ZLATNI STUDIO 2023.

Kad bi se dijelila nagrada za tulum godine, oni bi ih dobili: Ovo su najbolji trenuci sa zvijezdama domaće estrade

U užarenoj atmosferi zaboravila su se rivalstva i tko je osvojio nagradu Zlatni Studio, a tko ne

Tulumi Zlatnog Studija uvijek su za pamćenje

 Cropix

Netko je svojedobno zaključio da after party dodjele nagrada Jutarnjeg lista - Zlatni Studio može odnijeti nagradu za tulum godine. Kad bismo morali birati koji je od dosad održanih bio najbolji ili najluđi, bila bi to gotovo nemoguća misija. I to nije pretjerivanje, jer kad se nakon službenog programa samoinicijativno na binu penju slavna imena hrvatske estrade i onako sebi za gušt hvataju mikrofona i instrumenata, a za njima se odvaže glumci i voditelji, to znači da je sve ponijela dobra atmosfera.

Primjerice, nakon dodjele Zlatnih Studija 2019. na after partyju organiziranom u zagrebačkom klubu Matis, nije trebalo puno da se bendu Ante Gele spontano pridruže i naše najveće glazbene zvijezde. Pjevali su svoje, ali i hitove svojih kolega, a led je probila uvijek raspoložena Zorica Kondža sa svojom "Zar je voljeti grijeh". Bilo je to poput okidača za druge, poput Nine Badrić koja je uspjela pred mikrofon izvući i glumca Janka Popovića Volarića.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

image

Ante Gelo i Janko Popović Volarić

Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Nakon Nine, iako se u početku nećkao, za klavir je sjeo Petar Grašo, koji je uz svoje uspješnice s puno emocija otpjevao i nekoliko pjesama pokojne glazbene legende Olivera Dragojevića. A onda je na scenu ponovno stupila Zore pa Zaprešić Boysi i zapravo je teško i nabrojiti tko je sve bio na bini, jer u jednom je trenutku nastala velika gužva. Plesni podij je bio pun, neki su bili i na koljenima, a unatoč žestokom startu, uzvanici se nisu brzo ispuhali i otišli kući. Oni koji su stigli na zabavu pod egidom "neću dugo", na kraju su ostali do sitnih jutarnjih sati, a dio je i poslije partyja, još rasplesan i razgaljen odlučio nastaviti tulumariti. O kome je riječ, nećemo odati. Neki su mišljenja da je to bila najbolja od dosad održanih zabava nakon dodjele nagrada Zlatnog Studija.

No, žestoka konkurencija svakako joj je ona koja je uslijedila godinu kasnije. Tada je primjerice Petar Grašo stigao izravno s koncerta u Čakovcu, a Jelena Rozga iako je već sutradan morala biti u Makedoniji, ostala je neplanirano do sitnih sati. I tu je večer, nakon što je bend Ante Gele zagrijao publiku, otvorila Zorica Kondža bez koje teško da je zamisliv tulum Zlatnog Studija. Prvo se prolomilo skandiranje njezina imena, a nakon nekoliko otpjevanih pjesama uslijedila je i izvedba evergreena "More", čiji je refren razdragana masa spontano promijenila u "Zore, Zore".

- Svi mi dolaze čestitati na nagradi, a ja samo vidim Zoricu Kondžu - rekao je tada glumac Frano Mašković.

image

Ante Gelo Band i Zorica Kondža

Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Njegov kolega Goran Navojec odvažio se i nakon Kondže izveo pjesmu "Za ljubav treba imat dušu", a mikrofona su se potom prihvatili i drugi glumci - Janko Popović Volarić, Nadia Cvitanović, Ana Uršula Najev...

U užarenoj atmosferi zaboravila su se rivalstva i tko je osvojio nagradu, a tko ne, tko je s koje televizije, čemu su kumovali i bezvremenski hitovi Mate Miše Kovača. Tako su ruku pod ruku, zagrljeni i razdragani, Zoran Šprajc i Ivana Paradžiković pjevali "Ako me ostaviš", premda je te godine Ivana Paradžiković Šprajcu iz ruku napokon preotela potencijalni treći kipić Zlatnog Studija za najboljeg voditelja.

Svi su se zabavljali kao da ne postoji sutra, kao da su predosjećali ne baš dobra vremena koja slijede - zatvaranje zbog korone, potres.

No, već ove godine, osjetilo se da se vraćaju stara, dobra vremena, iako je zbog epidemioloških mjera trebalo paziti na štošta. Tulum petog jubilarnog Zlatnog Studija preselio se u novootvoreni klub Peti kupe, točnije u njegov vrt, a ni hladna večer nije rastjerala uzvanike, željne poput svih, druženja i provoda.

image
Jutarnji list
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:20