ZABAVNA ULOGA

Kako je Mario Petreković postao legendarni Piko Bodljić: ‘Stalno sam pazio da se poznate dame ne popiknu‘

‘Za mene je Piko Bodljić prava preteča Googla! Pitao bih ga kada će u medijima općenito biti malo više cenzure‘ - šali se Petreković

Mario Petreković kao Piko Bodljić

 Tomislav Kristo/Cropix

Kako je bilo biti Piko Bodljić na jedan dan? Pikavo i bodljikavo, nevjerojatno vruće, ali i nevjerojatno zabavno, te pomalo iscrpljujuće. Jer, nisam ja bio Piko Bodljić samo 24 sata, nego sam Piko postao još u petak, na generalnoj probi dodjele Zlatnog Studija, kako bih se u potpunosti saživio s likom. Uz to, prije probe i dodjele dosta vremena provodio sam u Botaničkom vrtu, blizu kaktusa, poput pravog Pike Bodljića - otkriva Mario Petreković (50), koji je imao čast da upravo on na šestoj po redu dodjeli najveće medijske nagrade u zemlji postane najdugovječniji kolumnist Studija, te da uz Jelenu Glišić i Mirka Fodora vodi program spektakularne dodjele nagrada za najbolje projekte i najveće profesionalce u kategorijama Televizija, Glazba, Kazalište, Film, Radio, te TikTok.

image

Mario Petreković kao Piko Bodljić

Darko Tomas/Cropix/Cropix

Što je Petrekoviću u ulozi omiljenog bodljikavca koji već desetljećima neumorno odgovara na sva moguća i nemoguća pitanja čitatelja Studija bilo najizazovnije na pozornici?

- Kretanje. Poput svakog kaktusa bio sam odjeven u zeleni kostim od glave do pete, pa mi je bilo najizazovnije hodati, a da se pritom ne spotaknem. Nije to za našeg Pika odnosno mene bio lagan zadatak, jer trebao sam stići na sve ‘svoje‘ pozicije u HTV-ovom studiju ‘Anton Marti‘, biti ‘hendy man‘ za sve nominirane dame koje su dolazile na scenu po svoje nagrade. Morao sam paziti da se ne popiknu na stepenicama, a istodobno sam morao paziti da se i ja negdje ne popiknem - govori Petreković, koji priznaje kako u Studiju Jutarnjeg lista obavezno čita rubriku Pike Bodljića.

- Zapravo, samo to i čitam, i to već godinama. Nakon Lastana iz Modre Laste, Piko Bodljić bio je moj logičan slijed. Jer, Piko je rješavač problema svih tematika, a uz to je i vrhunski znalac tematike svih područja, osobito filma, televizije, sporta i glazbe, kazališta... Za mene je Piko Bodljić prava preteča googla, pa ne čudi da me i dan danas zanima što to ljude koji mu pišu interesira, što ga sve pitaju. I tomu slično - govori Petreković koji je i sam kao tinejdžer pisao Piki, i to čak tri puta. Ne sjeća se više, kaže, što ga je tada pitao, ali zna što bi ga danas rado zapitao.

image

Piko Bodljić iz magazina Studio

Jl Urednici/

- Pitao bih ga kada će u medijima općenito biti malo više cenzure i ručnih kočnica i kada će napokon prestati sloboda govora i izričaja i hoće li na televizijama biti barem malo više uštogljenosti i nespontanih reakcija. To bi bilo baš dobro, da toga malo ima više u medijima. Uz to, pitao bih ga i je li moguće da mi pronađe neki angažman. Ako nikako drugačije, onda preko veze. Također, zanimalo bi me koliko Piko može popit‘, je li se ikad pošteno ‘zalio‘ - u svom stilu odgovara Petreković, kojeg pitamo jesu li njegove kćerkice dvo i pol godišnja Marla i Una, koja će u ožujku proslaviti svoj prvi rođendan, uopće svjesne da je njihov tata u subotu bio na televiziji kao Piko Bodljić.

- Marla već kuži da je tata kaktus, za razliku od mnogih, ona me na dodjeli Zlatnog Studija prepoznala i pitala je mamu što sad ja tamo na televiziji radim. Zanimalo ju je i do kada će to trajati, kada će njen tata doći doma. Ona i inače zbunjujuće i urnebesno reagira kada sam na televiziji. Jednom je ispred televizijskog ekrana plakala i dozivala me da dođem kući - kroz smijeh govori Petreković, čiji su video uradci s njegovim djevojčicama pravi hit na društvenim mrežama. Ponosni tata i njegova partnerica stomatologinja Aleksandra Kramberger skupa sa svojim curicama imaju i vlastiti Instagram profil, kojeg je otvorio tata, simbolično ga nazvavši ‘Mario i Tri‘. Na tom profilu naš poznati radijski i televizijski voditelj, glumac i komičar objavljuje crtice iz obiteljskog života, zahvaljujući kojima su Una i Marla već prave male zvijezde. I, naravno, velike navijačice svog tate, koji uskoro nastupa i na Dori.

image

Mario Petreković kao Piko Bodljić

Tomislav Kristo/Cropix

Mario Petreković, naime, priključio se istarskom sastavu ‘Top of the Pop‘, s kojim će kao Mario 5reković izvesti pjesmu ‘Putovanje‘ svog prijatelja Bruna Krajcara. Zanimljivo je da je ova skladba u ‘ladici‘ skladatelja stajala dvadesetak godina, te da je isprva bila namijenjena Josipi Lisac.

