ZLATNI STUDIO 2024.

Joško Lokas: ‘Bilo bi poput sna da na 30. obljetnicu svoje TV karijere napokon osvojim i ovaj Zlatni Studio‘

HTV-ov voditelj koji briljira i u hit kvizu ‘Superpotjera‘ četvrti put je nominiran za najboljeg TV voditelja

Joško Lokas

 Cropix/

Jošku Lokasu ovo je četvrta zaredom nominacija za Zlatni Studio, u kategoriji najboljeg TV voditelja. Sada je nominiran, ne samo zbog kviza "Potjera", koji vodi već nekoliko sezona, već i zbog vrlo hvaljenog natjecateljskog showa "Superpotjera", koji je HTV pokrenuo na proljeće.

- Iskreno, lagao bih kada bih rekao da mi ne laska jer netko, u ovom slučaju žiri, prepoznaje moj rad svih ovih godina. Niti jednu nominaciju prethodnih godina nisam očekivao, i uvijek me iznova razvesele. Kakvi su mi izgledi? Ne znam. U svim kategorijama su kolege od kojih tko god da osvoji nagradu, to neće biti nezasluženo, tako da je lijepo biti u tom društvu. Što se same nagrade tiče, u vitrini su dva Zlatna Studija za seriju "Nestali", kao najbolju domaću seriju (prva i druga sezona), i time je moje srce puno. Naravno, ima u njemu još mjesta za radost ako sleti još koja nagrada - uzvraća Lokas.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

No, ako "sleti" ovaj put za njegov voditeljski rad u veljači 2024., kada će biti dodjela Zlatnog Studija, to će se Lokasu i više nego zgodno poklopiti s 30 godina TV karijere, koliko će mu biti da je na malom ekranu.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE

- Bilo bi to poput sna ili scenarija u američkim filmovima, jer televizijsku karijeru započeo sam 1994. godine na OTV-u, i upravo na samom početku godine ulazim u okruglu obljetnicu, koju ste spomenuli. Naučio sam u životu da je ona "nikad ne reci nikad" točna, tako da je sve moguće - odgovara HTV-ov voditelj. Konkurencija mu je, dodaje, izvrsna, sa svima se i privatno poznaje, ne samo profesionalno, tako da će svakome od njih od srca čestitati, jer već to što su svi oni, uključujući i njega nominirani, puno znači. A nijanse će, zaključuje, odlučivati o tome tko će od publike biti proglašen najboljim.

image

Joško Lokas

Renato Branđolica za Hrt/

Pitamo Lokasa ima li nekih specifičnosti prilikom vođenja "Superpotjere", jer sve djeluje, unatoč vrlo dinamičnom formatu, tako opušteno, spontano...

- Ono što "Superpotjeru" čini punokrvnim televizijskim formatom upravo je činjenica da ono što vidite kao finalni proizvod nevjerojatno je prenesena atmosfera sa samog snimanja. Publika u studiju toliko koncentrirano prati format da ih se ne treba animirati na razini pljeska, ili bilo čega drugoga. Spontano reagiraju i zaista je zadovoljstvo raditi takav format jer je cijelo vrijeme dojam kako idemo uživo, kako prilikom spomenutih reakcija publike, tako i pri reakcijama natjecatelja, odnosno lovaca - objašnjava Lokas, otkrivajući za kraj kako u "Superpotjeri" imaju običaj začiniti snimanje zajedničkim odlaskom na ručak, gdje zna biti jednako živahno poput same emisije, kad se kamere upale i počne natjecanje.

image
Jutarnji.hr/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 23:23