PRVI ALBUM

Josipa Lisac obilježava 50 godina albuma ‘Dnevnik jedne ljubavi‘: Povodom godišnjice održat će nekoliko koncerata

Prvi koncert posvećen ovom izdanju dogodit će se 21. veljače 2023. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu

Josipa Lisac

 Nebojsa Babic

Velika glazbena umjetnica, Josipa Lisac, 2023. godinu obilježit će proslavom 50 godina albuma „Dnevnik jedne ljubavi“, ključnog momenta njezine, ali i kompletne diskografske povijesti našeg podneblja.

Prvi koncert posvećen ovom izdanju dogodit će se 21. veljače 2023. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a u pripremi je i remasterirano vinilno reizdanje.

Josipa Lisac – „O jednoj mladosti“

Pjesme s „Dnevnika“, poput „O jednoj mladosti“, „Sreća“ ili „Ležaj od suza“ već dugi niz godina su standardni dio Josipinog koncertnog repertoara, međutim u 2023. još njih će se vratiti na setu listu, uz naravno sve ostale hitove karijere.

Koncertno Josipa i njezin bend obići će nekolicinu najvećih gradova naše regije, a sve će početi u Zagrebu. Croatia Records će povodom pola stoljeća albuma dobitnika Porina za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe objaviti ekskluzivno limitirano izdanje, „half speed mastered“ vinil koji je masterirao Miles Showell u Abbey Road Studios.

Posebnost ovog vinila bit će i arhivski novinski isječci o albumu objavljeni 1973. godine, a uz ploču svaki će kupac dobiti i download kod s mp3 verzijom albuma.

Inženjer zvuka Miles Showell jedan je od najpriznatijih stručnjaka za mastering koji radio na brojim izdanjima izvođača kao što su The Rolling Stones, The Beatles, Phil Collins, George Michael, Ed Sheeran i mnogi drugi. Ulaznice za koncert u Lisinskom u prodaju kreću od srijede 16. studenog u 10 sati. Cijene će biti od 150 kn do 220 kuna, ovisno o mjestu sjedenja. Kupiti se mogu online i na prodajnim mjestima Eventima, zatim na Ulaznice.hr te na blagajni Lisinskog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. veljača 2024 09:51