POGLEDAJTE SPOT

Jutarnji premijerno donosi novi singl Zaprešić Boysa: Ne postoji bolji trenutak za ‘Nebo boje Dinama‘

Pjesma je u njihovoj radionici "čučala" skoro dvije godine te je čekala pravi trenutak da ugleda svjetlo dana
Zaprešić Boysi
 Zaprešić Boysi

Grupa Zaprešić Boys, nakon povijesnog plasmana NK Dinama u četvrtfinale Europske lige, izbacuje svoj novi singl "Nebo boje Dinama". Ako se pitate kako su dečki, u svega par dana od veličanstvene pobjede nogometaša, uspjeli snimiti novi singl, odgovor leži u činjenici da pjesma "čuči" u njihovoj radionici skoro dvije godine te je čekala pravi trenutak da ugleda svjetlo dana.

"Smatramo da ne postoji bolji trenutak za objavu pjesme nego sada kada su na vidiku bolja i svjetlija vremena za Dinamo i kada se klub plasirao tako daleko u jednom europskom natjecanju", kažu.

Pjesmu u izdanju Rubikon Sound Factoryja potpisuje već standardni tim autora grupe: Bojan Šalamon - Shalla kao producent i aranžer, Ante Pecotić kao autor glazbe te Marko Novosel kao autor teksta.

Nije tajna da je grupa Zaprešić Boys nastala na temeljima pripadnosti navijačkoj skupini Bad Blue Boys i da je Dinamo njihova prva ljubav koju su živjeli kroz navijački život više od 20 godina. Malo je poznato da je puno pjesama, onih navijačkih sa tribine, došlo iz pera Zaprešić Boysa dok su bili aktivni navijači. Članovi grupe, sad već odrasli ljudi u 40-ima sa svojim obiteljima i obvezama, nisu više toliko aktivni na tribinama, ali ljubav prema Dinamu je uvijek tu i ona s vremenom ne blijedi.

Upravo iz tog razloga u pjesmi pjevaju o tome što i koliko im znači Dinamo te dokad će ta ljubav prema voljenom klubu trajati. A kao što ćete moću čuti u samoj pjesmi, ona će trajati dokad bude i njih.

image
Zaprešić Boysi

Nevio Smajić i Mario Borščak svojim video uradcima potpisuju nekoliko zadnjih projekata Zaprešić Boysa te vizualno savršeno oblikuju specifičnu atmosferu tekstova i glazbe koju donose Zaprešić Boysi, dok je zračne snimke dronom ustupio Matija Škalić.

Da su sretni što je pjesma ovako dugo „čučala“ u ladici i čekala svoj trenutak, Zaprešić Boysi ne skrivaju te za kraj poručuju da se upravo ovom pjesmom Dinamo vraća tamo gdje pripada- navijačima!

Novi singl Zaprešić Boysa pogledajte premijerno na portalu Jutarnjeg lista:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. prosinac 2022 21:04