TALENTIRANA LORENA

Karijeru je započela zahvaljujući Huljiću, a nedavno je splitska pjevačica moćnoga glasa oduševila i Ramazzottija

Novom pjesmom upravo svojim snažnim glasom odaje priznanje najvećoj snazi koja postoji, snazi žene

Lorena Bućan

 Tom Dubravec/Cropix

Lorena Bućan, mlada glazbenica moćnog glasa, iza koje su već brojne nagrade publike i struke, ali i impresivne pozicije na YouTube trendingu, predstavila je novi spot za pjesmu "Ženska snaga", za koju ju glazbu napisao Ivan Huljić, a stihove koji kažu "Kako dalje sada ne znam, al‘ me nosi ženska snaga..." njegova mama Vjekoslava Huljić. Iznimnim vokalom 21-godišnja Dalmatinka ljetos je oduševila i Erosa Ramazzottija, kojem je bila predgrupa na nastupu u pulskoj Areni, a ovom pjesmom upravo svojim snažnim glasom odaje priznanje najvećoj snazi koja postoji, snazi žene.

Novi spot pjevačice - čije su pjesme "Kad si ti u pitanju", "Kako samo mater zna" i "Tvoja i gotovo", odavno osvojile streaming platforme u Hrvatskoj, na kojima broje milijunske preglede - režirao je Ivan Trpimir Lozić, a njen tim vjeruje kako će se i taj uradak, baš kao i spot za pjesmu "Je l‘ moguće", naći među najslušanijim na YouTube trendingu.

- Nova pjesma i videospot za mene uvijek znače novi list u životu. "Ženska snaga" pjesma je kroz koju se osjeća čista sloboda i samouvjerenost žene. Nadahnjujuća je, i nadam se da će osvojiti srca ljudi, kako onih kojima treba snaga, tako i onih koji se osjećaju snažnima - priželjkuje Lorena.

Kako ste doživjeli pjesmu na prvo slušanje?

- Kada sam je prvi put čula, bila je to samo melodija, ali odmah sam osjetila jednu ogromnu dozu pozitivne energije, koja je već na prvo slušanje prešla i na mene. Nakon što sam je čula s tekstom, u meni se probudilo neko samopouzdanje, koje svi trebamo. Pjesma govori o velikoj, ali pozitivnoj promjeni, o spontanosti, samouvjerenosti i dugo očekivanom osjećaju potpune slobode. Naravno, govori i o ženskoj snazi, treba li to dodatno uopće naglašavati?

Autor glazbe je vaš prijatelj Ivan Huljić, s kojim već godinama surađujete. Koliko godina ste vas dvoje imali kada ste se prvi put upoznali? I, kako biste Ivana opisali kao autora?

- Ivana sam prvi put upoznala kada sam imala šesnaest godina. Ne sjećam se sad koliko je on tada imao godina, jer nisam i inače nešto jaka s brojkama (smijeh)... Ali sjećam se kako smo odmah postali prijatelji. Kao autor, on je potpuno pristupačan i otvoren za bilo kakve sugestije i mišljenja. Uvijek mu je najbitnije da izvođač bude zadovoljan finalnim proizvodom. Izlazi ususret u svakoj situaciji, diskutiramo, razmijenimo mišljenja, i uvijek se uspijemo složiti oko svega.

Surađujete i s Ivanovim tatom, Tončijem Huljićem. Po čemu su njih dvojica slični, a po čemu različiti?

- I Ivan i Tonči, prije svega su veliki profesionalci, ali kad se radi, obojica imaju jako prizeman, realan i smiren pristup. Zajedno odlučujemo i uvijek se sve dogovorimo, činimo ono što mislimo da je najbolje za pjesmu! U privatnom dijelu Tončija smatram kao mog glazbenog tatu, a Ivana kao brata, s kojim se mogu i za vrijeme snimanja šaliti. Dobra energija nas uvijek nosi.

Javnost vas je upoznala 2019. godine na Dori, kada ste kao 16-godišnjakinja nastupili s pjesmom "Tower of Babylon". Koliko se toga za vas promijenilo u ove četiri godine?

