TEŽAK PERIOD IZA NJE

Kako je počela Bobanova i Leonardina ljubav: S raznim izlikama vraćao se u butik u kojem je radila...

Leonarda Lončar u intervjuu je stavila točku na kraj njihovog braka i otkrila čime će se početi baviti
Leonarda Lončar
 Livio Andrijic/Cropix

Imam svoju djecu i sada krećem od sebe same - kazala je Leonarda Lončar za RTL i tako prvi put javno progovorila o razvodu od supruga Zvonimira Bobana s kojim je u braku provela 28 godina, a u ljubavi još četiri godine više. I premda je nakon svega, nakon tolikih godina zajedništva, teško i čudno nastaviti sam, Leonardi, znaju to svi koji su je upoznali, to neće biti i nemoguće.

- Ona je jaka, inteligentna žena, svjesna da je pred njom novo uzbudljivo životno poglavlje koje će sada ispisivati sama, uz pomoć svoje petero djece - govori nam prijateljica nekadašnje manekenke, ugostiteljice i dizajnerice te bivše supruge nekadašnjeg nogometaša, s kojim se dogovorila da se nakon svibnja, kada je jedan od najdugovječnijih parova na našoj sceni javnosti obznanio kako su se par mjeseci ranije sporazumno rastali, više neće očitovati o toj temi.

Ipak, Leonarda je sada dala do znanja da je iza nje težak životni period, ali i dodala kako joj je drago da je ponovo počela sretati drage ljude od kojih se na neko vrijeme razišla. Vratila se iz Švicarske (u koju se obitelj zbog Zvonimirova posla preselila prije četiri godine), u rodni Zagreb i otkrila zašto voli život u hrvatskoj metropoli.

image
Zvonimir i Leonarda Boban
Livio Andrijic/Cropix

- Nema do Hrvatske. Tu u pidžami izađem sa psom van i odem po kavu i po kroasane. I kći, koju danas zovem Ljutika jer je ljuta na mene, kaže da nema do Zagreba, do tog nekog seosko-gradskog lifestylea. Ja se tu osjećam da mogu bilo kako izaći van, da mi ništa neće biti zamjereno - rekla je za RTL Leonarda, koja je u Hrvatskoj kratko boravila i ovog ljeta. Tada je sa svojom dugogodišnjom bliskom prijateljicom Ninom Badrić (koju zna iz grada, još iz njihovih djevojačkih dana), otputovala u Međugorje, gdje je Nina početkom kolovoza imala koncert, a Leonardu je posjet tom kraju podsjetio na prošlost.

- Kad sam priželjkivala svoje prvo dijete, a nikako nisam uspjela ostati u drugom stanju, prvi put sam se obavezala Gospi. Rekla sam da, ako ću ikada u životu imati žensko dijete, djevojčici dati njezino ime i posvojila sam Mariju, koja je dobila ime po Gospi. Poslije mi je Bog dao i moju ostalu djecu i na kraju sam uspjela začeti i dobiti Ružu, ali Međugorje mi je uvijek u srcu - rekla je za RTL Leonarda koja se sada, dok njezin bivši suprug prema pisanju medija ponovno ljubi 20 godina mlađu stomatologinju Marijanu Gikić, posvetila novim poslovnim pothvatima.

- Moram nešto početi raditi, ne mogu stajati ovako s rukom u ruci. Evo, srećem drage ljude koje sam prije puno godina ostavila iza sebe, nenamjerno, ne s lošom namjerom, samo smo se razišli... Evo, sad ih srećem, pa možda nešto i počnem i raditi i voljela bih uključiti i moju djecu u to - otkrila je RTL-u Leonarda, žena kojoj se ispunio san o majčinstvu, ali ne i onaj da ostari uz voljenog muškarca s kojim se sporazumno razvela početkom godine.

image
Zvone Boban i Leonarda Boban
Bruno Konjevic/Cropix

Kako su u to vrijeme živjeli u Švicarskoj, malo tko je u Hrvatskoj znao da u njihovom braku više ne cvatu ruže, pa je kao grom iz vedra neba odjeknula Zvonimirova izjava:

- Lea i ja smo se razišli i živimo odvojeno. Nastavit ćemo zajednički voditi brigu o našoj djeci u skladu i u velikom poštovanju koje imamo jedan prema drugome. Nadam se da će ljudi shvatiti delikatnost ove odluke i dopustiti da i djeca i mi prođemo kroz ove teške trenutke na najmanje bolan način - kazao je Zvonimir Boban početkom svibnja za Večernji list.

Story je uskoro otkrio i mogući razlog razvoda - Boban je, objavio je taj magazin, u vezi s 33-godišnjom stomatologinjom Marijanom Gikić. Bivši nogometaš ljetos je na Braču snimljen u društvu nove žene koja, složili su se mnogi, nalikuje Lei s početka veze s Bobanom. Marijana Gikić, otkrila je Gloria, rođena je u Bihaću 1988. godine, a nakon mature na zagrebačkom Zdravstvenom učilištu upisuje Stomatološki fakultet. Ondje je diplomirala je 2012. godine, a iste godine upisuje Poslijediplomski doktorski studij Dentalne medicine, dok tri godine kasnije započinje specijalizaciju iz stomatološke protetike. Tijekom rada neprestano se usavršavala na raznim stručnim kongresima i tečajevima. Osim u svoju struku, velika je zaljubljenica u ples, a svojedobno se našla i u ulozi modela za domaću modnu marku.

