#spasime

Jelena Veljača najavila hitan sastanak s ministrom Aladrovićem: ‘Nisam pravnica, ali...‘

Veljača je istaknula kako su osnivačice inicijative ‘Spasi me‘ u utorak dogovorile sastanak s ministrom obitelji Josipom Aladrovićem
Jelena Veljača
 
 Damir Krajac/Cropix

Glumica i redateljica Jelena Veljača na svom je Facebook profilu izrazila tugu zbog smrti dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške. Kao suosnivačica inicijative 'Spasi me' koja je nastala prije dvije godine nakon tragičnog događaja na Pagu, Veljača je istaknula kako su u utorak dogovorili sastanak s ministrom obitelji Josipom Aladrovićem.

Od njega će tražiti nalog da se dostavi popis svih obitelji u kojima je 'itko ikad osuđen za nasilje i informacija gdje se nalaze djeca, da li s nasilnikom/nasilnicom'.

- Treba zabraniti život maloljetnika s osuđenim nasilnicima - ističu iz inicijative Spasi me te napominju da će tražiti otkaz i oduzimanje licenci i/ili dozvole za rad cijelom stručnom timu iz Nove Gradiške.

- Policajci su utvrdili da je majka prošle srijede, 31. ožujka, zlostavljala svoju kći udarajući je šakama po glavi i cijelom tijelu. Od siline udaraca djevojčica je zadobila teške ozljede glave i drugdje po tijelu nakon čega je zapala u komatozno stanja, a na Uskrs i izgubila bitku za život.

Soc radnica je bila tamo svaki tjedan. “Ništa nije upućivalo”.

Malena je umrla danas.

Nisam pravnica, ali sam majka i čovjek i mislim da je njihov propust za zatvor - zaključuje Veljača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:33