DODJELA NAGRADA

Jubilarni 30. Porin održat će se u Zagrebu: Spremno je 37 kategorija, a evo koji prostor će se transformirati

Poznato je već da se Porin za životno djelo ove godine, nažalost posthumno, dodjeljuje Massimu Saviću

Statua 30. Porina

 Filip Kovačević/

Jubilarni 30. Porin 28. travnja održat će se u Zagrebu i to u event centru Boćarski dom u koji će se za ovu priliku transformirati u svečanu dvoranu dodjele diskografske nagrade.

- U trideset godina, Porin je proputovao cijelu Hrvatsku, od Dubrovnika do Osijeka, gostovao u deset prekrasnih gradova domaćina, a ove godine odlučili smo da ćemo obljetnički Porin održati u Zagrebu. S obzirom na produkcijske i infrastrukturne potrebe i ovu sportsku dvoranu ćemo prenamijeniti u prostor dostojan najveće glazbene nagrade s impresivnom audio vizualnom produkcijom, kao što je to bio slučaj i u drugim gradovima - poručuju iz organizacije Porina.

Poznato je već da se Porin za životno djelo ove godine, nažalost posthumno, dodjeljuje Massimu Saviću, umjetniku posvećenom publici, emociji i izvrsnosti; zatim zaljubljeniku u pjesmu i more specifičnog rašpastog glasa koji je osamdesetih stvarao splitsku scenu, Marijanu Banu, i autoru koji je napisao preko osamsto skladbi, aranžeru, dirigentu i producentu Dušanu Šarcu.

Podsjetimo, prije 30 godina, na prvoj dodjeli nagrade Porin 1994., Pjesma godine bila je ‘Cesarica‘, Album godine ‘Lupi petama‘ Prljavog Kazališta, Najbolja ženska i muška vokalna izvedba pripale su Radojki Šverko i Oliveru…

Ove godine Porin se dodjeljuje u 37 kategorija. Za Pjesmu godine nominirani su ‘Dani koji sjaje‘ Aljoše Šerića u izvedbi grupe Pavel, Sanje, Zeca i Marinka, ‘Guilty Pleasure‘ Mije Dimšić, ‘Ponovo‘ Huseina Hasanefendića Husa, ‘Trebaš li me‘ Matije Cveka koju autor izvodi s Eni Jurišić, te ‘Zamisli‘ Ivana Dečaka u izvedbi Massima. Za Album godine nominirani su ‘Dovoljno je reći Aki‘ Parnog valjka, ‘Ime mi je nevažno‘ Tedija Spalata, ‘IV‘ Silentea, ‘Za vašu poslijepodnevnu razonodu‘ Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a, te album ‘Zagreb - Berlin‘ grupe Chui. Za najbolju žensku vokalnu izvedbu natječu se Vanna, Lu Jakelić i Ivana Kindl, a za najbolju mušku vokalnu izvedbu ‘u igri‘ su Massimo, Matija Cvek i Dino Jelusić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:06