SPREMA KONCERT

Jura Stublić slavi 40 godina kultnog albuma: ‘Ja sam još prije četiri desetljeća pjevao o ratnim sukobima...‘

Stublić će u zagrebačkoj Tvornici predstaviti i pjesmu ‘Dajmo miru šansu‘ koja je napisana i snimljena odavno, ali nije objavljena

Jura Stublić

 Bachrach - Krištofić

Pjesma ‘Dajmo miru šansu‘ - koju ćemo izvesti na koncertu što ćemo ga 7. listopada održati u zagrebačkoj Tvornici, a na kojem ćemo proslaviti 40. rođendan albuma ‘Sva čuda svijeta‘ - napisana je i snimljena odavno, ali igrom sudbine nikada nije objavljena. ‘Dajmo miru šansu‘ pjesma je koja je naš vapaj za mirom u svijetu. Napravio sam je u nekim boljim, sada davno prošlim vremenima, no ja sam i tada gledao u budućnost i kao da sam osjećao što će se zbiti u desetljećima što dolaze - govori Jura Stublić, čije su mnoge skladbe odavno prepoznate kao vizionarske. U tu grupu spadaju i skladbe poput ‘Kad budu gorjeli gradovi‘ i ‘Sva čuda svijeta‘.

image

Jura Stublić

Bachrach - Krištofić

- U pjesmi ‘Kad budu gorjeli gradovi‘ još prije četiri desetljeća pjevao sam o budućim zastrašujućim ratnim sukobima, dok sam u pjesmi ‘Sva čuda svijeta‘ predskazao kako će izgledati distopijski svijet nakon svjetskog nuklearnog rata - otkriva rock legenda.

Jura je, kaže, željan dobre svirke i sjajno raspoložen uoči koncerta u Tvornici na kojem će, osim skladbi s albuma ‘Sva čuda svijeta‘, biti izveden i potpuni best of set Jure i Filma u kojem će se naći sve najveće pjesme poput ‘Sjećam se prvog poljupca‘, ‘Srce na cesti‘, ‘Pjevajmo do zore‘, ‘Neprilagođen‘, ‘Zamisli život u ritmu muzike za ples‘, ‘Signali u noći‘...

Jura Stublić, koji drži rekord po broju održanih koncerata u Tvornici kulture, sa svojom grupom Film sigurno će rasprodati i svirku 7. listopada jer je u prodaji ostalo još svega nekoliko stotina ulaznica. Inače, što se 40. rođendana albuma ‘Sva čuda svijeta tiče‘, što će ga Jura proslaviti skupa sa svojom publikom, spomenimo da je on stigao godinu dana nakon ‘Zone sumraka‘ i predstavlja jedan od apsolutnih kreativnih vrhunaca Jure Stublića, našeg najvećeg rock pjesnika, i njegovog benda. Ukupno 9 pjesama među kojima su se kao klasici izdvojili ‘Boje su u nama‘, ‘Ti zračiš zrake kroz zrak‘ i ‘Mi nismo sami‘ snimljeni su u švedskom studiju Torsby u jednoj od najjačih postava benda u kojoj su, osim Jure bili i Mladen Juričić (gitara), Marino Pelajić (bas), Ivan Piko Stančić (bubnjevi), Jura Novoselić (saks, klavijature) i Tihomir Varga (gitara, synth). Koja su to vremena bila!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:53