POZNATA REPORTERKA

Još jedan transfer: Novinarka koja je 19 godina bila jedno od zaštitnih lica RTL-a prešla na Novu TV

Karijeru je započela kao dopisnica na HTV-u, a od 2004. bila je dio tima RTL-a. Večeras prvi puta izvještava za Dnevnik Nove TV

Amela Čilić

 Press Nova TV

Informativni program Nove TV nastavlja s kadrovskim širenjem svoje ekipe, a najnoviji transfer im je Amela Čilić, novinarka koja je čak 19 godina radila za RTL.

Istaknuta reporterka iza koje je više od 20 godina profesionalnog iskustva, priopćuju na Novoj TV, pridružila se tako timu najgledanijeg Dnevnika u Hrvatskoj, a u informativnim minutama Nove TV svoj debi imat će već večeras.

‘‘S mnogim kolegama s Nove TV se poznajem dugi niz godina i svi su vrhunski profesionalci. S nekima sam već radila i veselim se ponovnoj suradnji, druge sam upoznala na različitim novinarskim zadacima, a ostale jedva čekam upoznati i postati dio tima.‘‘, rekla je Amela Čilić.

Kako se navodi u njezinoj biografiji, Čilić je rođena u Dubrovniku gdje je se i školovala, a u četvrtom razredu srednje škole odlazi na učeničku razmjenu u SAD. Na državnom sveučilištu u Michiganu dobila je stipendiju za studij glume, ali se zbog rata vratila u Dubrovnik. Na Filozofskom fakultetu u Zadru je završila Francuski jezik i književnost te povijest umjetnosti. Novinarsku karijeru započela je kao dopisnica na HTV-u, a od 2004. godine bila je dio tima RTL-a. U više od 20 godina ostvarila je bogatu novinarsku, uredničku i voditeljsku karijeru. Pokrivala je širok raspon tema, a dobitnica je nagrade Rodino pero udruge Roda jer je svojim djelovanjem i praćenjem tema vezanih uz roditeljstvo pomogla prenijeti ideje i aktivnosti udruge široj javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:06