- Pjesma je imala svoju viziju i prije nego je došla meni kao aranžeru u ruke. Čuo sam je puno drukčije nego je bila u glavi autora. Uspio sam je nekako dovesti na trag veselih disco-pop ritmova kako bi bila maksimalno ‘prijemčljiva‘ što širem krugu ljudi. Kada smo je napravili na taj način, shvatili smo da nam fali još taj neki ‘eurosong‘ moment, neka jaka ‘sceničnost‘, nešto što bi dalo naglasak i poruku na temu pjesme, nešto upečatljivo unutar 20 sekundi, odnosno netko tko će to učiniti fantastično. Naravno da je naš jedini izbor za sve to bio Mario Petreković, koji je odradio izuzetan posao - kaže Nikola Mijat, pjevač grupe ‘Top of the Pop‘.

- U pjesmi za Doru, pod radnim nazivom ‘Putovanje‘, a u izvedbi pulskog benda ‘Top of The pop‘, moj dio iliti feat. što bi u prijevodu značilo podvig ili pak u sprezi sa i tomu slično, motivacijski je govor. Moja uloga je, dakle, biti motivacijski govornik - objašnjava Petreković kojeg pitamo što su njegove najveće navijačice, Una i Marla, rekle na ovu pjesmu, odnosno ovaj nastup svog tate.

- Spot za pjesmu tek je nedavno izašao, i, iskreno, još ga doma nismo stigli odgledati i zajedno odslušati. U gužvi smo maloj, no, ako ne prije, moje cure čut će nas na samoj Dori. Ako ne na priredbi, onda na probama, jer u vrijeme kada traje Dora njih dvije su već debelo u ‘spavajućem modu‘ - govori Petreković koji se veseli svojoj prvoj Dori koja mu se, kaže, dogodila spletom okolnosti, nebeskim odabirom, i timskim odlukama.

image

Mario Petreković kao Piko Bodljić

Tomislav Kristo/Cropix

- Svima nam se dogodilo ovo ‘Putovanje‘ na Doru, u Opatiji na moru - kaže komičar. Prati li i inače Doru i Eurosong?

- Svaki put kada sam u vrijeme emitiranja tih događaja bio ispred televizijskog ekrana, popratio sam i Doru i Eurosong, definitivno i obavezno. Čiji su mi nastupi ostali u lijepom sjećanju? Ninini. Volim nastupe Nine Badrić, općenito Ninu ‘gotivim‘, a jako mi se dopala i na Eurosongu gdje je nastupala s pjesmom ‘Nebo‘. Sve mi je bilo dobro: i nastup, i pjesma i izvedba - ističe naš sugovornik kojeg pitamo ima li tremu uoči nastupa na svojoj prvoj Dori.

- Za sada ne postoji ništa takvoga u meni. Još mi je sve daleko, što manje znam, čujem i pratim, to bolje po mene. Nekako mislim da je mojim novim dragim kolegama iz benda ‘Top of the Pop‘ puno napetije, rekao bih i teže po tom pitanju, nekako im je to, usprkos mnogobrojnih nastupa koje su isporučili, ovo prvi autorski izlet, jedno novo, kako i sam naziv pjesme kaže, ‘Putovanje‘. Puno je tu segmenata, osim same pjesme, koje kao bend moraju odraditi do samog nastupa u kratkom periodu..Od kostima, scenskog nastupa i mnogo toga, da se predstave u najboljem svjetlu, tako da su tu neminovno prisutna i neka očekivanja i puno više nekog stresa nego što ga ja imam, odnosno, trenutno nemam oko nastupa. Za sad, je l‘. Svakako mi je stalo da oni budu zadovoljni sami sa sobom u svim segmentima, a do sad mi se tako i čine. Čast mi je što su me ugostili i pozvali na zajedničko putovanje i dali mi povjerenje te prihvatili sugestiju da motivacijskim govorom budem dio pjesme ‘Putovanje‘. Sretan nam put! Aleluja! A ako se trema baš i pojavi, riješit ćemo i to. Kako? Trznut‘ nešto kratko prije izlaska za tremicu, nije to nikad naodmet. Živili! - poručuje Mario Petreković.

{embed_photo_jl}2141279{embed_photo_jl}

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:40