Zanimljivo je da je i Leonarda, nekad davno, prije tri desetljeća, radila kao model. No zbog ljubavi prema Zvoni 1991. godine odrekla se modnih pista i editorijala, napustila život u Zagrebu i preselila u Milano zbog Bobanove tadašnje nogometne karijere u klubu A. C. Milan.

No, njihova ljubavna priča počela je dvije godine ranije, kada su se upoznali u jednom zagrebačkom butiku u kojem je Leonarda Lončar radila dok je gradila manekensku karijeru. Njoj je tada bilo 18 godina, a Zvoni 20 i bio je perspektivni nogometaš zagrebačkog Dinama. Leonarda mu se na prvu dopala, ali trebalo mu je vremena da se odvaži pozvati je na spoj pa se vraćao u butik s izlikama da treba prekrojiti i zamijeniti odjeću koju je kupio. Nakon nekoliko susreta, konačno je pristala izaći s njim.

- Glumila sam neosvojivu djevojku iz knjige 'The Rules'. Nikad nisam pratila nogomet, nikakav sport, pa on za mene tada i nije bio junak - prisjetila se svojedobno Leonarda njihovih ljubavnih početaka.

Prvi put su se poljubili na njezin 19. rođendan te su tako započeli vezu koju su četiri godine kasnije ozakonili brakom. Vjenčali su se prvo pred matičarem u Milanu, a potom su veliko crkveno vjenčanje priredili 11. lipnja 1994. godine u crkvi Svetog Marka u Zagrebu.

Iako su maštali o velikoj obitelji, u početku to nije išlo glatko. Leonarda je još u početku veze završila u bolnici nakon što je doživjela spontani pobačaj zbog ciste na jajniku. Poslije toga nikako nije uspijevala zatrudnjeti. A onda su Bobanovi 1997. godine posvojili djevojčicu Mariju. Šestomjesečna beba svoju je buduću majku osvojila na prvi pogled kada ju je posjetila u Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici u Zagrebu. Pola godine kasnije curica je došla u dom Bobanovih i učinila ih najsretnijim roditeljima na svijetu.

Pet godina nakon Marije Leonarda i Zvonimir posvojili su i dječaka Gabrijela, a 2007. obitelj su postali i za dvoje blizanaca: djevojčicu Martu i dječaka Rafaela. No i dalje su ustrajali u želji da dobiju biološko dijete, a da će im se želja ostvariti shvatili su na 15. godišnjicu braka, 2008. godine. Ružu je Leonarda na svijet donijela carskim rezom u Zagrebu u 41. godini života.

- Još ne mogu vjerovati da sam rodila. Beba je preslatka. Tako je sitna, malena, ali vrlo živa. Rodila sam carskim rezom u bolnici Merkur, s epiduralnom anestezijom, jer sam željela biti posve svjesna i vidjeti svoju bebu čim dođe na svijet. No ruke su mi bile 'razapete' - na obje sam nešto dobivala intravenozno - i nisam je mogla primiti. Položili su mi je na obraz, bila je sićušna kao mačkica, čitava mi je stala na lice. Kako je rođena ranije, morali su je odmah premjestiti u bolnicu u Vinogradskoj. Ja u jednoj bolnici, ona u drugoj, plakala sam cijele dane, doktori su me počeli izbjegavati, okretati glavu kad bi me ugledali u suzama. Četvrti dan nakon carskog reza tražila sam da me puste van na moju odgovornost jer sam bila odlučna da vidim Ružu i da je kasnije dojim. Počela sam se izdajati već u bolnici, a kad sam došla doma, nisam mogla voziti zbog reza pa me Zvone u nekom poluležećem položaju dvaput dnevno vozio kod Ruže da se malo družimo, da je nahrane na bočicu mojim mlijekom. Bila je 40 dana u bolnici, ja sam 40 dana plakala; Zvone je morao smirivati situaciju radi djece - rekla je tada za Gloriju Leonarda, koja se sasvim posvetila obitelji.

- Najveća sreća za mene je kada smo svi zajedno na brodu, kada njih petero imamo na tih nekoliko četvornih metara s nama, i kada nakon večere svi sjedimo na palubi, a Zvone i ja gledamo zvijezde. To je meni najveći luksuz - materijalni i emocionalni - otkrila je Leonarda, koja je sa svojim bivšim suprugom posljednji puta zajedno snimljena na dodjeli nagrada najboljim nogometašima u organizaciji FIFA-e u Milanu 2019. godine.

Sada je, eto, došlo vrijeme, za neke nove fotografije. I premda na njima neće biti muškarac koji joj je trebao dokazati kako se san o vječnoj mladenačkoj ljubavi koja traje u beskraj može pretvoriti u javu, svi koji poznaju Leonardu Lončar nimalo ne sumnjaju da će ona i na tim novim slikama biti nasmijana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 18:34