- Sve se promijenilo, prije svega, ja sam se promijenila na bolje. Stekla sam puno iskustva u te protekle četiri godine. To mi je izuzetno pomoglo u poslovnom smislu, ali i meni kao osobi, što mi je još važnije. Objavila sam u tom razdoblju osam singlova, upoznala razne predivne ljude, i proživjela neke trenutke o kojima sam prije sanjala. Vjerujem i nadam se da će biti još puno takvih trenutaka. Tek sam na početku.

Postoje li izgledi da vas u budućnosti ponovno vidimo na Dori, odnosno Eurosongu?

- Ja uvijek kažem: "Nikad ne reci nikad". Sve je moguće, ali mislim da se to ipak neće dogoditi tako skoro.

image

Lorena Bućan

Tom Dubravec/Cropix

Za svoj rad višestruko ste nagrađivani. Koliko vam znače nagrade? I, gdje ih držite?

- Nagrade su za mene pokazatelj mog malog traga u ovom velikom glazbenom svijetu, i nekakav fizički dokaz da se trud mog tima i mene isplatio. Znam kazati kako je mala Lorena sanjala o dodjelama nagrada, a danas zaista živi svoje snove. Također, svaki put kad mi doma pogled padne na te police s nagradama, još uvijek mi ne ulazi u glavu da su te nagrade zaista moje. Ali na njima stoji moje ime, moje pjesme... Ponekad mi sve to zvuči nestvarno. A još mi je nestvarnije kada čujem ljude kako pjevaju te pjesme. E to je tek nagrada...

Od koga ste naslijedili ljubav prema glazbi?

- Od sebe same (smijeh). Glazba me pokreće od malih nogu. Gledala sam razne Barbie crtiće, gdje god bi bilo pjevanja ili plesa. Najdraže mi je bilo stati ispred televizora i pratiti svaki pokret, pjevati svaku pjesmu... Ja bih tu, u tim trenucima, bila na vlastitoj pozornici, u svom vlastitu svijetu! Svoje svjetove i dalje stvaram u pjesmama.

Na kakvoj ste glazbi odrastali, čije pjesme ste najviše slušali kao tinejdžerica?

- Moj glazbeni ukus je šarolik. Kako sam odrastala, tako sam i istraživala nove žanrove, nove izvođače. Posljedica toga vidi se i danas, ja zaista volim glazbenu raznolikost, a moj glazbeni ukus je šarolik. Uz to, ja i dalje još uvijek istražujem, neumorno tražim nešto novo u glazbi. Mislim da to istraživanje neće nikad prestati. Glazba nema granice!

Na sceni vas često viđamo u predivnim kreacijama domaćih dizajnera. Koliko inače pratite modu?

- Volim se modno izražavati, ali ne bih nužno rekla da je to nekakav dio moje osobnosti. Nosim ono što se meni svidi, što možda i nije trenutačno u modi.

U kakvoj se odjeći najbolje osjećate u slobodno vrijeme?

- Kako kada. Ima dana kada odjenem najobičniju trenirku, a ima dana kada želim smisliti cijeli outfit. Naravno da se potrudim oko odjeće ako se idem do grada prošetati, ali najviše sam ja "ona prava ja" u kućnoj atmosferi široke i udobne odjeće.

Ljetos ste nastupali prije čuvenog Erosa Ramazzottija, na njegovom koncertu u pulskoj Areni. Čuli smo da ga je vaš vokal oduševio. Jeste li imali prilike porazgovarati, i što vam je rekao?

- To mi je bilo možda jedno od boljih iskustava u životu, i ne znam kada ću opet takvo nešto doživjeti. Eros me nakon koncerta zapratio na Instagramu i odgovorio mi na moj story s nastupa gdje sam pjevala "Tvoja i gotovo". Napisao mi je predivne riječi.

Završili ste srednju školu. Razmišljate li o nastavku školovanja, ili vas je srce povuklo sasvim u svijet glazbe?

- Da, završila sam srednju školu hotelijersko-turistički smjer. Htjela sam završiti strukovnu školu, u slučaju da ne odem na fakultet, da imam taj dio osiguran. Međutim, meni je srce od davnih dana u glazbi, to je u njemu zapisano, i to je naprosto tako. Ne želim sada reći da nikad neću otići na fakultet, jer život je čudesan i pun neostvarenih iskustava, koja stoje čekajući da ih netko doživi. Smatram da i fakultet može biti neko iskustvo koje će me u budućnosti možda čekati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:46