada budućnost, odnosno oni su povratak u budućnost jer rješenje smo davno imali, ali smo tvrdoglavo nastavili bušiti naftu. Tesla je, kako ističe glumac, zato i govorio: “Nije mi žao što su krali moje izume, nego što nisu imali svoje”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 01:17