ŠTORIJA O GRDOVIĆIMA

Jesu li Mladen i Branka i dalje ‘jedna duša i tilo‘? Otkrivamo nove detalje komplicirane ljubavi

Kako je nastala famozna fotografija sa splitske Rive? Tko je što rekao? Jesu li Branka i Mladen ponovo zajedno?
Grdović i Branka u šetnji Zadrom krajem 2020.
 Luka Gerlanc/Cropix

Je li ljubav na kraju ponovo pobijedila? Hoće li Branka Grdović nakon rastave braka dati još jednu šansu svom Mladenu? Jesu li njih dvoje doista i dalje "jedna duša i tilo", kako cijelo vrijeme uporno tvrdi pjevač protiv kojeg je njegova supruga lani u svibnju, nakon 22 godine ljubavi, podnijela tužbu za razvod braka koji je okončan pet mjeseci nakon toga?

Sva ta pitanja otvorila su se onog trena kada je Mladen Grdović na svojem profilu na Facebooku objavio fotografiju na kojoj sretan i nasmijan pozira u društvu čuvenog splitskog kuhara Ivana Pažanina, glazbene zvijezde Jelene Rozge, njezine prijateljice Dijane Mrduljaš, supruge direktora Splitskog festivala, ali i svoje voljene Branke.

image
Jelena Rozga, Mladen Grdović, Ivan Pažanin, Branka Grdović, Dijana Mrduljaš
Facebook/Mladen Grdović

"Danas na splitskoj Rivi. Malo se išćakulali!" napisao je popularni Zadranin uz fotografiju na kojoj Branku i njega razdvaja samo Pažanin u majici sa slikom morskog psa na prsima.

Grdović se od tada odbija javiti znatiželjnim novinarima. Razumljivo je to: s jedne strane, čovjek ima puno posla jer s Jasminom Stavrosom i Zlatkom Pejakovićem dovršava lansiranje novog nogometnog navijačkog hita "Srce hrvatsko" autora Ljube Šeperića. S druge pak strane, Grdović je takav - premda kaže da je novinarima nešto poput kućnog ljubimca, voli povremeno baciti "kost" pa sa strane gledati kako se svi trgaju ne bi li je dohvatili.

image
Mladen Grdović sa suprugom Brankom na Festivalu zabavne glazbe u zadru 2010.
Jure Miskovic/Cropix

No, mi smo, premda Grdović sada šuti, sve doznali. Znamo kako je nastala fotografija, što je u njezinoj pozadini, a osjećajniji čitatelji neka za nastavak pripreme maramice, zlu ne trebalo.

Za početak, fotografija na kojoj uz svoje prijatelje nasmijani poziraju Branka i Mladen Grdović nastala je na splitskoj rivi prije par tjedana, točnije, uoči ponovnog otvorenja terasa kafića i restorana. Dijana Mrduljaš i Jelena Rozga pile su kavu za van i uživale u proljetnom suncu. I gotovo se zagrcnule kavom kada su uočile da im slijeva prilazi Mladen Grdović u društvu poznate plavuše - svoje bivše supruge Branke. Grdović se bacio na Jelenu, zagrlio je i Dijanu i rekao da mužu, Tomislavu Mrduljašu, prenese da ima sjajnu pjesmu. Ma, pravu bombu za predstojeći Splitski festival. Splićanke su se zagrlile i s Brankom, rekavši joj da fenomenalno izgleda.

image
Mladen i Brankica Grdović na Playbox partyju u Zadru 2002.
Ozren Drobnjak/Cropix

- Sve naše nade u tom trenu bile su upućene Jeleni i Dijani. Mislili smo: dosta s komplimentima i ćakulama o lijepom vremenu. Mani to, pitajte ih jesu li opet skupa - pričaju nam svjedoci susreta. I taman kad se činilo da su Jelena i Dijana spremne postaviti pitanje svih pitanja, u priču je ušao Pažanin.

- Tu je sve palo u vodu jer se on s Jelenom raspričao o spizi koju je Huljiću, Joli i njoj neki dan skuhao. Ajme, Ivane, izili su to što su imali, pusti puste priče - prepričavaju nam Splićani, koji su tog dana bili na rivi i slušali kako Pažanin potom Branki i Dijani prepričava svoje recepte.

Onda je Grdović pogledao na sat.

image
Brankica i Mladen Grdović na finalnoj večeri 49. festivala zabavne glazbe na Prokurativama u Splitu 2009.
Paun Paunovic/Cropix

- Branka, moramo ići, zakasnit ćemo! Ljudi, ajmo se svi skupa poslikati - rekao je pjevač i zamolio jednog prolaznika da ih fotografira mobitelom.

Grdovići su nakon toga krenuli prema centru grada, Dijana, Jelena i Pažanin još su malo ćakulali na suncu, a desetak dana nakon toga Grdović je zajedničku sliku objavio na Facebooku.

- I? Jesu li Branka i Mladen ponovo zajedno - pitamo pjevačeve prijatelje.

- Nisu. Mada, to je najveća Mladenova želja. On Branku obožava. On i dalje vjeruje u ono što je rekao usred njihova razvoda: 'Naše su duše jedno tijelo, mi smo jedna duša, iako smo gotovo u svemu različiti'. On je svjestan da je svojoj Branki priuštio mnoge tužne trenutke, a sada se trudi ispraviti sve što se uopće može ispraviti - govore nam Grdovićevi prijatelji, koji tvrde da su bivši bračni partneri nakon razvoda ostali prijatelji.

image
Mladen Grdović i Brankica kod bolnice, ispred zgrade u kojoj je odjel psihijatrije, u Zadru 2006.
Jure Miskovic/Cropix

Mladen, kažu nam, želi i više od toga, ali Branka je ovaj put opreznija. To ne čudi: nakon što je prihvatila da joj je suprug imao izvanbračnu vezu u kojoj je rođena njegova kći (koju je Branka zavoljela i prihvatila kao svoju), godinama je trpjela zbog njegovih problema povezanih s alkoholom te njegova nasilnog ponašanja. Film joj je pukao lani, kada se doznalo da se iselila iz njihova doma, da živi kod prijateljice, a zbog Mladenovih pokušaja da se to promijeni, on je dobio i zabranu prilaska supruzi...

image
Mladen i Branka u diskoteci Best u Zagrebu 2006.
Jure Miskovic

- Mladen joj sada nastoji pokazati da on može bolje i drugačije. Da je stvarno voli, nikad nije bilo upitno, Branka to dobro zna. No, ponekad sama ljubav nije dovoljna, a Mladen je to shvatio na teži način. On sada nastoji svojoj Branki biti na usluzi i pomoći kad god to ona treba. Tako je, kada je nedavno morala u Split na zdravstvenu kontrolu, odmah ponudio da je tamo odveze iz Zadra. Hoće li mu uspjeti vratiti Branku? To ovisi samo o njih dvoje. Mladen se sav slama oko nje, a hoće li se i ona slomiti i dati ljubavi još jednu šansu, pokazat će vrijeme - kažu Grdovićevi prijatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:08